Wiosenne zakupy korą i złoto A przy okazji żakiet w paski też kupiłam
Magnolia krótko cieszyła ale cieszę się że przeżyła drugą zimę u mnie
I na koniec swidosliwy. Kupowałam dwupniowe a teraz mają po 5 pni i wycinać trzeba
Aganiu, a wstawiałaś może listę swoich magnolii? jakie masz odmiany?
Wstawiałam listę magnolii dla Kasi_CS...powtarzam dla Ciebie
1 .M. stelata
2 .M. stelata Rosea/Royal Star
3 .M. soulangeana Rustica Rubra
4 .M. Galaxy
5 .M. Yellow River
6 .M. Gienie
7 .M. soulangeana Lennei
8 .M. Tripetala
9 .M. Sunsation
10 .M. Royal Crown
11 .M.Blue Opal, a raczej NN
12 .M.Black Tulip
13 .M. Susan
i tyle
Magnolia Galaxy
ona ma pochochrane kwiaty, ale duże i widać je z daleka
Jak zakwitnie Twoja magnolia to się dowiesz czy to Galaxy, dopóki nie zobaczysz kwiatów nigdy nie będziesz
mieć pewności jaka to magnolia.
W mojej okolicy miejscami rosną ogromne egzeplarze, do moich to giganty, u nas też widziałam przymrożone, smutne to jest, ale w niewielkiej odległośći znowu były
urzekająco cudnie kwitnące kwiaty i od czego to zależy, to chyba takie przelotne przymrozki latające z wiatrem i ta magnolia, która rośnie na drodze takiej hulaki niestety obrywa
Janko pieknie u Ciebie.U mnie susza straszna musze lac wode.Janko ta magnolia black tulip to ma taki waski pokroj?Taka to bym jeszcze gdzies upchneła . Nie mam jeszcze u siebie zadnej.Za malo miejsca , bo to pewnie dosc duze drzewa rosną.Musze sadzic u siebie albo kolumnowe albo szczepione .
Szyszki też pięknie wyglądają.
Wedzonki dopiero jutro.Dawno były, to ze smakiem sie takie jedzonko będzie jadło
Tak tujka fajna ma miejscówkę.Coś tam niej jeszcze pójdzie
Dziękuję.Dzieciaki już się zjechały.Fajnie już , bo radośniej
Dobrego, spokojnego świętowania Halinko
Moja Magnolia Ann- dopiero się rozkręca.Ale ona zawsze tak trochę później kwitnie
Na leżak jeszcze za wcześnie ale ... już wkrótce. Zresztą jeśli tam jadę to aby pracować co również daje wiele przyjemności ( zwłaszcza ostatni rzut oka na efekty pracy)
Tobie również radosnego świętowania
Jeszcze magnolia w poblizu... cudownie
Nic tylko usiąść na leżaku i napawać się spokojem tego miejsca...
Tego ci życzę na te Święta, wielu chwil odpoczynku i zadumy... nadziei na nowe i sił na nadchodzące miesiące Pozdrawiam cieplutko! Radosnego świętowania
Ale piękne te niebieskości Anitka u ciebie wypatrzyła Uwielbiam szafirki, są niezawodne a poidełko śliczne!
Widzę, że magnolie super kwitną a przymrozki tylko troszkę je musnęły. U mnie ogromna magnolia cała podmarznięta traci już wszystkie kwiaty... Samo życie!
W tym roku macie warzywniak powiększony, miejsce idealnie nasłonecznione i wszystko pięknie rośnie
Radosnych Świąt Wam życzę Kochani Odpocznijcie! Buziaki