Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Między pasjami 19:38, 25 lut 2017

Do góry
Poszłam dzisiaj do ogrodu, świeciło słoneczko, oglądałam roślinki i wypatrywałam pierwszych oznak wiosny. Nagle nadciągnęły chmury, zerwał się wiatr i zrobiło się biało w ciągu kilku minut. Nie dość że tu na wschodzie kraju i tak wszystko opóźnione o dwa tygodnie, to jeszcze zima nie odpuszcza.

A krety zryły mi trawnik, myśląc że to już wiosna
Ogród Ani :) 19:35, 25 lut 2017

Do góry
Kasiu witaj po zimie No poważnie myślę już o opryskach, dziś rano był przymrozek ale podobno od poniedziałku ma być ciepełko Zobaczymy jak będzie

Kamiś buźka

Gosiu a odzywaj się Ty do woli Fajny pomysł i instruktaż, widzę że dziewczyny skorzystają Ja chcę jedną nóżkę u każdej hortki

Hej Aga a gdzieś Ty się podziewała, hę?

Mirellko u mnie woda zniknęła, ziemia pewno rozmarzła i wszystko wsiąkło. Cieszę się, bo nie wyglądało to dobrze

Tess jak Tocha wróciła to teraz ze zdjęć hortek się nie wywinie

Sylwia, Monia, Joluś, Asiu

Dla wszystkich zaglądających jedyna oznaka wiosny w mym ogrodzie - oczar
Bo żadne tulipany to mi jeszcze nie wschodzą, kurcze o co chodzi z tymi tulipanami

Ogródek Ewy 19:33, 25 lut 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudny obraz wykonałaśZnalazłaś wiosnę?

Fajnie że się podoba.
Znalazłam jakieś krokusowe kurduple, ale w powietrzu wiosnę już czuć.
Już niedługo ruszamy w ogrody.

Tu narazie jest ściernisko... 19:28, 25 lut 2017

Do góry
Oto co fajnego dostałam od koleżanki a'props prac ogrodowych
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:26, 25 lut 2017

Do góry
czosnki wylaza, podwoily sie z kazdej cebulki dwa kly chyba bede musiala je wykopac po kwitnieniu i podzielic

dzis przesadzilismy leszczyne, M podzielil ta karpe na dwie i posadzil nad strumieniem. Przy okazji pare drzewek wycial. Z tylu za nowa hala bedzie droga przejazdowa na lakae, dzieki temu M nie bedzie jezdzil traktorem po ogrodzie. Teraz tylko trzeba tam powycinac to co rosnie a rzyszlej droze i wrownac teren.

ja dalej prze aronii zrywalam darn. Coraz lepiej tam wyglada, jeden rzadek mam juz prawie gotowy
W cieniu - zacieniona 19:16, 25 lut 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogusiu, kiedy można siać w najbliższym czasie według kalendarza księżycowego? Jeszcze nie ruszyłąm z zasiewaniem...
Sieję przed pełnią,wtedy nasionka szybciej kiełkują i przez to siewki są zdrowsze.

Werbena wysoka...niedługo będzie pikowanie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:05, 25 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Mroźne ależ piękne widoczki, śliczną masz kotkę..a może kocurka, wcześniej nie poznałam

Tak, takie zimy lubię. Mroźne ale nie za bardzo. Teraz wszystko od wiosny zależy, mam nadzieję, że będzie przyjazna dla roślin.
Kot to kotka Straszna gaduła i łobuz z niej ale i słodziak

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:54, 25 lut 2017

Do góry
Dziękuję dziewczyny za miłe powitanie

Sylwia, ze stratą wciąż ciężko się pogodzić, dziękuję za zrozumienie.
Juzia, śniegu naprawdę niewiele było tej zimy. Liczyłam na puszystą kołderkę bo dywan do wytrzepania czeka a tu nic z tych rzeczy
Aniu wracaj szybko i wstaw jakieś nowe zdjęcia Twojego ogrodu. Potrzebuję takich pozytywnych obrazów
Reniu, kupiłam dziś ziemię, jutro będę siać Twoja stipa już kiełkuje ??
Beatko, wiosna już tuż tuż ale jakoś zimowa pora też mi specjalnie nie przeszkadza. Potrzebuję dużo czasu na leniuchowanie
Aniu z kamiennego, posypało i wczoraj i dziś w nocy, lekki mrozik trzymał ale ogólnie dzień piękny, słoneczny był Aż żal że cały przesiedziałam w kuchni
Amelko, z Gardenią to jeszcze nic pewnego. Auto idzie do naprawy i nie wiem jak długo postoi u mechanika. No i nie wiem ile ta przyjemność mnie wyniesie a to ma ścisły związek z targami

Zza szyby

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:47, 25 lut 2017

Do góry
babka napisał(a)
Przegladam wasze wątki i wszędzie już zaczątki wiosny widac. U mnie deszczowo i wietrznie, na ogród nawet przez okno nie chce się patrzeć. Zima też jakaś szarobura była.

Oto róża w styczniu

jesienią trochę tu pozmieniałam

a śniegu było tyle co kot napłakał

Mroźne ależ piękne widoczki, śliczną masz kotkę..a może kocurka, wcześniej nie poznałam
Ogród Cioci cz. 3 18:38, 25 lut 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Poodwiedzam Was wieczorem i poodpisuję
Teraz spieszę donieść że pod śniegiem czaiła się wiosna
Dwa dni temu zakwitły dwa krokusy ale nie uchwyciłam ich rozłożonych bo zaczęło padać i pada do dzisiaj. Wyszłam jednak bo śniegu już prawie nie ma i zobaczcie sami

Wyjdzie słońce to wiosna już będzie

Gosia cud, u mnie nic
Crocus - krokus (szafran) 18:28, 25 lut 2017

Do góry
O Matko! Kwitna! Moje dopiero takie...

Kolorowy Ogród Geni 18:27, 25 lut 2017

Do góry
Zdjęcia zrobione dziś

miłki amurskie

przebisniegi

Ogród to moja bajka 18:07, 25 lut 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Jak patrzę na tę wierzbę to dostaję coraz większego apetytu na nią

Mogę Ci ją śmiało polecić teraz ma jeszcze małe kotki ale za parę dni będą miały ok.2 cm. Po przekwitnięciu obcinam ją przy samym pniu i po miesiącu ma już nowe długie pędy z listkami. W lecie też jest atrakcyjna pięknie zwisające pędy i parasolowaty pokrój super wyglądają. Żeby Ci dodać ochoty umieszczam jeszcze inne zdjęcia.

Funkie - Hosta 18:05, 25 lut 2017

Do góry
Mam prośbę, bo nie miałam zbytnio czasu przejrzeć dokładnie wątku mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie ja mam funkie - nazwy

Ogródek Ewy 18:04, 25 lut 2017

Do góry
Dziś była piękna, słoneczna pogoda. Spacerek po ogrodzie zaliczony, posprzątane to co sunia zostawiła na trawniku, czyli pierwsze ruchy grabiami mam już za sobą.
Kwiatków jeszcze nie ma, więc zostawiam wam takie "igłą malowane"
Praca świeżutka jeszcze nie prana.
Ogród, mydło i powidło. 18:00, 25 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Na moim judaszowcu znalazłam dziś podejrzanie duże pąki, czy ktoś ma pojęcie czy to mogą być kwiatowe?

Mam też jednego pąka kwiatowego na magnolii Kobus - pewnie byłoby o wiele wiąeej gdybym jej nie cięła co roku

Trzeba poczekać, kto wie, bo te pąki takie zaokrąglone, nie wyglądają na liściowe. Ale na judaszowcu nie bardzo się znam. Hmm, w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie kilkunastoletni tulipanowiec, a wiesz kiedy to zauważyłam?
7 czerwca! Kwitnienia M. kobus zazdroszczę
Ogrodowe przygody 17:57, 25 lut 2017

Do góry
Po raz pierwszy w tym roku podziałałam ogródkowo. Pod sekator poszła brzoza, podcięłam wiąza, do 1 oczka bez czarny black lake, jedna trawa w różach, perowskie. Chętnie pocięłabym jeszcze, ale sama siebie powstrzymywałam.
Beskidzkie marzenie 17:54, 25 lut 2017

Do góry
I pierwsze wiosne przywolujace dekoracje....

Beskidzkie marzenie 17:52, 25 lut 2017

Do góry
Trzcinniki,molinie i rozchodniki obciete

Chyba zyja....
Ogrodowe przygody 17:50, 25 lut 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Ja bym się zapłakała jakby mi zmarzły gladiole.

Mieczyki też lubię choć wiem, że trzeba im zmieniać miejsca by pięknie co roku kwitły, a ja mam tylko kilka miejsc bez szans na płodozmian Masz może jakiś patent na piękne coroczne kwitnienie i uprawę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies