Jak feniks z popiołów
11:32, 16 maj 2018
Agatko z Tajemniczego:
Szałwia kwitnie, bo ..... nie wiem - jest szalona? Na patelni i sucho? Nie dopytuję, ale cieszę się ogromnie.
Co do białej rabaty - chciałabym pomóc, ale niestety w zdecydowanej większości funkie nie były opisane - kupowałam na zasadzie - szukam czegoś o lilipucich rozmiarach, lub odwrotnie o olbrzymich liściach w kolorze stalowym i tak jakoś te wpadły mi w oko. Jedyna, o znanym rodowodzie to hosta "Bold Edger".
Co do pozostałych nasadzeń na tej rabatce:
tawułka Astible "Deutschland",
Liatra Liatris spicata "Floristan White",
Rajgras Calamagrostis "Overdam",
fiołek motylkowaty Viola sororia "Albiflora" (którego wzięłaś za kopytnika) - rozsiewa się jak szalony,
ostróżka biało kwitnąca,
no i te hosty.
Jako załącznik - jakieś stare zdjęcia (inne ujęcie, inna faza kwitnienia)

Szałwia kwitnie, bo ..... nie wiem - jest szalona? Na patelni i sucho? Nie dopytuję, ale cieszę się ogromnie.
Co do białej rabaty - chciałabym pomóc, ale niestety w zdecydowanej większości funkie nie były opisane - kupowałam na zasadzie - szukam czegoś o lilipucich rozmiarach, lub odwrotnie o olbrzymich liściach w kolorze stalowym i tak jakoś te wpadły mi w oko. Jedyna, o znanym rodowodzie to hosta "Bold Edger".
Co do pozostałych nasadzeń na tej rabatce:
tawułka Astible "Deutschland",
Liatra Liatris spicata "Floristan White",
Rajgras Calamagrostis "Overdam",
fiołek motylkowaty Viola sororia "Albiflora" (którego wzięłaś za kopytnika) - rozsiewa się jak szalony,
ostróżka biało kwitnąca,
no i te hosty.
Jako załącznik - jakieś stare zdjęcia (inne ujęcie, inna faza kwitnienia)