Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat
11:36, 03 lut 2014
Danusiu siedzę już tydzień uwięziona w domu i tak ciągle myślę o tej rabacie...Kształty proponowane przez Ciebie będę korygować w miarę możliwości. na razie musi tak być dopóki jest tam plac zabaw dla dzieci....ta rabata pod płotem praktycznie wygląda tak jak narysowalaś. Miałam czas żeby popatrzeć na nią w świetle dziennym

Sen z powiek spędzają mi nasadzenia w tym miejscu...jakoś nie mam pomysłu co tam posadzić pomimo wielu inspiracji z forum...Na pewno przesadzę hortensje przed drzewo bo to dobry pomysł. No ale co posadzić dalej w lewo? to jest jakieś 8 metrów...Myślałam o 3 stożkach bukszpanowych z gracilimmusami i jakimiś karłowymi iglakami do końca bukszpanowego żywopłocika. Ale czy to dobry pomysł i czy pasuje? Co dać dalej na kolejne dwa metry? Chodzi mi po głowie rabata z tegorocznego Chelsa tylko może z innym krzewem/ drzewkiem może klonem palmowym? http://www.rhs.org.uk/Shows-Events/RHS-Chelsea-Flower-Show/2013-pdf/Advertorials/PSGD_023_M-G_Plan_FIN
Tylko naprawdę nie wiem czy to ma jakiś sens. Bukszpany mam w różnych miejscach ogrodu ale w formie kulistej. Rozpisałam się...ale naprawdę nie wiem co posadzić, będę wdzięczna za wskazówki