Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:56, 22 sty 2017

Do góry
coś dziwnego znalazłam za pergolą, śladów jakichś wyraźnych brak, a jednak coś tu jest chyba i to nie małego wcale

...uDany ogród 18:51, 22 sty 2017

Do góry
Kasiu niestety to krótkie momenty, które czasami uda się złapać w kadr
Poczytam , teraz wydałam obiad i trochę podładowałam tablet, żeby z Wami pogadać

Basiu nie mam jej, ale właśnie obejrzałam jest cudna.
Ja zamówiłam Pashminę, jest piękna. Ma cudowny układ płatków

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:49, 22 sty 2017

Do góry
ptaki jeszcze go nie wyczaiły

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:44, 22 sty 2017

Do góry
Prawie u celu

karmnik zamontowany mobilnie bo może będzie jeszcze wędrował po ogrodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:34, 22 sty 2017

Do góry
Z dzisiejszego dnia Piękna pogoda, żal w domu siedzieć niestety tylko ja miałam takie zdanie eM wolał gnić przed pudłem
W drodze do ogrodu

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:13, 22 sty 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Chopin

Mam i ja.Ogólnie to jestem zadowolona z tej róży..powtarza kwitnienie, które utrzymuje się do pierwszych przymrozków.Tak więc, doświadczenia w uprawie są różne.
W zielonej aptece 17:46, 22 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dzięki

Newada u mnie ma nieciekawe stanowisko - dość ciemne

Na tym zdjęciu jest pomiędzy kwiatami tojadu na drugim planie. Widać pojedyncze kwiaty.
W tym roku bardzo chorowała, widać jej dłuuugie nogi jak po skutecznej depilacji, ale i tak kwitła do późnej jesieni - ma się rozumieć drugie jej kwitnienie - słabsze i mało obfite ale zawsze
Mój ogródek 17:38, 22 sty 2017

Do góry
Kochani to jest dereń ma ok. 10 lat chciałabym go przyciąć do ziemi ale się martwię czy wypuści nowe gałązki czy lepiej ściąć do połowy.
W zielonej aptece 17:35, 22 sty 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)

Wpadam z rewizytą i jedno wielkie Wow!! jestem pod wrażeniem Twoje ogrodu! Właśnie taki bym chciała mieć! Pełno cienistych zakątków. A drzewostan godny pozazdroszczenia! Cudny ogród.
I wcale nie wygląda na to żebyś miała problem z wysuszanie ziemi pod dorodnym drzewostanem. Pełno roślin.
Filomeno a co to jest za świerk? Ten duży na środku ogrodu? Jest cudowny!! Ciekawe ile on ma lat.
Przejrzałam Twój watek ale nie zauważyłam nigdzie jaki duży jest Twój ogród???

Agdulo
całośc to 3tys. m. Całość podzielona na kilka części o różnych funkcjach : ogród cienisty, część sportowa, sad, minimalistyczny warzywnik - na razie, część gospodarcza. Działka jest bardzo wąska- 24m więc podział jakby sam się zrobił
Całość cały czas " się robi" - jak u wielu...
Podobnie jak Ty jesień również bardzo lubię i staram się dodawać elementy, które pozwolą się nią cieszyć ja najdłużej
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:31, 22 sty 2017

Do góry
Taki mam w kuchni

Taki wisi w wiatrołapie

A taki u córki w pokoju

Kamienny ogród patykiem malowany 17:28, 22 sty 2017

Do góry
Sylvana napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie poszłam z kartka do ogrodu - liczyć.
Mam 171 drzew, w tym tylko 32 liściaste.
Wszystkie są wielkie, bo mają po 20 lat.

Świerk po lewj np. ma 6m szerokości, Jodła po prawej jest szersza, pozostałe są takie same...czasem ciut większe, czasem mniejsze....ale to mniej więcej to samo.

Liściaste są szersze.
Cała działka jest zadrzewiona, a część i tak już usunęłam.
Powierzchnia to 5,5tys m2, a nie ma gdzie wcisnąć już roślin.
To co rosło na środku, starałam się przesadzać gdzieś na bok, żeby uwolnić trochę miejsca - przestrzeni.

Czekam na Twojego judaszowca i jego kwitnienie.
Będę podglądać zdjęcia.

Fociłaś może cypryśnika?
Chętnie bym obejrzała

Impnujący metraż, imponujące drzewa, ja mam na 2,7tys m2 50 drzew iglastych i 32 liściaste, cięcie co roku żeby utrzymać drzewa na wysokości drabiny do 3m, potem można już tylko ograniczać wzrost drzew po szerokości, ciężka i trudna praca, gdzie pomyśleć o rabacie kwiatowej, gdzie drugie ręce potrzebne!!!
Ja też potrzebuję drugich rąk do pracy, to co już mam w sezonie do obrobienia, nie wystarcza mi czasu na coś nowego...cały czas próbuję i trochę mam do przodu...więc wspieram Cię Sylwia

Oczami wyobraźni widzę u Ciebie taką wstęgę bylinowo trawiastą

Judaszowca i cypryśnika błotnego poszukam...ale nie licz na foto, może zrobię fotorelację z arboretum w Bolestraszycach z cypryśnikami błotnymi
W zielonej aptece 17:26, 22 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Życzenia Noworoczne zostawiam

pozdrawiam Cię Agato, mam nadzieję żyć równie harmonijnie jak Ty
W zielonej aptece 17:22, 22 sty 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Asiu niezmiennie pozdrawiam Cię
W zielonej aptece 17:19, 22 sty 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Piękny ogród: dojrzały i bujny, z wieloma zacienionymi zakątkami; takie paździor bardzo lubi

A to lubisz Andrzeju ?
Sprzeczność w ogrodzie 17:16, 22 sty 2017

Do góry
na pierwszym zdjęciu są malutkie tuje posadzone po prawej stronie szkica...jak widać są jeszcze malutkie i muszę poczekać kilka lat aby trochę zasłonić się od sąsiada...na drugim zdjęciu stoję przed samym domem, tuż przede mną jest miejsce gdzie rosną hosty, po prawej tuja i buda psa, a bezpośrednio za hostami jest miejsce wyłożone kostką pod altaną...na ostatnim leszczyna która może być przesadzona do sadu....na razie kostką mam wyłożone miejsce tj chodnik koło domu i miejsce - placyk pod altanką....w tym roku robimy kostkę na reszcie terenu, w tym będziemy zmieniać także tę pod altanką i przed domem więc mogę zmienić jej kształt....altanka może więc także zmienić miejsce ale nie wiem gdzie.....
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:09, 22 sty 2017

Do góry
Takie wianki jeszcze sobie zrobiłam
Ten mam w pokoju dziennym.

Sprzeczność w ogrodzie 17:03, 22 sty 2017

Do góry
to rośnie m.in.przed 15 metrowym pasem tuj bukszpan i dereń rodki hortensje ...mogę je przesadzić
W zielonej aptece 17:02, 22 sty 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zostaje wole lato ))

Takie lato pachnące?
W zielonej aptece 16:57, 22 sty 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Filomeno, piękne te fotki, nawet jeśli nie robione wypasionym sprzętem. Oby Ci się wszystko jak najszybciej poukładało po Twojej myśli

Ewo, jestem zaskoczona Waszą aktywnością! Oj tam sprzęt! Ważne co nam w duszy gra!
Sprzeczność w ogrodzie 16:56, 22 sty 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies