Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Beskidzkie marzenie 11:15, 01 maj 2016
Do góry
frezja napisał(a)

Zmyliły mnie pozwijane płatki kwiatów...teraz dojrzałam rozwinięte tam wyżej...jednak nie modrzewnica...floksy bardzo lubię

Floks szydlasty różowy, są jeszcze fioletowe i białe Pięknie kwitną
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:34, 30 kwi 2016

Do góry
Floksy wystartowały tworzą ładne dywaniki kolorowe.

Od północnej strony jeszcze nie kwitną.

Mój 4 arowy azyl... 01:15, 30 kwi 2016

Do góry
I fotki...
Szachownice kostkowate

Zakwitają floksy szydlaste

Sprzeczność w ogrodzie 00:22, 30 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Też mam straty mrozowe ale liczę, że roślinki szybko się ogarną i zrehabilitują. Byleby zimnej zoski dużej nie było... Dwa lata temu to w połowie maja -5 u mnie było, wszystkie przyrosty na iglakach szlag trafił.
Myślę, że to "mogą" - to słowo klucz, być floksy
to już 3 z nas, coś musi być na rzeczy.....pamiętam, że kilka lat temu spadł śnieg, klimat coraz gorszy
Sprzeczność w ogrodzie 00:20, 30 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ja stawiałabym na floksy,,,
Ale sama musiałabym pójść do ogrodu i przyjrzeć sie im jeszcze raz , czy też goździkom .
pozdrawiam cieplutko
ja jutro spróbuję też rzucić okiem, odmachowuję
Sprzeczność w ogrodzie 08:05, 29 kwi 2016

Do góry
Też mam straty mrozowe ale liczę, że roślinki szybko się ogarną i zrehabilitują. Byleby zimnej zoski dużej nie było... Dwa lata temu to w połowie maja -5 u mnie było, wszystkie przyrosty na iglakach szlag trafił.
Myślę, że to "mogą" - to słowo klucz, być floksy
Sprzeczność w ogrodzie 07:03, 29 kwi 2016

Do góry
Ja stawiałabym na floksy,,,
Ale sama musiałabym pójść do ogrodu i przyjrzeć sie im jeszcze raz , czy też goździkom .
pozdrawiam cieplutko
Sprzeczność w ogrodzie 22:14, 28 kwi 2016

Do góry
Jana napisał(a)
faktycznie podobne, zdjęcia nie usuwaj proszę. Dziś już nie porównam bo ciemno, ale w najbliższym czasie czyli w sobotę tak. Mnie przyszło dziś do głowy, że to może floksy, muszę też to sprawdzić

U Ciebie moze tak - bo ja floksow nigdy nie mialam
Sprzeczność w ogrodzie 21:47, 28 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Jana, wstawie zdjecie mojego goxdzika. Poxniej usune.

Porownaj sobie.
faktycznie podobne, zdjęcia nie usuwaj proszę. Dziś już nie porównam bo ciemno, ale w najbliższym czasie czyli w sobotę tak. Mnie przyszło dziś do głowy, że to może floksy, muszę też to sprawdzić
Tu ma być ogród :) 19:15, 28 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Dzisiaj polewałam roslinki - opryskiwacz mi padł, to już któryś z kolei i juz nie wiem, w jaki mam się zaopatrzyć - dostały truskawki, róże, floksy, warzywka itd.

To Twoje roślinki zaraz się odwdzięczą urodą
A to myślisz, że opryskiwacz padł od tej kredy?

Tu ma być ogród :) 16:59, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

składniki zakupione, ale OW nie zrobiony jeszcze, jakoś ta pogoda nie wpływa na mnie dobrze, codziennie jak muszę wyjść na dwór mówię sobie "żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce" no ale powolutku coś dłubię codziennie.

Plany na majówkę mieliśmy szumne, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo eM się rozchorował.

Dzisiaj polewałam roslinki - opryskiwacz mi padł, to już któryś z kolei i juz nie wiem, w jaki mam się zaopatrzyć - dostały truskawki, róże, floksy, warzywka itd.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:49, 28 kwi 2016

Do góry
ZOJA
chciałabym
niestety tylko miejscówki decydują o tym
KINDZIA
rozmawiałyśmy o tym z Kasią Bawarką, moim i jej zdaniem, przyczyna to kiepskie sadzonki, może tez miejsce, u mnie 1 Rubens psy złamały, znowu od dołu idzie, a 2 padły, skróciłam i czekam aż ruszy od korzenia. Niestety nie były najlepszej jakości, jak je kupiłam.No i czasu ciut dla nich trzeba.
trawkowo, żonkilowo, czosnkowo

BASIALT
ale się uśmiałam
u mnie ciut Susan liznęło, też był mrozik, ale nie patrzyłam na ogród, a po pracy, jak patrzyłam, ok było
berberys czuprynę wypuścił

EDA
kochana kupuj chciejstwo, mniejsze okazy nie takie drogie
żagwinowo
Misia na nim się mości
goździki też już i floksy szydlaste się szykują
no i hakone wielka
Ogród Anety 09:00, 28 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Anetka gratuluję publikacji przepięknie wszystko u Ciebie wygląda, kolorowo, cudnie. Tulipany miodzio, a floksy piękne dywany utworzyły, może i ja kiedyś doczekam się tak idealnego ogrodu

DZiękuję
Moja glebo terapia 23:45, 27 kwi 2016

Do góry
I w tamtym roku wyglądało tak

Na samym tyle rabaty nadal rosną krzewy: żylistek, pęcherznica, jodła, i jeszcze jakieś dwa nieznanego pochodzenia.
Chciałam to jakoś ucywilizować, żeby miało wygląd.
Nic nie jestem w stanie zrobić z wierzbami które nie rosną na mojej działce, i drzewami pod tytułem akacje, jesiony.
Ale krzewy mam zamiar przycinać na rozsądną wysokość a przed nimi chciał bym jeszcze coś dosadzić.
Mam do dyspozycji dwa rododendrony, jedną azalię, dwie hortensje bukietowe i bylinki już tam rosnące floksy, irysy, piwonie, łubiny, michałki, trawy miskanty i liliowce oczywiście hosty Dali już tam nie będzie, mam dla nich inne miejsce.
Każda sugestia jak to rozplanować mile widziana.
Rododendronowy ogród II. 20:45, 27 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie Bogdziu floksy na słoneczku rosną, to nie to. Tyle, że stłoczone i mało przewiewu mają. Jak im na grzyba prysnę (jak jestem akurat w tym czasie jak włazi na liście), to liście znowu zdrowe się robią. W zeszłym roku, mimo suszy, dwa razy psikłam i zdrowe już potem były.

A czym pryskasz?
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:34, 27 kwi 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

Moje serduszka białe też zrobiły się słabiutkie ale nie aż tak, a floksy szydlaste jeszcze nie zakwitły wcale pozdrawiam

Serduszka się nie podniosła, reszta daje radę.
U nas od dwóch dni pada, trochę smutno, ale deszcz potrzebny... byle nie za dużo... i jak tu dogodzić ogrodnikowi
Ogród Anety 16:56, 27 kwi 2016

Do góry
Anetka gratuluję publikacji przepięknie wszystko u Ciebie wygląda, kolorowo, cudnie. Tulipany miodzio, a floksy piękne dywany utworzyły, może i ja kiedyś doczekam się tak idealnego ogrodu
Rododendronowy ogród II. 13:45, 27 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

O floksach czytałam artykuły i widziałam audycje wszyscy mówią ze to nie mączniak tylko roślina gubi liscie które sa w cieniu i nie odżywiaja jej a same by wymagały odżywiania. To logiczne bo żadna roślina nawet iglaki nie trzymaja lisci które sa w cieniu.

U mnie Bogdziu floksy na słoneczku rosną, to nie to. Tyle, że stłoczone i mało przewiewu mają. Jak im na grzyba prysnę (jak jestem akurat w tym czasie jak włazi na liście), to liście znowu zdrowe się robią. W zeszłym roku, mimo suszy, dwa razy psikłam i zdrowe już potem były.
Rododendronowy ogród II. 10:37, 27 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wiem przecież o tym roztworze mleka na mączniaka...a nigdy nie próbowałam na mojego Chopina i floksy. Muszę pamiętać w tym roku!

O floksach czytałam artykuły i widziałam audycje wszyscy mówią ze to nie mączniak tylko roślina gubi liscie które sa w cieniu i nie odżywiaja jej a same by wymagały odżywiania. To logiczne bo żadna roślina nawet iglaki nie trzymaja lisci które sa w cieniu.
Rododendronowy ogród II. 08:47, 27 kwi 2016

Do góry
Wiem przecież o tym roztworze mleka na mączniaka...a nigdy nie próbowałam na mojego Chopina i floksy. Muszę pamiętać w tym roku!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies