Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Basilikum 14:56, 09 maj 2016

uff wreszcie nadrobilam zaleglosci chociaz na jednym watku, Jakis niedoczas mam, ogord odlogiem lezy a forum przy okazji tez
czosnki u mnie w tym samym stadium
gdzie schowalas swoje biale??
gorskie roslinki i motyle piekne teraz super pogoda do lazenia po gorach
Kasiek 14:58, 09 maj 2016

Znalazlam takie floksy
biale
Amazing Grace
Bawaria
Calvides White

jasne rozowe i ciemne rozowe
Mc. Daniel´s Cushion
Temiskaming
Fort Hill
Atropurpurea
Mikado
Daisy Hill

biale z rozowym srodkiem
Coral Eyes

czerwone
Red Wings
Scarlet Flame

fioletowe
Purple Beuty

blekitne lub liliowo-niebieskie
Emeralda Cushion Blue
G.F Wilson

dwubarwne
Candy Stripes
Coral Eye
Kasiek 15:00, 09 maj 2016

Makao_J napisał(a)

O to mnie rozwaliłaś takimi info.
Czyli gnojówka z pokrzywy nie nadaje się pod rodki? A ja liczyłam że można tym podlać wszystkie rośliny

Tez bylam zaskoczona i wszedzie ja lalam, tez pod rodki. Gnojowka z pokrzywy nie dla rodkow....
Kasiek 15:05, 09 maj 2016

Basilikum napisał(a)
uff wreszcie nadrobilam zaleglosci chociaz na jednym watku, Jakis niedoczas mam, ogord odlogiem lezy a forum przy okazji tez
czosnki u mnie w tym samym stadium
gdzie schowalas swoje biale??
gorskie roslinki i motyle piekne teraz super pogoda do lazenia po gorach

W gorach lezac na sniegu spalilam sie na czekoladke...Pomocy, potrzebuje dobrego kremu i nigdzie znalesc nie moge, uzywam 50 a i tak wygladam jak murzynska wnusia

No wlasnie Iza, gdzie mam biale czosnki??? Nie ma ich??? Kurcze dobrze ze mi przypomnialas, bede je z lupa szukac!

Iza u mnie upaly, teraz mam 26° czytalam u Ciebie ze chlodniej?
Makao_J 15:05, 09 maj 2016

Kasiek napisał(a)

Tez bylam zaskoczona i wszedzie ja lalam, tez pod rodki. Gnojowka z pokrzywy nie dla rodkow....

To ja w takim razie nie mogę robić gnojówki z pokrzywy bo ziemię mam z ph > 7 i raczej muszę zakwaszać a nie wapnować.
Kasiek 15:12, 09 maj 2016

Makao_J napisał(a)

To ja w takim razie nie mogę robić gnojówki z pokrzywy bo ziemię mam z ph > 7 i raczej muszę zakwaszać a nie wapnować.

Szczerze sie przyznam ze u siebie nigdy nie sprawdzilam ph, no az wstyd Moje rosliny do tej pory rosna pieknie, nie choruja wiec i ja za bardzo nie ingeruje w ich zycie. Ot czasem cos poleje,cos podsypie, ale tylko dlatego ze tak wypada bedac na Ogrodowisku Wszyscy leja to i ja...Tylko ze ja to raczej ide w kierunku naturalnym, bez chemii.
Jaki jest stan Twoich roslin, masz z czyms klopoty?
Makao_J 15:16, 09 maj 2016

Nie, nie sprawiają mi wielkich problemów. Rodki czasem złapią mączniaka ale głównie w pierwszym roku po posadzeniu. Potem jest OK.

Bardziej problematyczne są mszyce u mnie. Już wcinają mi irgę. Przygotowałam oprysk i wieczorem spryskam wszystko co się da.

A no i trawnik ciężko przędzie na tej wapiennej ziemi. Nawożenie wystarcza na 2 tyg potem znowu stopuje. Zauważyliśmy że najszybciej reaguje na saletrę ale i na krótko.
MirellaB 15:22, 09 maj 2016

Wszystkie zdjęcia obejrzałam z wielką radością
wiunia 17:05, 09 maj 2016

KAsiu widziałam na fotce klona Orange dream? Jeśli to on to napisz proszę na jakim rośnie stanowisku,dzisiaj chcę takowy posadzić i latam po ogrodzie. Podają źródła,że nie lubi w słonku rosnąć. Prawda to?
wiunia 17:07, 09 maj 2016

Zdjęcia i rośliny na nich prześliczne nam pokazałaś