Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 17:24, 03 mar 2017

Do góry
No prawie juz wieczór, a z ogrodu wróciłam o 15:30. Dobrze, że pojechałam, i trochę robotę pogoniła, 3 rabaty zrobione, Czyli dzi0ś trąbię razem z szefową:
Sezon uwaążam za rozpoczęty.
Na początek troche przykrości: NIe będzie łanu krokusów.
Pasły sie tam sarny, i oskubały dokładnie,

Na pocieszenie, jeszcze tu i tam mam co nieco, ale już nie taka ilość. Może z tych maruderów jeszcze co zakwitnie?

Za to przebiśniegi cieszą!

Typografia ogrodu 17:21, 03 mar 2017

Do góry
Typografia ogrodu 17:17, 03 mar 2017

Do góry
Zwariowany dzień. Niedość ze mnóstwo pracy związanych z targami (niestety nie ogrodowymi) to jeszcze jutro drzwi otwarte w przyszłej szkole córki. Do tego fryzjer, pakowanie... szaleństwo.
I choć piękny weekend mnie minie to ma cos na pocieszenie
M przywiózł serby i graby
Myślałam ze tylipanowca mam dużego ale te wyszukane graby to dopiero kolosy. Ledwie z przyczepki je stargalismy. W szkółce 4 facetów je pakowało. Ale boskie są będą zmiany

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:16, 03 mar 2017
Do góry

i patrzę na to drewno ...zawsze takimi "gałazkami " palisz ?

bo ja zamawiam duże kloce ...wtedy wrzucę dwa do kominka i sie cały wieczór palą takie drobne jakby mi ktoś przywiózł to bym go pogoniła)
Ogrodowe kreacje 17:13, 03 mar 2017

Do góry
Ja natomiast w poniedziałek będę polowała na podpórkę w L...u
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:13, 03 mar 2017
Do góry
siakowa napisał(a)
trochę przedwiośnia ku pamięci

to tak jakby ktoś sie zastanawiał jak wygląda rabata trawiasta na przedwiośniu.... ciut skąpo

bylinowa jeszcze gorzej bo widać sama ziemie

Lawendowy zawrót głowy 17:00, 03 mar 2017

Do góry
MNie się udało! 2 rabaty odgruzowane! W poniedziałek kolejne... Tak, miałam takie wrażenie, że zaraz się przy kawce spotkamy. Za to teraz spotkamy skię przrd rkranem! Miłego wieczoru.

Poniewaz masz tak mało tych koteczków, to Tobie sprezentuję, żebyś wiedziała czego masz szukać.

Komendówka 17:00, 03 mar 2017

Do góry
Dla dodania kolorków. Zafilcowałam wnusi sweterek. Kupiony bezpłciowy (specjalnie), jest teraz sweterkim niepowtarzalnym, wręcz unikatem hiii . Ogrodowo rzecz jasna!!!. Pozdrawiam wiosennie (chyba).

Komendówka 16:57, 03 mar 2017

Do góry
Proszę mi wierzyc na słowo! Tu wyłażą krokusy i szafirki.

Komendówka 16:55, 03 mar 2017

Do góry
Okolice pysznogłówki i znów stipa, tym razem z czyścem.

Ogrodowe kreacje 16:55, 03 mar 2017

Do góry
Dla fanek różnych przydaśków - wypatrzyłam w gazetce Netto taką ofertę :
Ogród z widokiem na jezioro 16:54, 03 mar 2017

Do góry
Dla Izy. Mają ponad 100 lat

Komendówka 16:53, 03 mar 2017

Do góry
Stipa po zimie i niezniszczalna firletka oraz naparstnica (wysiała się w tym miejscu)

Komendówka 16:51, 03 mar 2017

Do góry
Przepraszam za jakość, ale tyle mogę wydusić z telefonu.

Okolice krwawnika kichawca i hortensja pnąca.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:41, 03 mar 2017

Do góry
Moj M mi duzo pomaga ale czasu nie ma, wiec czasami musze dlugo czekac

Skarbow dzis nie pokaze, bo jeszcze nic nie rozladowane, tylko to co sie dalo w reku do domu przyniesc. Beda Wam dozowac

Pogoda super a ja w domu siedze. Wymyslilismy, ze dzis robimy knedle watrobkowe i stoimy juz z 4 godziny w kuchni. Zaraz musze na zebranie gminne zmykac i tak w ten piekny dzien w ogrodzie ...powiesilam pranie....

to wczorajsze jeszcze
Ogrodowe kreacje 16:37, 03 mar 2017

Do góry
A to stare poidełko, ale na razie je napełniłam wodą, bo już zaglądały czy nie ma w nim wody a jak się trochę bardziej ociepli, to powynoszę inne
Ogrodowe kreacje 16:34, 03 mar 2017

Do góry
Telenowela : " Ogród na wiosnę " nastepny odcinek miłe zaskoczenie jak zajrzałam do Bergeni, przycięłam wrzosy, jeżówka swoje kłącze ukazała

Ogrodowe przygody 16:29, 03 mar 2017

Do góry
Napia napisał(a)
O to szkoda, że się nie zobaczymy. Piękne ujęcie powyżej

Szkoda szkoda zobaczyłoby się co w trawie piszczy i spotkało sympatyczne towarzystwo
Takie nn ale przyznasz urocze
Księżycowy... 16:26, 03 mar 2017

Do góry
vita napisał(a)
Ale robota wre! Czytałam, że posiałaś groszek pachnący, kiedyś próbowałam i zero wschodów. Moczyłaś wcześniej nasiona?
Będę kibicować warzywnikowi, masz wspaniały i widać, że bardzo się angażujesz. Zaraziłam się pięknymi warzywnikami i zabieram się też za urządzanie swojego.

Jeśli mogę w sprawie piwonii. Ja bym je już posadziła do gruntu, nie widzę powodu aby męczyć je od wiosny w donicach. Co innego późną jesienią.
Możesz sobie teraz przygotować doły z odpowiednią mieszanką ziemi (ważne aby ziemia osiadła)- dwa tygodnie wystarczą. Jak będziesz je sadzić, warto ułożyć sobie na krawędziach dołka patyk, umieścić karpę piwonii tak, aby oczka znalazły się 3-4 cm pod patykiem. Przysypać ziemią tak, aby karpa nie przesunęła się.
Sadzenie z doniczki w sierpniu jest trudniejsze, czasami ciężko zlokalizować oczka i sadzi się za głęboko.

Własnie wczoraj dotarły piwonie i irysy. Data wysyłki miała być po 1 marca, ale nie sądziłam, że tak dosłownie. Myślę, że Cię posłucham. Najszybciej jak dam radę, przygotuję rabatę, odczekam te dwa tygodnie i będę sadzić (irysy też na tą rabatę). Czy w takich woreczkach doczekają? Wszystkie mają widoczne oznaki życia. Czy zraszać te woreczki?

Jeśli chodzi o groszek, to pierwszy raz wysiałam w domu, bo poczytałam u Kasi B., że miło taką sadzonkę wsadzić w kwietniu do ogrodu i szybciej cieszyć się kwitnieniem
Nie namaczam nasion, 80 procent wschodów, w torfowych doniczkach, żeby nie grzebać w korzonkach. Na chwile obecną są już po uszczykiwaniu stożka wzrostu za drugą parą liści.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies