Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony Chram 06:35, 26 gru 2023

Do góry
Zielony Chram 06:32, 26 gru 2023

Do góry
Melduję posłusznie, że akcja "stolikowa renowacja" przebiegła pomyślnie. Stara, dębowa podstawa zyskała nowy kolor, żeby dopasować się do chłodniejszego odcienia blatu. Konkluzja: drewno sosnowe jest dość wredne, jeśli chodzi o finisz barwionym twardym woskiem, testowaliśmy czarne Osmo 3169 i 3075, bardzo nierówno pigmentują się włókna. Już wiemy, czemu to drewno nie jest powszechnie używane do takich celów, niemniej i tak (co prawda po wielu szlifowaniach i nakładaniu kolejnych warstw) jestem bardzo zadowolona z efektu

Boso przez ogródek 21:02, 25 gru 2023

Do góry
Trafiłam w okno pogodowe 23 grudnia i posadziłam czosnek Harnaś oraz cebulę Senshyu Yellow. Gorczyca ładnie ścięta przez mróz, żyto miejscami wykiełkowało, chyba za późno zostało posiane, ale trudno.
Zielony Chram 14:37, 25 gru 2023

Do góry
Kiedy zakończył się Wigilijny Wieczór, zamiast w łóżku wałkać się z boku na bok o nocnej porze albo czekać aż mój zwierzak w "osobie" żółwiczki Żuczki, przemówi ludzkim głosem...odpaliłam Ogrodowisko i tylko na chwileczkę...naprawdę na chwileczkę weszłam do Twojego ogrodu...no i...przepadłam. Zaczytałam się i naoglądałam takich cudowności ogrodowych, a jeszcze dodatkowo w Waszym wykonaniu...szafeczki, komódki...stoliczki, abażurki i inne rzeczy użytkowe...że przegapiłam, wołający głos mojej Żuczki...ocknęłam się z zaczytania dopiero," gdy Żuczka zaczęła mi trąbić do ucha...że jestem chyba głucha... na wysłuchanie jej życzeń w tym jedynym dniu w roku"....
Ot tak działa magia ogrodu (niekoniecznie własnego)...ale załagodziłam sytuację i znów z Żuczką żyjemy w zgodzie...

Wszystkiego najszczęśliwszego nie tylko na Święta...

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2023 / 2024 13:35, 25 gru 2023

Do góry
Niech w Swięta Bożego Narodzenia w Waszych domach zagości: mądrość i zgoda uśmiech i dostatek. Niech przez cały Rok nie braknie zdrowia i miłości. Wesołych Świąt!
Zielony Chram 12:17, 25 gru 2023

Do góry
Aaach, źle Cię zrozumiałam Jolu, myślałam że pisząc o pierwszym planie masz na myśli tą niską chojnę właśnie (zaznaczona owalem), a nie tego pospolitego jałowca, którego tata Szymona kiedyś przywiózł z lasu ( duży prostokąt)

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:55, 25 gru 2023

Do góry
Kochani Wszystkim życzymy siły do walki z przeciwnościami losu i wszelakich prac ogrodowych, zdrowia by nic nie zakłócało poczucia szczęścia, radości i satysfakcji z efektów pracy tak ogrodowej jak każdej innej. Spełnienia marzeń i braku rozczarowań gdy czasem rzeczywistość się z marzeniami nie pokrywa. Miłości do ludzi, świata i otaczającej nas przyrody. Piękna w sercu i wokół nas na co dzień nie tylko od święta i umiejętności dostrzegania planów Bożych we wszystkim co nas otacza. Moc błogosławieństwa Bożego płynącego od Bożej Dzieciny.

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2023 / 2024 09:54, 25 gru 2023

Do góry
Kochani Wszystkim życzymy siły do walki z przeciwnościami losu i wszelakich prac ogrodowych, zdrowia by nic nie zakłócało poczucia szczęścia, radości i satysfakcji z efektów pracy tak ogrodowej jak każdej innej. Spełnienia marzeń i braku rozczarowań gdy czasem rzeczywistość się z marzeniami nie pokrywa. Miłości do ludzi, świata i otaczającej nas przyrody. Piękna w sercu i wokół nas na co dzień nie tylko od święta i umiejętności dostrzegania planów Bożych we wszystkim co nas otacza. Moc błogosławieństwa Bożego płynącego od Bożej Dzieciny.

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2023 / 2024 09:53, 25 gru 2023

Do góry
I ja życzę Wam Danusiu i wszystkim ogrodniczkom i ogrodnikom, wszystkiego co najlepsze. Dużo słońca w nadchodzącym Nowym Roku 2024 przeplatanego z odrobiną deszczu, to co ogrodnicy lubią najbardziej, tak aby nowy sezon przyniósł dużo radości, a Wasze ogrody niech przepełniają się bujnymi rośliami
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:36, 25 gru 2023

Do góry

W tym magicznym okresie Świąt Bożego Narodzenia życzę nam wszystkim, aby nasze ogrody kwitły z radością, a nasze serca były pełne spokoju i harmonii.

Niech nadchodzący Nowy Rok 2024 przyniesie obfite plony i satysfakcję z Naszej pasji do ogrodnictwa.

Życzę wszystkim, aby marzenia ogrodowe zakwitły równie pięknie jak najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.

Niech projektowanie i tworzenie nowego ogrodu przyniesie wiele radości, inspiracji i satysfakcji. Niech każdy zakamarek zielonej przestrzeni stanie się oazą spokoju i piękna.

Świątecznych chwil pełnych kreatywności i radości!

Życzy Danusia z Rodziną.

wątek do składania życzeń tutaj
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2023 / 2024 09:34, 25 gru 2023

Do góry

W tym magicznym okresie Świąt Bożego Narodzenia życzę nam wszystkim, aby nasze ogrody kwitły z radością, a nasze serca były pełne spokoju i harmonii.

Niech nadchodzący Nowy Rok 2024 przyniesie obfite plony i satysfakcję z Naszej pasji do ogrodnictwa.

Życzę wszystkim, aby marzenia ogrodowe zakwitły równie pięknie jak najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.

Niech projektowanie i tworzenie nowego ogrodu przyniesie wiele radości, inspiracji i satysfakcji. Niech każdy zakamarek zielonej przestrzeni stanie się oazą spokoju i piękna.

Świątecznych chwil pełnych kreatywności i radości!

Życzy Danusia z Rodziną.
Ogród Muszelki 08:44, 25 gru 2023

Do góry
Tadam! Byłam grzeczna w tym roku

Grzebiuszka ziemna 08:19, 25 gru 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
A teraz kilka zdjęć z moich zbiorów ocynkowanych pojemników plus wanienka, pomalowałam czarną farbą wykorzystując technikę transferu z decoupage.

Mistrzostwo świata z tym decoupagem- widzę ogromne podobieństwa do mojej, podobnie jak Ty utalentowanej manualnie, starszej siostry Rozbawił mnie pomysł z napisami: No.1 i No.2
Pomalowałaś tulipce tą samą farbą, co flaminga?

Kordina napisał(a)
No tak, właśnie doszło do mnie, ze lubię starym przedmiotom nadawać nowe oblicze
Toż to chyba choroba zakaźna, roznoszona drogą ogrodowiskową (zresztą tak samo, jak bicie rekordów Guinessa w ilości sadzenia cebulowatych) - dzięki temu jest tak unikatowo, swojsko, a ile inspiracji dla inncyh

Kordina napisał(a)
O tak Jolu, miętowa herbata, melisa cytrynowa fajnie pachnąca, szałwiowa herbata, tymiankowa. Nie piję innych herbat poza swoimi, kupioną mam dla gości Ja dużo ścinam i suszę na okrągło i znowu odrasta, lubię zbierać zioła swoje i dziko rosnące, robię czasami maceraty, nalewki.

Widzę, że mamy w tym względzie dużo wspólnego A próbowałaś kiedyś fermentowanych liści bergenii (nie wiem, czy u Ciebie rośnie)- smakuje jak tajska zielona herbata. Fermentowane kwiatuszki lilaka, pyszne, karmelowe, też ubóstwiam- widzę, że robiłaś. Do pełni szczęścia brakuje mi wierzbówki kiprzycy, bo uwielbiam Ivan Czaj. O, i jeszcze suszone kwiaty nasturcji do herbatki są ekstra, moja mama narobiła pełno takich herbatek w tym roku, sama bym nie wpadła, żeby wykorzystać do naparowej mieszanki nasturcję, dodaje takiej trochę imbirowej pikanterii Suszarkę do ziół (taką unplugged jak u Ciebie) muszę koniecznie zgapić (za małą opłatą w postaci naparstnicowych nasionek za prawa do wykorzystania pomysłu), postawię na antresoli w stodole, ciemno i gorąco, z dużym przepływem powietrza, warunki idealne powinny tam być

Kurka bez fiksa, muszę się trochę w tych komentarzach poskromić, żeby Ci wątku nie zaśmiecić, ale sama prowokujesz, co rusz udostępniając coś fajnego
W kamiennym kręgu od początku 23:03, 24 gru 2023

Do góry
Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia ✨
Zacisze Alicji 21:58, 24 gru 2023

Do góry
Pogodnych świąt.

Zielony Chram 21:18, 24 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Co to jest za iglak, ten na pierwszym planie? Bardzo podoba mi jego lekko rozwichrzony pokrój.
Bardzo ładnie prezentuje się ten zakątek.
Znowu na wsi 20:00, 24 gru 2023

Do góry
Dziękuję Eliso.

Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę udanych Świąt.

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:37, 24 gru 2023

Do góry
Kochani życzę Wam spokojnych, wesołych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych a w nadchodzącym nowym roku 2024 dobrych, szczęśliwych dni, dużej ilości spotkań ogrodowych

A u nas od wczoraj tak ładnie było, bo śnieg obecnie spływa
Ogród prawie wymarzony … 13:41, 24 gru 2023

Do góry
I jest stół po mojemu

Ptasi gaj 13:36, 24 gru 2023

Do góry
Zdrowych spokojnych świąt Bożego Narodzenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies