Bardzo dziękuję za wizytę i serdeczny komentarz.
Bardzo chciałam zachować ten naturalny pokrój ogrodu, a przy okazji wcisnąć setki moich ukochanych roślin.
Dopiero w tym sezonie się okaże, czy to mi się udało.
W zeszłym roku dużo przesadzanych roślin się aklimatyzowało i nie kwitło. W tym szykuję się na spektakularne kwitnienie wiosną
Poczekamy... zobaczymy
Miło mi, że wierzysz w moje możliwości fotograficzne
Iwonka czy te fioletowe kulki to przegorzan? Jak to równie? Długo kwitnie? To jest jednoroczne? Zastanawiam się nad kupnem, ale niewiele wiem o tej roślince
Kasiu kurczę, ile ty masz perełek. Niektóre nazwy musiała sobie wygooglować (ot, choćby Chamedafne północną). Część wpisałam na listę chciejstw - Magnolię Iolanthe, dereń kwiecisty, Śniegowiec, Chief Joseph (to była na mojej liście i utwierdziłam się w przekonaniu, że warto), indygowiec Kiryłowa (naprawdę tak cudnie się przebarwia?), Stolwijk Gold- mam dla niego miejscówkę....Co do Hakonechloa to powiedz kobieto co ty robisz, że tak u ciebie rośnie?
Super skrzynie ...
Tych zakupów troszkę zazdroszczę...
No i kochana przez ciebie przepadłam... doczytałam że Daglezja/Ryki mają sklep internetowy....
Ewo - zdaję sobie sprawę z tego, że czasami obdarowujemy kogoś komplementami, które są "na wyrost", ale ich wypowiedzenie sprawia, że komplementowany otrzymuje coś więcej, niż dobre słowo. Takie słowo staje się 'wiatrem w żaglach'. I potrafi zmobilizować do działania. Chcę, byś wiedziała, że choć nie zasługuję na tak piękną opinię, to z przyjemnością "kradnę" ją do mojego pamiętnika. Nie mam ostatnio łatwego czasu, ale wierzę, że może się on stać początkiem czegoś nowego. Dziękuję za podmuch od Ciebie!!!
PS IG to przede wszystkim obrazki. Znając jednak siebie - wiem, że opisy do nich na moim profilu mogą się stać dłuższe niż standard Nie przewiduję jednak takiego "rozgadania" jak na Ogrodowisku.
Wiesz... ponad tysiąc stron poprzedniego wątku zapisałam częstymi wywodami, które po fakcie uznawałam za niepotrzebne. Cieszę się, że mimo wszystko tyle jest tu osób, którym przyjemność sprawiało ich czytanie.
Specjalnie dla Ciebie - do forumowych słów, kilka instagramowych obrazków.
Anka bardzo miło jak chwalisz więc odpowiadam oczko jak na zdjęciach ok. 25 m2. Folia a właściwie membrana EPDM jest droga ale ma gwarancje od 30-50 lat. Jak będziesz chciała to dam namiary. zamawiasz wymiar i przywożą na miejsce.
Wykopany dół, nasypany piasek, przykryty agrowłókniną dosyć grubą lub podwójną jak cienka i na to membrana. Głębokie 1,5 m