Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z uśmiechem 15:42, 24 lut 2017

Do góry
Kowalik - to ten co chodzi do góry nogami

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 15:38, 24 lut 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Moje świeżo zrobione

Przepiękne skrzynie! Wiem, że malowane impregnatem Remmers Lasura, a dokładnie jaki to kolor? Duży wzornik koloru nie pozwala mi na dobranie takiego jak ma Pani, nie mam pewności który to Z góry dziękuję za odpowiedź
Działka wkoło Lubczyka :) 15:38, 24 lut 2017

Do góry
A na parapecie wygląda tak

Werbena

I petunia zaczyna kiełkować
Ogród z uśmiechem 15:37, 24 lut 2017

Do góry
Upolowałam takiego ptaszka Nie wiem jak sie nazywa. Kto wie?

Działka wkoło Lubczyka :) 15:36, 24 lut 2017

Do góry
A dzisiaj kupiłam kolejną partię nasion

I takie coś dostaliśmy w prezencie z CO na pewno się przyda
Działka wkoło Lubczyka :) 15:35, 24 lut 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 15:35, 24 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tarasu ciąg dalszy...

widok na kolejną rabatę z tarasu, z tyłu zadaszona piaskownica dla dzieci

zejście z tarasu

Andżeliko czy na 2 zdjęciu od góry jest klon crimson centry?Jak go tniesz ze taki gęściutki?
Ania z Zielonego Wzgórza 15:27, 24 lut 2017

Do góry
Piersze siewy warzywne odbyły się wczoraj, więc można powiedzieć, że zaczęła się wiosna.
Posiałam kalafiory, brokuły, pory. Następne sianie w poniedziałek.
Odwiedziłam ogrodniczy, zastanawiałam się nad mieczykami, ale doszłam do wniosku, że jednak nie. Chociaż i tak nie wyszłam z pustymi rękami. To moje zakupy
Działka wkoło Lubczyka :) 15:22, 24 lut 2017

Do góry
WTF

...uDany ogród 15:10, 24 lut 2017

Do góry
Moja dzisiejsza wiosna

...uDany ogród 15:06, 24 lut 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Mam ogrodzony teren bez saren szkoda Twoich kalin

Na zdjęciu to cebulica?

Mój też ogrodzony siatką , ale nic sobie z niej nie robią
Szkoda, ale nic nie poradzę.

Tak to cebulica Jest bardzo fotogeniczna

Gabisiowy ogród...początki....:-) 15:01, 24 lut 2017

Do góry
Znowu oszalałam, chyba trzeba będzie dorobić więcej skrzyń

Ale i tak najbardziej cieszę się, że udało mi się kupić nasiona werbeny, swoich nasion z aż 1 krzaczka nie udało mi się zebrać, liczę jedynie na to, że same się wysieją a jak nie to zaczynam już siać tą dziś kupioną.

...uDany ogród 14:59, 24 lut 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Moje sunie strzygę od kilku lat, nabrałam wprawy

U mnie raczej jakiś ptak to udziabuje jak nożem

Na to liczę
Mam nadzieję , że w końcu obetnę go jak należy.

To jest całkiem możliwe, u mnie właśnie sarny cięły jak sekatorem. I tym sposobem nie mam pąków na kalinach...
Szkoda, bo niektóre kwitłyby dopiero pierwszy raz
Może za rok jak zrobimy porządny płot to oszczędzą moje rośliny, ale i tak je poowijam agrowłókniną

Ogród, mydło i powidło. 14:57, 24 lut 2017

Do góry
No Agatko i wydało się, Bogdzia napisała a Ania potwierdziła jeszcze, że Ty diety nie potrzebujesz ale dzięki, że mnie na duchu podtrzymujesz - w grupie to zawsze raźniej

Na moim judaszowcu znalazłam dziś podejrzanie duże pąki, czy ktoś ma pojęcie czy to mogą być kwiatowe?

Mam też jednego pąka kwiatowego na magnolii Kobus - pewnie byłoby o wiele wiąeej gdybym jej nie cięła co roku .
Mój ogród pod lasem 14:49, 24 lut 2017

Do góry
To zdjęcie jest lepsze. Widać jakie duże są ale się ciesze chciałam jeszcze u nich kupić choiny Jeddeloh ale nie było. Będę polowac

Słoneczny Ogród 14:41, 24 lut 2017

Do góry
Milka ja tez uwielbiam zapach lilii. Z moich najbardziej pachnie taka różowa nakrapiana, tę damę czuć z daleka. A tam obok nich mam ławeczkę, naprawdę warto sadzić koło miejsc wypoczynkowych czy przejść.
Ogród w remoncie 14:20, 24 lut 2017

Do góry
Moje bukszpany całkiem dobrze wyglądają po zimie

I przedszkole

Czy to jest ice dance?. Kupiona bez nazwy ale wydaje mi sie że to właśnie ona

Wychodzą tulipany

I na tym koniec bo nogi ugrzęzły mi w glinie i po rzuceniu kilku niecenzuralnych wyrazów wróciłam do domu . U nas leje i wieje. Brrrr.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:18, 24 lut 2017

Do góry
Ułożył mi się w głowie plan korekt ogrodowych na ten rok
1. Przesadzić trzy bukszpany z rabat podokiennych na powiększoną rabatę brzozową.
2. Wykopać z sadu jabłonki, które chorowały na mączniaka. Walka z mączniakiem jest długa i kosztowna. W warunkach przydomowych nie ma sensu bawić się w nadmierną ochronę chemiczną, bo chodzi przecież o to, aby mieć "niepryskane" owoce. W ich miejsce wsadzę śliwę, która teraz zajmują miejsce na końcu półksiężyca. Dokupię morelę i może czereśnię.
3. Zrobię rekonesans w okolicznych szkółkach- może będą na stanie jabłonki rajskie. Dosadzę jedną w miejsce po śliwie.

Nie dostałam jeszcze odpowiedzi ze szkółki zajmującej się sprzedażą szczepionych dereni jadalnych. Szukam odmiany, którą da się wyprowadzić na nieduże drzewko.

A w ogrodzie
pojawiły się kiełki chyba czosnków główkowatych; po kwitnieniu trzeba będzie przyciąć przemarznięte listki mahonii

Wokół ciemierników jest wciąż grząsko. czekam aż ziemia się podsuszy, żeby wymieszać z nią skorupki jajek. Krokusy z każdym dniem są coraz bardziej widoczne.

Tulipany też

Dzisiaj zauważyłam pierwsze nieśmiałe listki na kalinie Mariesii i Watanabe. Z uwagi na brak funkcji makro w idiotencamerze nie udało się zrobić dobrego zdjęcia.
Ładne kolorki ma wrzosowisko.

Ogródek Iwony II 14:15, 24 lut 2017

Do góry
Nie planowałam w tym roku wielkich rewolucji. Ale czasami rozwiązania przychodzą same.
I tak zastanawiałam się nad widokiem z okna. Z jadalni.
Oś widokowa, na końcu której powinna znaleźć się łąwka albo inny ciekawy element.

Są teraz Anabelki, kiedyś była ławka. Brakuje jej.
Jest tam dojście do kompostownika. Jak więc postawić ławkę przy takim miejscu z widokiem na kompostownik? Bez sensu ...
Wczoraj wpadłam na proste rozwiązanie: Przenieść kompostownik do części gospodarczej. A tu pozyskać miejsce na basen w sezonie. Kącik intymny, nie byłby widoczny z ulicy.
Podoba mi się ta inspiracja Danusiowa z ławeczką:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712389366911/
U mnie z tyłu jest żywopłot. Po bokach ławki są dwa drzewa. Przy ławce posadziłabym kulki zatopione w żurawkach.
Pomierzyłam wszystko i mogło by to miejsce wyglądać tak:

Rabata bylinowa i warzywnik już jest. Trzeba by zrobić placyk ze żwirkiem jako dojście do ławeczki. Miejsce pod placyk wysypałabym drobnym piaskiem żwirowym.
Warzywnik od basenu oddzielony by został rabatą z hortensjami Anabell podsadzonymi szałwią i przywrotnikiem.
Po lewej stronie znajduje się rabata bylinowa z kocimiętka i białymi jeżówkami.
Takie miałam wczoraj przemyślenia
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:10, 24 lut 2017

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Choć u mnie wszystko później budzi się do życia to i ja znalazłam już oznaki wiosny...

co to?
super wiosna u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies