ja codziennie wracam wieczorem i nawet nie mam siły patrzeć poza tym od 3 dni pada i zimno się zrobiło .....ale przynajmniej mam czas pozaglądać na forum
buziaki
Daria dobrze wszystko napisałaś
trawki przy danicach ,to sesleria jesienna .....danici chcę utrzymywać na średnie kulki ,jak nie uda mi się ich przycinać ,to pójdą gdzie indziej
mam tam przetaczniki ,zawilce snow white ,orliki ,pełniki ,ostróżki białe i niebieskie ,drakiew niebieską ,szałwię fioletową i różową ....oprócz tego są róże i hortensje .....wiem ,że za dużo odmian ,nie ma tam konsekwencji ,bo ta rabata jest zbieraniną porewolucyjną .....ale ogólnie chcę ,żeby była pełną kwiatów bylinówką ....jeśli coś tam mi nie będzie grało ,to dopiero będę zmieniać ....na razie ją poobserwuję i będę sobie robić notatki
muszę tam jeszcze kwiatów dosadzić ,ale na razie nie mam pojęcia jakich -zaczynam lekturę o bylinach dopiero założenie jest takie ,że ma być energetyczna kolorowa bylinówka .....jak to dalej z nią będzie ,to się okaże
Madzia wzięłam z Ciebie przykład i przycięłam liście jednym czosnkom już tak przekwitają, a strasznie denerwowały mnie w tym miejscu, na jesień posadze nowe bardziej z tyłu,żeby liści nie było widać
czy zorganizowana .....hmm...chyba trochę masz racji ,przynajmniej staram się ,ale czasem różnie to wychodzi
w rządkach są stałe elementy rabaty -typu cyprysiki ,danici ,wiśnie ,berberysy ....
cała drobnica ,to raczej pogrupowana i powtarzana -kfiatuchy trójkami sadzone ....
pewnie tam jeszcze trochę pozamieniam miejscami ,ale narazie chcę się przekonać jak to wygląda w sezonie jeszcze więcej kwiatów tam chcę .....marzy mi sie taka energetyczna bylinówka
ech....nie pamiętam nazwy -na ryneczku kupowana jako szałwia .....jakoś te nazwy odmian słabo zapamietuję
dziękuję skalniak trochę magicznej siły dostał nie redbulla
właśnie ,te liście też mnie drażnią ,ale już sam kwiat ,to zachwyca
jak je będę sadzić ,to też tak ,żeby liści nie było widać ....jedynie w przedogródku runianka raczej ich nie zasłoni i mam dylemat .....albo co roku wsadzać nowe ,albo ....nie wiem jeszcze jak
buziaki
ps. 3 dni pada .....dość mam tego deszczu ,ale przynajmniej nie żal mi do pracy chodzić