Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogród - Moje spełnione marzenie 15:11, 25 sty 2013

Do góry
U mnie tak samo, śnieg i tylko śnieg, roślinki grubo przykryte.
Dorotko i dziękuję za chęci dzielenia się z innymi, kochana jesteś
Igiełkowy ogródeczek 15:10, 25 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Już się wystraszyłam, ze jednak nie jestem na bieżąco
Ja podsadziłam swoje róże (fairy) niebieską kostrzewą. Na razie czekam aby kostrzewa urosła ale czytałam, że aby była ładna muszę ją strzyc?

Niestety nie mam kostrzewy i nic nie podpowiem, ale pewnie masz rację.
Marzenko może ja odpowiem w zastępstwie Gośki ...Gosia , pozwolisz ??... Mam kostrzewę od trzech sezonów , nigdy jej nie cięłam ale wyskubywałam po zimie te elementy , które były brzydkie , brązowawe... Po prosty chwytasz za końcówki i delikatnie ciągniesz .. Te martwe zostaną Ci w palcach a te zdrowe na roślince... Pomysł zdobyłam u pani z zaprzyjażnionego ogrodnictwo i działa
Igiełkowy ogródeczek 14:10, 25 sty 2013

Do góry
Nieszka- też właśnie czytałam, że trzeba odmładzać, mój dopiero w zeszłym roku kupiony więc jeszcze go nie odmładzałam, a po zimie to wiadomo, prawie wszystko nędznie wygląda, jak nie było śniegu to widziałam, że brzydki się zrobił, daję mu jednak szansę, zobaczymy jak szybko po zimie się zregeneruje.

Monitko- ja tak właśnie mam, no może nie całkiem przy różach, ale bardzo blisko, pewnie niedługo i do róż dotrze, u mnie jeszcze nie ma efektu, bo róża mała, a i sam czyściec też w zeszłym roku sadzony. Ale za jakiś czas zobaczymy

Margi- oj fajnie, choć mam wrażenie, że już to się dzieję, gabinety pękają w szwach, i kobietki po 60 wyglądają jak 20, przynajmniej w telewizorze, bo na żywo to wiadomo jak jest, natury się nie da oszukać
Również pozdrawiam, fajnie że zaglądasz

Gosia- nie zmieniaj imienia, bo już całkiem wszystkim się pomiesza Ja daję radę, a przecież więcej tu Małgoś

Dorotko- dzięki za pozdrowienia, ja również ślę je do Ciebie, u mnie pięknie dziś jest, słońce świeci jakby lato było, wreszcie jasno się zrobiło

Igiełkowy ogródeczek 13:57, 25 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja podsadziłam swoje róże (fairy) niebieską kostrzewą. Na razie czekam aby kostrzewa urosła ale czytałam, że aby była ładna muszę ją strzyc?

Niestety nie mam kostrzewy i nic nie podpowiem, ale pewnie masz rację.
Igiełkowy ogródeczek 13:53, 25 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Noooo ,ja już placu na róże posadzone czyśćcem nie znajdę ojjj jak szkoda ...

Nie martw się, ja też nie mam wszystkiego, tak się po prostu nie da, trzeba zawsze wybierać, bo ogródki nie chcą się powiększać
Nigdy nie mów nigdy 10:59, 25 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Cudeńka pokazujesz, róże piękne i lilie- przepiękne

Dla mnie to najpiękniejsze kwiaty pod słońcem Obowiązkowo muszą pachnieć
Nigdy nie mów nigdy 10:58, 25 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Widzę, że my w podobnym temacie krążymy, ja też szukam curkadełka, choć mi się z kamienia marzy, wiem że pisałaś że ci strasznie drogo kamieniarz zaśpiewał, ciekawa jestem jak u mnie będzie, na wiosnę ruszam w teren, a teraz to tylko po internecie można. W Chronosie są fajne, ale wolałabym kupić na miejscu, mam nadzieję że nam się uda i ja będę do ciebie wpadać na ciurkadelko a ty do mnie

Właśnie u Ciebie na Jusię trafiłam. W Chronosie jestem zarejestrowana, mam nadzieję, że coś tańszego znajdę. Ja wiem, że to firma i kamień, ale ceny mnie kuszą bardzo z tego Jusiowego linka
Umówię się z nimi telefonicznie, pojadę do Opola i dam znać jak to wygląda.

Daj koniecznie znać

Próbowałam się tam dodzwonić dzisiaj, bez rezultatu. Napisałam maila...zobaczymy.
Roztoczańskie klimaty 22:54, 24 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A z tymi kulami prowadzą może też wysyłkowo?
U mnie takich nigdzie nie widziałam.

Gosiu na czerwonamaszyna.pl jest blomus
Roztoczańskie klimaty 22:49, 24 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

No niewiem nie pytałam ....to w zasadzie sklep meblowy jest
Roztoczańskie klimaty 22:46, 24 sty 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 22:45, 24 sty 2013

Do góry
Kulki śliczne, lampka też, wpatrywałam się co by twe oblicze w nich dojrzeć, ale moje ślipka odmawiają już posłuszeństwa
Ogród do kwadratu 22:38, 24 sty 2013

Do góry
A mój kocurek wczoraj złapał nornicę w garażu, na coś się jednak przydaje
Ogród do kwadratu 22:36, 24 sty 2013

Do góry
Fajniaste zdjęcia, kociak pomyka, piesek pomyka, dziecię pewnie szczęśliwe, a roślinki diamentowe masz
Ogródkowy chaos u monitki 22:29, 24 sty 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Tesknię już za wiosną. Nie mogę się doczekać kwitnięcia hortensji - moich ulubionych kwiatów.
Swoje krzaczki posadziłam w zeszłym roku, miały dosłownie po kilka gałązek i tak sie zastanawiam jak najlepiej je przyciąć żeby ładnie się zagęściły? nisko przy ziemi? czy tylko końcówki badylków? Jak myslicie?
Wogóle to martwię sie jak przezimują ...mam nadzieje że dadzą radę.

Wklejam dla przypomnienia...czy one nie są piękne?

widok na krzaczki

Jeśli chcesz zagęścić to króciutko nad 3 oczkiem, jeśli ma jakieś gałązki wiotkie to całkowicie wycinaj, zostawiaj tylko te grubsze. Tnij tak jakbyś chciała nadać kształt półokrągły- środkowe gałązki zostaw troszkę dłuższe niż te po bokach, chyba że zależy ci aby hortensje były wyższe z tyłu a z przodu niższe.
Z zimowaniem nie powinno być problemów.
Śliczne są, ja też ma takie dwie młode, sadzone w zeszłym roku
Ogródkowy chaos u monitki 22:23, 24 sty 2013

Do góry
W kwestii cięcia to ja planuje podglądać Gosię (Gosiniak). Jej są naprawdę pięknie zagęszczone...
Ogród w skali mikro :) 22:18, 24 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
nie stać mnie na mercedesa jak to Gabrysia napisała, będę szukać koło siebie, zobacz jak Sebkowi się udało, kulę piękną ma i wydał nie dużo, ja też na farta liczę

Małgosiu ja teź na jakiś cud liczę ... Mnie by najbardziej zadowalało zrobienie tej ściany prawie samodzielnie +ślusarz .. Będę szukała wskazówek
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:04, 24 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Eeee....Tess, nic nie rozumiem.... Coś mi się myślą te długości z szerokościami
że tak?

Oby dwie propozycje dobre, sądzę jednak, że Twój M tą najszybciej zaakceptuje.
Ogród w skali mikro :) 21:40, 24 sty 2013

Do góry
To już widzę zaznajomiona jesteś z tematyką ciurkadełkową, ja jednak będę szukać taniej, nie stać mnie na mercedesa jak to Gabrysia napisała, będę szukać koło siebie, zobacz jak Sebkowi się udało, kulę piękną ma i wydał nie dużo, ja też na farta liczę
Ogródek Janiny 21:29, 24 sty 2013

Do góry
A masz zdjęcie jak kwitnie?
Igiełkowy ogródeczek 21:15, 24 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marzenko- ja nic nie zakuwam, i całe szczęście, to Gierczusia do GosiJoasi pisała, bo ona do egzaminu się przygotowuję, jesteś na bieżąco- chyba że ktoś mnie do szkoły zapisał, a ja o tym nie wiem, ale nic a nic się nie uczę, najwyżej nieprzygotowana pójdę

O widzisz i fajne zestawienie podpowiadasz, ja też mam tego czyśćca blisko róży, ale ona taka bardziej brzoskwiniowo-różowa jest, zobaczymy jak to będzie wyglądać

Janino- dzięki za odwiedzinki i pozdrowienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies