Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Flower1 21:32, 08 maj 2016

No to ja też się przyłączę, tęsknię za bajkowym
weronika77 22:13, 08 maj 2016

ryska napisał(a)
Też ładnie proszę i pozdrawiam

Widzę, ze coś się zmieniło technicznie, nie ma automatycznego narzędzia do zmniejszenia zdjęć, zrobiłam to ręcznie.
I po co ? By pokazać, że większość tulipanów zginęła w brzuchach gryzoni a magnolia zmarzła przed zupełnym rozkwitem. Floksy szydlaste zawsze ratują sytuację. No i Kajtuś zawsze poprawia mi nastrój. Nakryłam też na gorącym uczynku wiewiórkę, która buszując po balkonie zamierzała porwać do swojej kryjówki Kajtusiową pościel.

weronika77 22:26, 08 maj 2016

Flower1 napisał(a)
No to ja też się przyłączę, tęsknię za bajkowym

Nie zawiodły też pigwy i wczesne tawuły. Pozdrawiam Flower.
Mam wciąż problem z otwieraniem zdjęć, tzn. nie otwierają się...Cierpliwości, do siebie mówię.

weronika77 22:47, 08 maj 2016

Cytowałam Bogdzię, napisałam sporo...i nic z tego nie wyszło. Musiałam inaczej. Bogdziu zawsze o Tobie ciepło myślimy. Pozdrawiamy serdecznie.

Bogdzia 20:12, 09 maj 2016

weronika77 napisał(a)
Cytowałam Bogdzię, napisałam sporo...i nic z tego nie wyszło. Musiałam inaczej. Bogdziu zawsze o Tobie ciepło myślimy. Pozdrawiamy serdecznie.

Weroniko ja tez ciepło Was wspominam a ostatnio dużo o Tobie myśle bo pewnie zmarzła Ci hortensja ode mnie bo u mnie zmarzły , nie to ze całkiem ale stare gałązki jednak trzeba było obciac. Zdarzyło mi sie to drugi raz przez 16 lat no cóz będą odrastac.Kajtus jak zwykle bardzo fotogeniczny a zmyślna wiewióra bardzo mi sie spodobała, no i ogród jak zwykle kolorowy jak w bajce.Pozdrówka dla Was ślę serdeczne.
Flower1 22:16, 09 maj 2016

Weroniko piekne obrazki z twojego bajkowego, chciałam Ci powiedzieć ze zinspirowały mnie Twoje floksy i powoli wprowadzam u siebie poduchy floksowe w tym samym kolorze nawet jak nie kwitna to potem pieknie sie zielenia i nie ma z nimi zadnego problemu.Piekny piesio pozdrawiam serdecznie!
weronika77 20:38, 17 maj 2016

Flower1 napisał(a)
Weroniko piekne obrazki z twojego bajkowego, chciałam Ci powiedzieć ze zinspirowały mnie Twoje floksy i powoli wprowadzam u siebie poduchy floksowe w tym samym kolorze nawet jak nie kwitna to potem pieknie sie zielenia i nie ma z nimi zadnego problemu.Piekny piesio pozdrawiam serdecznie!

Jestem na TAK za floksami, niezawodne. Z pozdrowieniami i zapachem konwalii i bzów. A jak pachną teraz jarzębiny , ach. Dobrze, że posadziłam.

Lubię brunery.

weronika77 20:57, 17 maj 2016

Floksowo...lada chwila przekwitnie, odda scenę piwoniom, różanecznikom...

Folia do wymiany. Sprowokował do tego kolega Kajtka, wlazł przez szpary w płocie, polatał po moich kwiatkach (czym Kajtka wprawił w zdumienie, bo on tego nie robi)i wyszarpał, folię w oczku, też fizelinę pod żwirkiem.
weronika77 21:05, 17 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Weroniko ja tez ciepło Was wspominam a ostatnio dużo o Tobie myśle bo pewnie zmarzła Ci hortensja ode mnie bo u mnie zmarzły , nie to ze całkiem ale stare gałązki jednak trzeba było obciac. Zdarzyło mi sie to drugi raz przez 16 lat no cóz będą odrastac.Kajtus jak zwykle bardzo fotogeniczny a zmyślna wiewióra bardzo mi sie spodobała, no i ogród jak zwykle kolorowy jak w bajce.Pozdrówka dla Was ślę serdeczne.

Nie było mroźnej zimy a parę roślinek zmarzło. Hortensja odbiła zielonym.
Pozdrawiamy Bogdziu.

Pachną jarzębiny.

Głogi w pąkach.
weronika77 21:20, 17 maj 2016

Białe RH kwitną pierwsze, pozostałe w pąkach.