Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:53, 17 maj 2018

DorKa napisał(a)
macham deszczowo dziwne i nieznane dotąd uczucie mnie ogarnia tj cieszę się ,że nic w ogrodzie robić nie można Spoglądam co dzień przez okno i wszystko rośnie w oczach

ja codziennie wracam wieczorem i nawet nie mam siły patrzeć poza tym od 3 dni pada i zimno się zrobiło .....ale przynajmniej mam czas pozaglądać na forum
buziaki
Magleska 19:02, 17 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Tu się dzieje, a co to dopiero będzie...
Ładnie już się zagęszcza, dużo nasadziłaś.
Co tutaj masz? Co to za trawki przy danicach?
Przetaczniki masz tu chyba i widzę cyprysiki groszkowe filifera.
Przy berberysach to carex elata?
A tak z przodu coś rośnie, to nie czasami mikołajek?

Daria dobrze wszystko napisałaś
trawki przy danicach ,to sesleria jesienna .....danici chcę utrzymywać na średnie kulki ,jak nie uda mi się ich przycinać ,to pójdą gdzie indziej
mam tam przetaczniki ,zawilce snow white ,orliki ,pełniki ,ostróżki białe i niebieskie ,drakiew niebieską ,szałwię fioletową i różową ....oprócz tego są róże i hortensje .....wiem ,że za dużo odmian ,nie ma tam konsekwencji ,bo ta rabata jest zbieraniną porewolucyjną .....ale ogólnie chcę ,żeby była pełną kwiatów bylinówką ....jeśli coś tam mi nie będzie grało ,to dopiero będę zmieniać ....na razie ją poobserwuję i będę sobie robić notatki

dziś zachwyciłam sie bylinówką u Gosi https://www.ogrodowisko.pl/watek/5974-ogrod-od-nasionka-z-widokiem-na-lanckorone?page=511......cudo prawda ?
Magleska 19:04, 17 maj 2018

DorKa napisał(a)
ooo jest Ci on i drugi też ! śliczny jest

ja je lubię w każdym ogrodzie je miałam i nie zawiodły mnie są takie specyficzne ,pokraczne trochę
Magleska 19:06, 17 maj 2018

Basilikum napisał(a)
fanie sie ta wisniowka zapowiada

muszę tam jeszcze kwiatów dosadzić ,ale na razie nie mam pojęcia jakich -zaczynam lekturę o bylinach dopiero założenie jest takie ,że ma być energetyczna kolorowa bylinówka .....jak to dalej z nią będzie ,to się okaże
paulina_ns 19:07, 17 maj 2018

Madzia wzięłam z Ciebie przykład i przycięłam liście jednym czosnkom już tak przekwitają, a strasznie denerwowały mnie w tym miejscu, na jesień posadze nowe bardziej z tyłu,żeby liści nie było widać
Magleska 19:08, 17 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)
Spacerek pięknościowy! Rabatki nabierają masy, super będzie!

dziękuję ciekawa jestem Twojej nowej szambowej
Magleska 19:13, 17 maj 2018

Agania napisał(a)

Nieprawda bardzo energetyczne kolory są na wiśniowej, wszystko poukładane w rządkach, czyściutko
Jesteś niesamowicie zorganizowaną kobitką

czy zorganizowana .....hmm...chyba trochę masz racji ,przynajmniej staram się ,ale czasem różnie to wychodzi
w rządkach są stałe elementy rabaty -typu cyprysiki ,danici ,wiśnie ,berberysy ....
cała drobnica ,to raczej pogrupowana i powtarzana -kfiatuchy trójkami sadzone ....
pewnie tam jeszcze trochę pozamieniam miejscami ,ale narazie chcę się przekonać jak to wygląda w sezonie jeszcze więcej kwiatów tam chcę .....marzy mi sie taka energetyczna bylinówka

Agania napisał(a)

Magda co to za szałwia na drugim planie?

ech....nie pamiętam nazwy -na ryneczku kupowana jako szałwia .....jakoś te nazwy odmian słabo zapamietuję
Magleska 19:16, 17 maj 2018

Iwonka napisał(a)
Agatka, ta szałwia to chyba Caradonna?
Jestem w szoku jak ci te byliny już kwitną. Przetacznik, szałwia - u mnie nawet pąków jeszcze nie mają. Kilku innych nawet nie znam, ale piękne są

to nie wiem ,czemu moje już kwitną niczym nie odżywiane -rabata powstała na glinie przekopanej z korą i trochę dobrej ziemi dostały ....
Magleska 19:20, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Lawenda z szałwią piękne zestawienie Madziu co Ty dajesz tym swoim roślinom,że już takie wielkie i kwitną no chyba nie napój energetyczny

dziękuję skalniak trochę magicznej siły dostał nie redbulla

paulina_ns napisał(a)
Madzia wzięłam z Ciebie przykład i przycięłam liście jednym czosnkom już tak przekwitają, a strasznie denerwowały mnie w tym miejscu, na jesień posadze nowe bardziej z tyłu,żeby liści nie było widać

właśnie ,te liście też mnie drażnią ,ale już sam kwiat ,to zachwyca
jak je będę sadzić ,to też tak ,żeby liści nie było widać ....jedynie w przedogródku runianka raczej ich nie zasłoni i mam dylemat .....albo co roku wsadzać nowe ,albo ....nie wiem jeszcze jak
buziaki
ps. 3 dni pada .....dość mam tego deszczu ,ale przynajmniej nie żal mi do pracy chodzić
eVka 19:20, 17 maj 2018

Jak pięknie kolorowo, normalnie lato, nie wiosna. Łąka letnia ah Kiedy te moje kfiatki dojdą.