A mnie u mnie nie ma bo i po co. Ucze sie tu u Ciebie i innych ludzi tego o roslinach. A i jak chce popisac z kims to wole tu przyjsc bo inni to roznie bywa. No i do Bawarki tez lubie. I to tak wystarcza jakos teraz.
Oj narozrabiala i to mocno. Magnolia nie wiem czy się pozbierać. Bez polibin 3 krzaki też obmarzly a taki piękny tyle kwiatów teraz wszystko zbrazowialo w środku krzaka kwitną.
Niektóre azalie też mniej kwitną paczki podmarzly.
Dobrze, że wpadłaś zobaczyc. Będę wieczorem u ciebie jadę teraz miejskim autobusem.
Dzięki, właśnie przyszła następna dostawa. Anabelki, ogrodowe, judaszowiec i magnolia
Strasznie mi się podoba ta duża funkia, muszę je jakoś poprzesadzać bo z tyłu mam mniejsze i źle to wygląda. Muszę wszystko wyplewić i korę wysypać tam. Obok rośnie naparstnica, jeśli ktoś ma ochotę to mogę oddać
Nie mam kiedy plewić bo zaraz zaczyna padać, po deszczu tych chwastów jeszcze więcej
Nareszcie załatwiliśmy kose spalinową, tamta do wyrzucenia. Jeszcze ani razu nie kosiłem w tym roku i robi się mała dżungla z podwórka.
Moja miała słońce tylko od zachodu. Dopiero od czasu wycinki u sąsiadów, czyli zeszłego roku dostaje też od wschodu. I widzisz jaki okaz wyrósł.
Drugi typ to zdecydowanie buk - cudowny i wspaniale rośnie. O grabach już pisałam, u mnie porażka.
Dziewczęta, może rzeczywiście pójść w klasykę? Hmm, grab, buk, magnolia.. Iza, a ta magnolia lubi słońce, bo tam wali południowe słońce parę ładnych godzin? Tar, choć brzozy kocham miłością wielką, to już nie dosadzę W pobliżu już rośnie młódka, a ile nagimnastykować się trzeba, żeby coś pod nimi rosło, wie tylko ten, kto ma brzozy Sylwio, właśnie w tym roku naszła mnie ochota na piękne, klasyczne drzewa, żebym tylko nie przesadziła z ilością
Agata, magnolia Elizabeth! Ma wielkie liście, szybko rośnie, bezproblemowa. Zasłoni co trzeba Drugi typ to buk. I jedno i drugie w naszych warunkach rośnie jak ta lala.
Czesc czy moglby mi ktos pomoc? Nie wiem co sie dzieje z moja magnolia. Mam ją już trzeci rok wsadzałam kwitnąca, od tej pory nic nie kwitnie a dodatkowo coś pojawiło się na liściach...
Agatko piękny i klimatyczny ogród i piękne fotki. Magnolia zdaje się parasolowata jest śliczna. Podziwiam warzywnik i czekam na szklarnię. Pokazuj postępy . Pozdrawiam
Magnolia wyczuła wiosną moją chęć usunięcia jej z tego miejsca gdzie rośnie. Nei chciała rosnąć, niewiele kwitła. Jak podjęłam decyzję to nie tylko, że przepięknie w tym roku zakwitła ale też zaczęła naprawdę rosnąć
A na dokładkę abym miała o czym myśleć jeszcze teraz rozwija kwiaty
Pierwszy wyraźny pąk w tym roku ma Acropolis:
Dereń kousa też zakwitł. Może jeszcze nie tak jak bym chciała ale tez jestem zadowolona
Kasia jasne Tobie się to po prostu należało(spoko bez podtekstów)
Moja Miss wypasiona, donica 3litry wypełniona korzeniami i pąki w gotowości do kwitnienia
taki widoczek przedwieczorny
Magnolia już przesadzona - lepiej tego nie robić ale podobno zasady są po to żeby je łamać
a to oczywiście brzoza
to ciemne też i za nią też brzoza .............................................. Youngii nie szczepiona
magnolia i migdałek dostały nakaz eksmisji (natychmiastowej) bo z perspektywy placyku coś mi tu nie pasiło a i kwitnienie drugi sezon bez rewelacji
a po chwili było już tak, z tyłu świerk Glauca Pendula i Pendula Bruns więc pendulowaty NN będzie pasował a gdyby nie chciał się pendulić to siłą woli, charakterem oraz przykładem osobistym (cokolwiek to oznacza )przekonam go że ma się dostosować i być pendulowatym
przy okazji na nowe miejsce powędrował świerk Cincinata
Kombinuję gdzie upchać świdośliwę bo już kupiłam i bardzo chcę ją mieć . Może przesadzić magnolię Leonard Messel - mam formę na pniu ale stoi w miejscu nic nie przyrastając chociaż kwitnie co roku. Podejrzewam że nie wychodzi jej na dobre sąsiedztwo rozpychającej się kaliny Grefsheim. A w to miejsce posadzić ową świdośliwę. Natomiast dla magnolii zrobić rabatę na dolnym trawniku. Tylko jak to skomponować? Może ktoś coś podpowie? Wiem że magnolia może odchorować.
Później zrobię zdjęcia sytuacyjne.