Odpisze wieczorem na wszystkie wpisy jestem teraz po sesji foto piękna pogoda wiec trzeba być w plenerze.
Trawy w zimowym sloncu i malym wiaterku przepiekne
Na prawdę to miłe usłyszeć miłe słowa od tylu osób, niestety wśród rodziny i znajomych nikt nie wyraża zainteresowania kwiatami i ogrodem. Dlatego każde z nich wprowadza mnie w euforię i wiarę, że idę w dobrą stronę
Mam tak samo, uwielbiam mieć w ręku to, czego potrzebuję. Makówki były w jesiennym numerze Gardenii.
Kupuję w Italii, tylko tam jest dostępna za 4 euro.
Po co mi tyle kluczy? Nie wiem. Wymieniano wszystkie drzwi w dużej instytucji, poprosiłam o kilka kluczy, dostałam całe pudełko.
Podobnie było z doniczkami po 1,70. W następnym roku dokupiłam drążki, potem rafię i gips budowlany, na coś się przydadzą
Tak, to dwuskładnikowy kauczuk silikonowy utwardzany w temperaturze pokojowej. Do wytrzymałej i elastycznej gumy, pod wpływem katalizatora.
Makówki odlewam najtańszym gipsem (nie budowlanym).
Teraz trzeba doszlifować i skleić połówki, uzupełnić braki.
Dosuszam odlewy, niebawem pokażę resztę
A jednak torba już jest, w dodatku warkoczykowa
Był taki czas w moim życiu, że robiłam swetry za "piniondze"
Piękny równiutki ścieg....robótki ręczne masz Kobito w genach
Pozdrawiam niedzielnie
Dziękuję.Dopiero zaczynam nowa przygodę i taką współpracę
Sporo nowych zdjęć muszę zrobić w tym sezonie.
Tak, inne też będą
Teraz męczę się z chorobą, 1, 5 tygodnia leczono mi zapalenie żyl.
Nie bylo lepiej tylko gorzej.
Wczoraj pół dnia na SOR-ze( polskie realia służby zdrowia) nowe badania, konsultacje rożnych specjalistów.
I mam rwę kulszową.Męczę się potwornie.
Ufff. Dobrze,że zima.Na wiosnę to serce już wyrywa się do ogrodu
Bardzo dziękuję
U nas też śniegu ubywa, ale dalej jest zimowo.
Ptaki głośno świergolą , to najlepszy znak że wiosna nadchodzi
Sarenki są śliczne, szczególnie jak są po odpowiedniej stronie ogrodzenia
Mam też dylemat co zrobić z serbem, który rośnie przy domu. Jest to świerk serbski nana czyli mniejszy od normalnych. Urósł dużo większy niż pan sprzedający zapowiadał. Przed świętami kupiłam dwa świerki serbskie, które stoją w tej chwili na schodach. Jeśli przeżyją zimę mogłabym je wykorzystać i posadzić wzdłuż płotu na nowej rabacie. Nie jestem pewna czy to będzie dobre połączenie i jak je ewentualnie zestawić. Czy dać go w środek pomiędzy te zwykłe.
Danusiu, mam już przycięty. Zobacz, jaki ładny
Tak wygląda po cięciu...
Wiem, że daleko mu do piękności, ale będę go pielęgnować jak tylko potrafię, za radami z Ogrodowiska
Podejrzewam, że nie był cięty nigdy w życiu, a jeśli, to sporadycznie.
Ale ja już o niego zadbam
(na magnolię w kostce nie patrz, bo już przesadzona )