Może jeszcze raz zapytam: jakie rośliny mogłabym wsadzić tam, gdzie "narysowałam" te wysokie zielone "cosie"? Czerwoną linią pokazałam granicę kamyczków. Potrzebne jest mi coś dość wysokiego (1,2- 1,5m)co dobrze czułoby się z lawendą - strona bardzo słoneczna. Zaczęłam się zastanawiać nad cisami ale nie wiem czy nie uszkodzi ich śnieg spadający z dachu

Nie mam też pomysłu na obszar pomiędzy lawendą a trawnikiem. Nie mogą to być niestety rośliny z kolcami czy owocami, bo mam małe dzieci a altana jest blisko jagodnika. I oczywiście nic trującego. Na innych skarpach mam: macierzankę piaskową, floksy, żagwin, rogownicę ale te ostatnie zaczynają być brzydkie o tej porze. Miałam kostrzewę siną i się nie sprawdziła - może jakieś inne trawy? Nie chciałabym skończy z płożącymi jałowcami

Agnieszka radziła mi murek i możliwe, że powstanie jak będziemy budować grilla ale póki co ta skarpa straszy. Zastanawiam się też co posadzić po stronie północnej - myślałam o barwinku? Pas lawendy po stronie południowej zasadziłam wczoraj - tej po stronie wschodniej jeszcze nie ma, bo nie wiem co będzie powyżej i nie wiem jaką odległość zostawić

A roślinki się męczą w doniczkach