Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Sebek 16:17, 29 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Mozesz nawóz do magnolii ale to nie zawsze bo on jednak za mało kwasny.

Jasne - dziękuje
Margarete 16:54, 29 mar 2017

Ja też juz u siebie dzis 2 piderwsze żonkile w takim zacisznym miejscu przy taarasie widziałam, póki co rano przez okno je ogladałam ale zaraz polece do domu to je dokładnie oejrzę. Nic tak nie cieszy juz potem jak te wiosenne pierwsze kwiaty...krokusy, iryski, zonkile no i tulipany...
Musze sie cofnąc u ciebie i poszperac czy gdzies juz swoje poletko krokusowe pod buczkami pokazywałas, zawsze na nie czekam i mnie zachwyca ta iloscia krokusów
Nie jestem na biezaco ale nie nadrobie bo nie mam czasu, poszukam tylko fotek
Bogdzia 19:15, 29 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Żonkile też już??? Matko i córko, muszę znowu po raport się upomnieć

Kasiu to odmiana Tete a Tete czyli te sprzedawane teraz w doniczkach. To miniaturki i one wczesniej kwitną . Ja po wykorzystaniu ich w domu sadze do ogrodu, czasem nie przetrzymają zimy a czasem przetrzymają kilka i pięknie kwitną. Te juz sa kilka lat.
Bogdzia 19:17, 29 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zachwyciłam się ponownie Twoją wizytówką Bożenko, wiosna lato cudne , ale jesień to raj po prostu w Twoim ogrodzie

Ta wizytówka jest juz stara , trochę się zmieniło , rh są duzo większe a klony palmowe dwa padły w tym roku wiec jesień bedzie mniej ładna ale wiosna moze ładniejsza.
Bogdzia 19:18, 29 mar 2017

BASIA8 napisał(a)
Witaj Kochana.
Obiecuję poprawę i weekend fotki pokażę. Nasza dolina powoli budzi się do życia, ale jeszcze jej daleko do Twojej. Pozdrawiam.

No Basiu to czekam na te zdjecia.
Bogdzia 19:19, 29 mar 2017

Nikita napisał(a)
Cudne krokusy. Moje na działce pewnie też kwitną a mnie tam nie ma....buu
Bogdziu, melduję, że jedna gałązka magnolii od ciebie puszcza listki.
Huuuura !!! Myślę, że coś z tego będzie ! Pozostałe gałązki stoją w miejscu, ale nie tracę nadziei. Jest piękna wiosna,
słoneczko świeci...może się jeszcze obudzą

Na magnolie jeszcze czas, te były wykopane bezposrednio przed naszym spotkaniem wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Bogdzia 19:20, 29 mar 2017

anna_t napisał(a)
Bożena twoją mikstura już można robić oprysk?

Mozna.
Bogdzia 19:25, 29 mar 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie piszę często u Ciebie bo zaraz odpisujesz a oczy miałaś oszczędzać Dzisiaj napiszę bo nagana Ci się należy. Co to znaczy że po ogrodzie latasz niedoleczona. Przecież to niepoważne, dbaj o siebie bardziej bo ze strzykawą przyjadę

Oczy niby dobre ale nie ma sie co oszukiwac to juz nie to samo, jednak dosc szybko mi się męczą wiec np wczoraj nie dałam rady juz do wszystkich wejsc z rewizytami i dzis nie wejdę bo padam po wyczerpującym dniu w Łodzi.Ogród trzyma mnie przy zyciu więc nie jest mozliwe zebym tam nie bywała nawet chora.Jak mogłabym nie zobaczyc kwiatów na które pół roku czekałam?Poza tym najwiecej ludzi umiera w domu wiec ja uciekam do ogroduStrzykawą mnie nie strasz , wiem że mi krzywdy nie zrobisz
Bogdzia 19:27, 29 mar 2017

Milka napisał(a)
Lubię te małe żonkile, ale tyle sadziłam i gdzies przepadły mi, hym, dziwne, duzo mniej mam, zatem inne będę sadzic.

Tak Irenko one nie maja duzej wytrzymałosci ale jak sa w cieplejszym miejscu to kilka lat mogą wytrzymac. Te duze bardziej wytrzymałe ale za to mucha im nie odpuszcza i u mnie co rok jest ich mniej.
Bogdzia 19:31, 29 mar 2017

Margarete napisał(a)
Ja też juz u siebie dzis 2 piderwsze żonkile w takim zacisznym miejscu przy taarasie widziałam, póki co rano przez okno je ogladałam ale zaraz polece do domu to je dokładnie oejrzę. Nic tak nie cieszy juz potem jak te wiosenne pierwsze kwiaty...krokusy, iryski, zonkile no i tulipany...
Musze sie cofnąc u ciebie i poszperac czy gdzies juz swoje poletko krokusowe pod buczkami pokazywałas, zawsze na nie czekam i mnie zachwyca ta iloscia krokusów
Nie jestem na biezaco ale nie nadrobie bo nie mam czasu, poszukam tylko fotek

Były juz poletka krokusowe ale mogę jeszcze raz wkleic.