Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Toszka 23:15, 17 maj 2018

Najlepsze efekty uzyskuje się sadząc nie pojedynczo tudzież na mijankę, a własnie sekwencjami, czyli po 3-5 albo i więcej. I albo sadzimy w rządku, albo w trójkątach (ten sposób jest świetny do oszukania optyki). Wyższą szkołą jazdy jest sadzenie w nachodzące na siebie plamy (takie coś w stylu swobodnego znaku jing jang).

Sadzenie na mijankę mamy we krwi i zmiana tego nawyku poczatkowo wymaga wewnętrznej walki
DorKa 07:45, 18 maj 2018

Dziewczyny zbiorowo odpowiadam : dziękuję za jednogłośne odpowiedzi
Tak zdecydowanie będzie lepiej. Tuffety obok sieie za nimi szałwia i orlikli a potem vanilka. I jeden kawałek mam załatwiony Nietsety ten najwęższy i najłatwiejszy .

Następny z tyłu wygląda tak samo tj min nigrami 2 vanilki ale potem jest więcej miejsca do obsadzenia i to nierugalarnw kształty. A to dla mnie chtba wyższa szkoła jazdy

z brzegiu rabaty rosną świerki globe i żurawki. Bobo za nimi w ilości 3 do wykorzystania gdzieś, jeszcze nie wiem gdzie bo tam nie pasują. Na pewno jakieś trawki. Macie pomysł na ten kawałek ? To cały czas ta sama rabatka

będę wam bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie
DorKa 07:46, 18 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

O to to

Ja się w choinie zakochałam. Na zdjęciach wygląda ładnie a w realu cudownie

mnie też się bardzo podoba ta koronkowa faktura ale tam coś węższego potrzebuję
DorKa 07:47, 18 maj 2018

Toszka napisał(a)
Najlepsze efekty uzyskuje się sadząc nie pojedynczo tudzież na mijankę, a własnie sekwencjami, czyli po 3-5 albo i więcej. I albo sadzimy w rządku, albo w trójkątach (ten sposób jest świetny do oszukania optyki). Wyższą szkołą jazdy jest sadzenie w nachodzące na siebie plamy (takie coś w stylu swobodnego znaku jing jang).

Sadzenie na mijankę mamy we krwi i zmiana tego nawyku poczatkowo wymaga wewnętrznej walki

jak widzisz pamiętałam co pisałaś i wszystkiego min x 3 kupowałam Gorzej z ustawieniem. Ale i to poprawię
wiklasia 13:48, 18 maj 2018

Toszka napisał(a)

Właśnie Toszko zastanawiałam się nad przemeblowaniem jednej rabaty gdzie zielone i brązowe trawy trzeba by było jakoś rozmieścić i wiesz .... masz rację, że pierwsza myśl to na mijankę je wsadzić, ale zaraz na szczęście przyszło opamiętanie i postanowiłam -a miałam dwa wyjścia do wyboru (pod linijkę lub plamę), że ponieważ szpalerowe nasadzenia piękne są, ale jednak nie dla mnie, to pójdę w nasadzenia typu "jęzorki/plamy". Bo właśnie odkryłam, że ja to jednak najbardziej lubię plamy. Zbyt roztrzepana i narwana jestem by od linijki było.
I ta Twoja rada u Dorki w sam raz i dla mnie.
DorKa 14:12, 18 maj 2018

wiklasia napisał(a)

I ta Twoja rada u Dorki w sam raz i dla mnie.

się cieszę bardzo
Rejzi 14:24, 18 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

O to to

Ja się w choinie zakochałam. Na zdjęciach wygląda ładnie a w realu cudownie

Ja mam w realu juz dosyc duzy 35 letni okaz i ma to COS
DorKa 14:30, 18 maj 2018

Rejzi napisał(a)

Ja mam w realu juz dosyc duzy 35 letni okaz i ma to COS

35 letni ??? Pokaż koniecznie zdjęcia takiego cacka
Rejzi 14:30, 18 maj 2018

DorKa napisał(a)

mnie też się bardzo podoba ta koronkowa faktura ale tam coś węższego potrzebuję

Zawsze mozna przyciac, mam u siebie sciety czubek od gory, jakies 1/4 z wysokosci drzewa i ladnie odbija, czubek zageszcza sie slicznie. Nawet na zywoploty sie nadaje- ale nie narzucam Musi w duszy grac, ze to TO
Kasia_CS 21:53, 18 maj 2018

Mnie od inversy chyba bardziej jednak choina leży, ale ja ogólnie i tak liściasta Albo cis fastigiata. Ale Tobie na innym pokroju zależy, więc odpada od razu

Dobrze, że idziesz jednak w plamy koloru - też jestem za tym!