Sylwia pustynnika posadź tylko do doniczki, tym bardziej, że to nie jest pustynnik olbrzymi Eremurus Robustus...szukaj tego pustynnika
Trytoma i pustynnik mają podobne wymagania nie lubią wilgoci, torf z drobnym piaskiem będzie najlepszy, masz chłodne pomieszczenie, wiec powinien się świetnie przechować do wiosny, potem nawozik jak już ruszy
Gdzie kupowałaś?
Domki super..ja kupiłam za 45 zł, dużo większy, chyba też okazyjnie
Gruszka na w..- Haniu, jak przyjdzie sezon na pewno owsica pojawi się w sprzedaży , to ją na 100% zakupię.
Agata, też kocham werbenę, pasuje wszędzie i jest fotogeniczna .Lada dzień będę robić z niej swoje sadzonki, wtedy zakwitnie już pod koniec kwietnia (fota z 24 .04 )
Czytałam u ciebie że remont ma się ku końcowi. Jak się zaczynasz za meblami rozglądać to jest dobrze
Miło mi
Teraz z wiosną może będzie co pokazać, bo do tej pory albo zima, albo odgrzewane kotlety
Wczoraj znów pogrzebałam w ogrodzie, dwie rabaty wyczyszczone. Zaczęło lać i więcej nie zdążyłam.
W nocy wiało okropnie, ciekawe czy mi namiotu nie podarło?
Z rana pójdę zobaczyć, ale nic nie zrobię, bo znów leje.
Podobno po niedzieli słońce i 15 stopni. Bardzo bym chciała
Wam tego też życzę!
Miłego dnia, kto może niech się dosładza pączkami , kto nie może niech marzy o wiośnie, to też słodkie uczucie
Dziś prawie cały dzień padało, śnieg pozostał w śladowych ilościach, wietrzysko nadal wieje, słoneczka ani hu hu.
Posiane poziomki zaskoczyły mnie na maxa. Miały wzejść po ok. 3 tygodniach, a dokładnie tydzień po posianiu mam maciupeńkie listeczki! Może moje poziomki czują, że zostały posiane z miłością, bo dokładnie w dniu Św. Walentego
Mam nadzieję , że to nie są jakieś niechciane chwasty ?!!
Śliczne słoneczko,teraz tego nam potrzeba bo ciągle tylko deszcz deszcz..chlip,chlip...
Widzę udany łowy nasionkowe czyli będą siewy,oj jak my wszyscy to lubimy
Nasion drzew nie siałam to tym bardziej będę kibicować.
Sklep z dekoracjami oczy spodki mi się zrobiły,ale bym pobuszowała
Doczytałam,że kupiłaś iglaki w markecie.I jedno drzewko Ci padło.
Zawsze przed zakupem wyjmij korzenie z donicy i zobacz czy nie są obciachane.
Takich drzewek nie kupuj.W marketach często takie sprzedają.Są to drzewka kopane z gruntu ale by się zmieściły w mniejsze donice to są bardzo obcinane korzenie i na ścisk wkładane do donicy.Ziemia obsypuje się z nich.
Kupuj z ładnie rozrośniętą bryłą korzeniową,wtedy jest szansa,że drzewko nie padnie.