Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Milka 20:13, 02 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Macham wiosennie Danusiu. Ja ciachnęlam dzisiaj moje brzozy więc odtrąbiłam sobie początek sezonu
U nas przez najbliższe dwa tygonie mocno na plusie i juz ani grama śniegu. Nie obejrzę się i zakwitna krokusy. Chyba w nastepny weekend poproszę M o skoszenie trawnika. Czy nie za wcześnie?

Marzenka, ty lepiej na razie szusuj, odpuśc trawnik
wg mnie w styczniu i na początku lutego, nawet jak ciepło, nie robi się cięć, bo pogoda zmienna, ale czy rośliny już się dopasowały do tych zmian?
Gardenarium 20:57, 02 lut 2014

Aneczka napisał(a)

A niech mnie, już ci tak pięknie ogród kwitnie? Tylko pozazdrościć A ja głupia myślałam, że ty tak dla informacji wstawiłaś
Ja to znowuż internetowa maniaczka jestem Gazety bardzo rzadko czytam.

Nie to nie z mojego ogrodu, ale jeszcze "gorące" fotki, a u mnie śnieg po pas

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:59, 02 lut 2014

kasiek napisał(a)
Danusiu a Ty masz u siebie jaśmin nagokwiatowy,? Jeżeli tak to na jakim stanowisku? Bo ciekawa jestem czy u nas nie marznie.

Nie mam, to fotka z ogrodu bardziej na zachodzie. Tam cieplej.

Myślę, że u Irenki, Madżenki, da radę.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:12, 02 lut 2014

Danusia... Tobie pomysły maja sie skończyć?????? Chyba mózg Ci zamarzł... to nie możliwe U mnie też na minusie... tylko śniegu mniej.. ale jest ...
M wczoraj mi też przytachał Magnolię, bo wiedział, że ostatnio na nią polowałam.. tylko polowałam na zeszłomiesięczny numer....
Madzenka 22:29, 02 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Marzenka, ty lepiej na razie szusuj, odpuśc trawnik
wg mnie w styczniu i na początku lutego, nawet jak ciepło, nie robi się cięć, bo pogoda zmienna, ale czy rośliny już się dopasowały do tych zmian?

Irenko poszusować to ja chyba mogę w ogrodzie Danusi, bo tam wiecej śniegu niż w Szklarskiej
Danusiu poza zimowym cięciem drzew nic nie będę robić, dziekuję za ostrzeżenie

Mialam kiedyś jaśmin nagokwiatowy ale ponieważ marnie kwitł wyrzuciłam, nie przemarzał w moim ogrodzie.
Gardenarium 10:46, 03 lut 2014

Dzisiaj zabawa w pierwsze zimowe kwiaty

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.822775637748527.1073741917.140025996023498&type=1

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 11:25, 03 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Lutowe kwiaty:
Od lewej: jaśmin nagokwiatowy, ciemiernik, śnieżyca, oczar, ciemiernik, mahonia, ciemierniki, oczar.

Piękne zdjęcia, piękne kwiaty. Przedwiosenne, a takie już rozgrzewające.

Danusiu, kiedy można zacząć przesadzanie/wysadzanie do donic krzewów na czas zmian? Chodzi mi o różaneczniki, hortensje, choiny, berberysy, tawuły, derenie.
Gardenarium 13:53, 03 lut 2014

Jeszcze za wcześnie, bo bryły przemarzną, dobry termin to gdy już nie będzie mrozów, trudno określić miesiąc, ale marzec-kwiecień, a Wrocław - Opole zapewne szybciej

Poczekaj, bo jeszcze zima może zaskoczyć wszystkich.

Instagram Ogrodowiska
ZbigniewG 14:02, 03 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Nie mam, to fotka z ogrodu bardziej na zachodzie. Tam cieplej..

jaśmin nagokwiatowy bliżej centrum pod Borami rośnie i kwitnie od paru lat choć pąki kwiatowe często podmarzają bez przykrycia
2.12.2013.

25.12.

w styczniu 2014 też się złocił

baraburska 14:07, 03 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Bociek, dobry pomysł. świetny.

Ja też buziam wszystkim odwiedzającym i tym co mają mróz i tym co mają wiosnę Pozytywnie zazdroszczę

Lutowe kwiaty:

Od lewej: jaśmin nagokwiatowy, ciemiernik, śnieżyca, oczar, ciemiernik, mahonia, ciemierniki, oczar.

Nawet nie wiedziałam, że są takie rośliny które kwitną o tej porze. Bardzo mi się podobają. U nas dzisiaj piękna wiosna: +6 na termometrze. Właśnie podlałam moje trzy rododendrony, bo tutaj dowiedziałam się, że trzeba je podlewać w zimie. Pozdrawiam