Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Makao_J 13:15, 18 maj 2018

Piękne kwiatki. Zdrowiutkie. Miło się ogląda
_Martini_ 13:35, 18 maj 2018

Różane krzewy pięknie uchwyciłaś na zdjęciu. Mi dzisiaj nic nie wychodziło. Louis przyginałaś wiosną? Kurczę, teraz sobie myślę, że ona na tej mojej pergoli by super wyglądała. Bo Giardina będzie jednak chyba za wielka.
Bardzo mi się podoba to ujęcie z jasną hostą. Ale czy tam masz piwonię w cieniu i ona tak ładnie kwitnie? Przyglądam się też Twojej Guacamole i nabieram wątpliwości co do swojej Możesz u mnie zerknąć?
Piwoniowe serduszko urocze
Pozdrawiam cieplutko!
asiak 13:48, 18 maj 2018

Piękne różyczki
BKosimkArt 13:58, 18 maj 2018

Kasiu, róża z szałwią bosko wygląda...
anna_t 14:02, 18 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Louise Odier

I w towarzystwie szałwii - dopiero zaczyna, więc jeszcze pokaże klasę

Sama szałwia - czy to może być Caradonna? Taki ma kolor? Bo ja ją kupowałam bez nazwy...

przepiękne zdjęcia..
Anitka 14:24, 18 maj 2018

Pięknie ci już różyczki kwitną. Potwierdzam, ta szałwia o którą pytasz to Caradonna.
Zagajanka 15:10, 18 maj 2018

Kasiu, nie martw się brakiem pączków u Artemis - ona generalnie późno kwitnie. A jak była słaba sadzonka, to rzeczywiście potrzebuje trochę czasu by wydać kwiatki. Niektórzy rosomanes w ogóle w pierwszym roku po posadzeniu obrywają nowym różom pąki kwiatowe, by krzaczki lepiej się zakorzeniły, co mnie osobiście przyprawia o palpitację serca

Co do kocimiętki, która "połknęła" Ci kulki - zobacz może niższa odmianę Purple Haze zamiast przycinania tej zwykłej. U mnie ta niska rośnie na kolistej i jest całkiem fajna.
Zana 16:00, 18 maj 2018

Też mi się widzi, że ta szałwia to Caradonna.
Magleska 21:26, 18 maj 2018

śliczne kadry Kasiu .....wyczytałam ,że nocka nie bardzo -ale jeden skurcz -to może tylko te przepowiadające sie zaczynaja ....
....a jak dziś ? dobrze się czujesz ?
Kasia_CS 22:42, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu potrzebuje róż do koła z wiązem, chodzi mi po głowie róża herzogin christiana piękna jest tylko zastanawiam się jakie towarzystwo jej dobrać myślałam o Stephanie ( musiałabym ją przesadzić) tylko nie wiem,czy dopasują die razem no i mam jeszcze pashmine, chociaż ją wolałabym zostawić już w spokoju wiosną była już przesadzana, co o tym myślisz?

Paulinko - z tego co kojarzę to Herzogin ma chłodniejszy odcień różu, Stephanie nie wiem czy by się nie gryzła jednak, bo w sobie ma ciepłe barwy - zapytaj może Jankę z Symetryczno-lirycznego, bo ona na pewno ma tę odmianę, a ma dodatkowo wielką swobodę w łączeniu róż ze sobą (zresztą nie na darmo ma tyle odmian i olbrzymie porównanie )

A może coś we fioletach by zagrało do herzogin? No aż tak to się nie znam, żeby Ci skutecznie doradzić