Sywik Silvery ogrólnie są polecane do cienia, półcienia. Na takich rabatach pięknie świecą, rozjaśniają tą swoją srebrną zielenią cieniste zakątki.
Tutaj moje silvery w sierpniu zacieniane przez Gracilimusa.
Ale mam też Silvery na słonecznej rabacie. Słońce od rana do 16.00.
Tutaj w czerwcu na słońcu.
I we wrześniu.
Jak widać te na słońcu blakną pod koniec sezonu i ta zieleń jest mniej intensywna. Aby Silvery były w dobrej kondycji na słonecznej rabacie należy zapewnić im dużą wilgotność.Oczywiście nie bagienko ale gleba powinna być wilgotna.
I zdjęcie Silverów z daleka. Silvery są po lewej stronie placyku wypoczynkowego pod grabem
Pracusia z Ciebie. Na trawkowej co sypiesz ? też muszę uzupełnić ziemię, ( mam wrażenie, że rabata się zapada ), podsypać kurzeńca, korę sypnąć i koniec prac na tym kawałku. Między trawkami będą tulipany i tak dumam, co dać, jak przekwitną ?? masz jakieś typy?
No co Wy? Musieliście przegapić bo kilka razy już wklejałam fotki z tego miejsca z różnych ujęć.
Teraz pod hortką rosną turzyce włosiste Frosted Curls. Nie wiem czy ruszą wiosną i udało im się przetrwać zimę. Ale ujęcie z nimi też wklejałam.
Wiek to raz ale u mnie na pewno temperatury... na palcach u jednej ręki można policzyć ciepłe dni tej wiosny. Jak już ruszy to potem momentalnie jest zielona
No chyba żartujesz, ło matko. Dziś mi przyszły 2 brzozy posadziłam, chude bidulki. Jaszcze jedna rabata do wyplewienia i już będzie ok. Moja królewna (kotka) po operacji już doszła do siebie, ale zrobiła się strasznie miziasta. Cwaniara jedna, po zabiegu musieliśmy ją nosić, bo nawet na schody wejść nie chciała tylko się darła, żeby ją zanieść.