Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Angielski ogród - chciałabym... 08:18, 27 kwi 2016

Do góry
Monika ślicznie u Ciebie, floksy cudne, uwielbiam je i wciąż szukam dla nich miejsca u siebie a poza tym u nas też wiecznie, tyle,że póki co nie pada.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:59, 26 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

]
A taki widok z okna może na nogi z rana postawić zwłaszcza jak słonko zaświeci....też tak chcę....a u mnie tylko zielone wszędzie i wiewióra przez okno z drzewa zagląda

Fota jest beznadziejna. real o niebo lepszy Niestety nie umiem robić zdjęć

I ogólne widoki.. reszta jutro lub ..wcale bo będą nowe

Floksy w tym roku z szarą pleśnią.. za dużo deszczu za to w końcu je przytnę bez żalu

Wsiowa jeszcze płaska..
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:45, 26 kwi 2016

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj do ogrodu zawitał przymrozek, ciekawe jakie będą straty.
Tulipany się podniosą,ale teraz wyglądają marnie.

Ale seduszka to już chyba nie, nawet nie zdążyła pokazać swojej urody.

Moje serduszka białe też zrobiły się słabiutkie ale nie aż tak, a floksy szydlaste jeszcze nie zakwitły wcale pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 20:34, 26 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Matko, jaką Ten niwak i floksy są niepowtarzalne, pliiis nie zmieniajcie tego

Niwak i floksy zostają Reszta będzie do zmiany Będzie ładnie Dojdą azalie
Do raju daleko - u Ewy 11:12, 26 kwi 2016

Do góry
Matko, jaką Ten niwak i floksy są niepowtarzalne, pliiis nie zmieniajcie tego
Do raju daleko - u Ewy 08:18, 26 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ten domek to wygląda najpiękniej jak floksy zakwitną pod nim

Masz rację, wtedy wygląda bajecznie To już za chwilę nastąpi
Mamy plan, żeby zrobić na tej górce rewolucję Ale floksy zostaną
Do raju daleko - u Ewy 08:13, 26 kwi 2016

Do góry
Ten domek to wygląda najpiękniej jak floksy zakwitną pod nim
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 25 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
moje floksy jeszcze późniejsze niż Twoje

to będziemy się dłużej cieszyć nimi
MirellaB napisał(a)
Ania nie wszystkie lilie mi wzeszły, czy to znaczy, że już po nich czy mają jeszcze czas?

MirellaB napisał(a)
Bardzo lubię tulipany władnie w takim stadium do rozkwitu
Pięknie Twoje wyglądają

Mirellko, na pewno nie wzeszły ??Moje wycszły i wychodzą
poczekaj może jeszcze sie pokażą ..
Moja działka na Dębowym Lesie 19:09, 25 kwi 2016

Do góry
moje floksy jeszcze późniejsze niż Twoje
Jurajski Ogród 01:26, 24 kwi 2016

Do góry
Mało teraz wpadam na O" ale do ciebie po wiosenne fotki to zawsze.
Zostawiam uściski za te piękne widoczki.
Mam banana na twarzy, bo czuję nosem że nadeszły lepsze dni .Żagwin z twojej winy zagościł w moim ogrodzie , chyba lepiej sie sprawdzi niż floksy szydlaste,bo te suszyły sie od spodu i brzydko wyglądały, a tu poduchy mam jak ta lala.
Beskidzkie marzenie 21:16, 23 kwi 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

Z tego co wiem to floks, dostałam od sąsiadki z taka informacja; ale pewności nie mam

Zmyliły mnie pozwijane płatki kwiatów...teraz dojrzałam rozwinięte tam wyżej...jednak nie modrzewnica...floksy bardzo lubię
Mój 4 arowy azyl... 21:08, 23 kwi 2016

Do góry
M. na zebraniu działkowców, a ja w tym czasie posadziłam liliowe dzwonki brzoskwiniolistne, kilka mieczyków, przycięłam kolejną kępką wrzośca, oczyściłam alejkę, spryskałam Florovitem z żelazem rododendrony i zrobiłam sporo zdjęć.

Zaczynają kwitnąć floksy szydlaste

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:27, 23 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzymam kciuki

W drugiej połowie lata może uda się coś dłubnąć przy piwniczce, a obsadzanie na jesieni dopiero. Ale planuje kupić cześć bodziszków, żeby było co dzielić

babka napisał(a)
Buziak :*
lecę pikować werbene. Lekturę zostawiam sobie na wieczór bo widzę że stron przybywa w galopującym tępie
Miłego dnia

Ja jeszcze ni pikowałam werbeny, ale rzadko wzeszła to niech rośnie. Wywaliłam za to jeden regał na ganek, stipa się hartuje, dziwaczek, werbena i sadzonki lawendy. Na noc okrywam cały regał zimową agrowłókniną. Dziś był przymrozek. Trawa była oszroniona od połowy pola.

Matyldowo napisał(a)
Rany Renia przyszłam z rewizyta i 340 strona!!!! A ostatnio pisałam z tobą na 20 jestem pod wrażeniem twojego ogrodowiskowego zaangażowania i kiedy ja nadrobię 320 stron aby obzerkac Twój ogród
Pełen szacun

Dwa lata Cie w końcu nie było Nie ma czego nadrabiać. W tym czasie zrobiłam faktycznie trochę więcej rabat. Planuje nastepne, ale rewolucji wielkich nie ma. W zeszłe lato jakieś zdjęcia były, a tak to nudy... Ostatnio trochę stron się nabiło, bo projektowo u mnie w związku z przymiarkami remontu piwniczki

Stokrotki na Twój powrót

Benia napisał(a)
Witaj Reniu,
Widzę,że burza mózgów u Ciebie w temacie piwniczki.
Widziałam fotki z inspiracji wczoraj i jak tylko dziś z pracy przyjechałam to od razu do mojej podeszłam zastanawiając się czy by takich murków na niej nie zdziałać u mnie
Ale to kosztowna inwestycja. Na mojej piwnicy, wiosna. Głównie byliny królują i tak ją porosły i zajeły,że nie wiem czy ruszać to czy zostawić bo też ciągle nie mam na nią innego pomysłu.

Marzy mi się co się innego. Np takie cudo co wstawiłaś... rewelacja po prostu.
Jednak z powodu braku konkretnego pomysłu, rosną tulipany, floksy, rozchodniki, trochę iglaków, jakieś niezapominajki, i żagwiny, smagliczki itp misz masz do koloru do wyboru z wiosny jest super jak dla mnie - później to już różnie z tym bywa

Pozdrawiam serdecznie

Jak to mówią, co dwie głowy... Cieszę się z każdej rady, myślę teraz jak to przenieść na moje warunki i możliwości.
Murki bardzo mi się podobają, ale u mnie jest spora różnica w poziomie gruntu i z jednej strony murek musiałby być sporo wyższy... Nie wiem czy to by dobrze wyglądało - bo ja mam coraz większe wątpliwości do tej oprawy kamienej (bo przecież to wymusi taki styl w innych częściach ogrodu). Poza tym moja piwniczka raczej skryta wśród brył innych budynków, a na inspiracji jest w terenie otwartym, boję się że zbyt wiele kamienia w jednym miejscu zbytnio przytłoczy.
Jak przez mgłę pamiętam Twoją piwniczkę Zawsze można się zastanowić jak to ugryźć u Ciebie.
Beniu, mi też się marzy, żeby moja jakoś w końcu wyglądała... i żebym była zadowolona, bo widzę ją z okna (teraz mnie strasznie denerwuje). Próbowałam ją obsadzić już 2 razy i klapa... Muszę zacząć od prac remontowo-budowlanych bo bez tego najlepsze nasadzenia nie będę wyglądały.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:53, 22 kwi 2016

Do góry
Witaj Reniu,
Widzę,że burza mózgów u Ciebie w temacie piwniczki.
Widziałam fotki z inspiracji wczoraj i jak tylko dziś z pracy przyjechałam to od razu do mojej podeszłam zastanawiając się czy by takich murków na niej nie zdziałać u mnie
Ale to kosztowna inwestycja. Na mojej piwnicy, wiosna. Głównie byliny królują i tak ją porosły i zajeły,że nie wiem czy ruszać to czy zostawić bo też ciągle nie mam na nią innego pomysłu.

Marzy mi się co się innego. Np takie cudo co wstawiłaś... rewelacja po prostu.
Jednak z powodu braku konkretnego pomysłu, rosną tulipany, floksy, rozchodniki, trochę iglaków, jakieś niezapominajki, i żagwiny, smagliczki itp misz masz do koloru do wyboru z wiosny jest super jak dla mnie - później to już różnie z tym bywa

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek nad jeziorem 10:08, 22 kwi 2016

Do góry
No i rabata, która wyssała ostatnio ze mnie całą energię
Lawendy posadzone nowe i stare przesadzone, dokupić 18 sztuk lawendy na najdłuższy pas, kocimiętkę posieję na krótszych odcinkach obrzeża. Posadzone bylinki z ostatnich zakupów, róże też nowe i stare przesadzone- Ingrid Bergman wykopywałam z pod tujek 40 minut, korzeń miała średnicy 15 cm, nie wiem czy się przyjmie w nowym miejscu, zielona jest ale pąków brak...
Przesadzone floksy, jeżówki,złocienie, liliowce,irysy; posadziłam też lilie,dalie,łubiny; wysiałam onętki,werbenę,łubin i czarnuszkę a i tak nic nie widać o rany ja to wszystko zrobiłam? nie wierzę...w dwa dni?
Zastanawiam się czy przesadzić piwonię, bo mnie korci, jakbym z dużą bryłą ziemi ją wykopała, to może ona nie zauważy zmiany miejsca co sądzicie ??
aha i jeszcze czym zakryć tą skrzynkę od prądu? bo mnie drażni niemiłosiernie widzicie ją, czy tylko ja jestem nawiedzona

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:09, 21 kwi 2016

Do góry
mikina34 napisał(a)

faktycznie, jak się przyjrzeć to floksy piekny kolor...
przy takim ujęciu z bliska wygląda na okazały kwiat
w tej chwili jeszcze w pąkach, ale czekam na taki obrazek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:02, 21 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
kupowane dwa lata temu jako płomyk szydlasty, rośnie u mnie w gazonach

faktycznie, jak się przyjrzeć to floksy piekny kolor...
przy takim ujęciu z bliska wygląda na okazały kwiat
Ogrodowy song 10:28, 21 kwi 2016

Do góry
a może właśnie lawenda, albo floksy poduszkowce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:35, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zamiast cytować, Reniu zrób im następne fotki. Pokaż proszę ten łan z dalszej perspektywy. I pytanie. Co tam jest, jak one przekwitną?
Co jest pomiędzy tulipanami? Zawsze mam problem z sadzeniem cebul - gdzie sadzić...
Runiankę mam na słońcu i w cieniu. W cieniu bardziej zielona.

Iwonko Może w piątek będę miała czas na zdjęcia? Z przodu są żurawki ale malutkie - sadzoneczki od Krys sadzone jakoś późnym latem, z tyłu szałwia zwykla fioletowa ... może dosadzę tam jeszcze kocimiętkę i jeszcze liatra, ostróżki i floksy
Z cebulowymi to mój debiut ... na razie badam temat ... w zalezności jak to wszystko wyjdzie zostawię albo będę wykopywać cebule w inne miejsce

PS Zastanawiam się kiedy można ściąć liście przekwitniętych tulipanów ...
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:47, 19 kwi 2016

Do góry
JAZZY
tak brukowo- roślinna rewolucja
Powojniki takie; Warszawska nike, Duschess of Edinburgh, 6 NN, Veronica Choice, z montan Freda, Rubens, Elisabeth, Stolwijk Gold, Sweet Autum, Mayleen, Bill Mackenzie, Solidarność, Summer Snow, Summer Sweet Love, Fragrant Spring, powojnik wonny aromatica, takie sa razy ileś sztuk, niektóre pojedynczo.

rzeczki żagwinowe zarastają kamienie
mam 2 kolory, zaraz tam też floksy szydlaste i dywanowe goździki białe

MIŁKA
no to duża ilość tej irgi, wiem że Danusia poleca tę Major, ładna jest, ja mam jakieś zwykłe, plenią się okrutnie, syrlion siewek już jest
ciężkie plewienie będzie. Skończę u siebie, będę patrzeć co u was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies