Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 20:13, 03 lut 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Muszę się pochwalić mojej mamy dondrebium???

My kobiety, wiemy co piękne. Tyle kwiecia
Mój mały ogródeczek :) 20:08, 03 lut 2017

Do góry
Muszę się pochwalić mojej mamy dondrebium???

Ogród z pergolą 20:02, 03 lut 2017

Do góry
jestem, jestem
narciochy oczywiście cu-do-wne!!! kocham

ogrodowo oczywiscie jak u wszystkich nie dzieje się nic 20cm śniegu, mróz i ziąb - zima pełną gębą. jedyne co widac aktualnie w moim ogrodzie to tuje, świerki, pędy hortensji i stipy
prognozy wskazują ze wiosna od marca, pewnie pod koniec lutego śniegu juz nie będzie ale ja chciałabym choć w marcu móc już wysiać gorczycę.
pozdrawiam
Działeczka Asi :) 19:53, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Ewa te grube linie na planie to tak są ułożone krawężniki

Muszę gdzieś umieścić te rośliny, które mam I dlatego myślałam, że z lewej strony wsadzę tą tuję z tymi maczugami, ładnie je przytnę. Później róże, no i na końcu chciałam dać tą różę pienną i obsadzić ją czymś, żeby było ładnie.

Czyli dobrze zrozumiałam Dlatego ponieważ to miejsce blisko warzywnika to preferowalabym tam nasadzenia mniej formalne Tak jak napisałam wcześniej. Możesz tak posadzić jak napisałaś, po lewej tuje z maczugami A po prawej różę na nóżce. Wg mnie to nie będzie pasować do warzywnika i szklarni z tylu. Ale wiesz, to wszystko to sprawa gustu
Działeczka Asi :) 19:50, 03 lut 2017

Do góry
Aniu, nie zależy mi na wyglądzie w zimę, bo mnie tam nie będzie (działka ROD-os)
Na nóżce mam różę pienną, z którą nie mam, co zrobić i przy okazji szukam jej miejsca
A "maczugi" to te w dalszym planie za tują takie ala kulki

Działeczka Asi :) 19:43, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Muszę gdzieś umieścić te rośliny, które mam I dlatego myślałam, że z lewej strony wsadzę tą tuję z tymi maczugami, ładnie je przytnę. Później róże, no i na końcu chciałam dać tą różę pienną i obsadzić ją czymś, żeby było ładnie.

a doczytalam że po lewo chcesz tuje
ale dodalabym tam trawy bo późną jesienią/zimą róże szału nie robią i wtedy trawy przykują uwagę
jakie maczugi? na nozce coś zimozielonego? to może za róże?
coś jak u Ewy
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709724156/
Działeczka Asi :) 19:39, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Dziewczynki, tutaj właśnie chcę wsadzić te róże, których nie mogę wybrać

W tej chwili ta rabata jest wytyczona w całości krawężnikiem, tak jak na załączonym planie.

Nie wiem, co wsadzić w tym zakreskowanym miejscu. Czy będzie tu pasować róża pienna?
O taka

Dziewczynki pomóżcie mi plisss, bo ja nie umiem

Asiu a moze wysokie trawy?gracek, ml.. i po lewo miedzy szklarnie a tuje tez?
a w nogi coś juz tam zaplanowałaś?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:38, 03 lut 2017

Do góry
Gintura napisał(a)

Danusiu
w takim razie przesadzę lirope na bardziej nasłonecznione miejsce czy mogę nimi podsdzić np. yukki?
i drugie pytanie czy jako obwódkę do powyższej rabaty zrobić niski żywopłocik z bukszpanu czy dać coś innego?

I jeszcze jedno czy na tle budynku pod oknem za kulą coś jeszcze oosadzić bo czyba będzie miejsce czy cofnąc hortensje a przed nimi np. ciemierniki?
pozdrawiam

Ależ liriope ma zostać. Albo inne "trawiaste".
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:37, 03 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

nie wiem, czy to turzyca, ale na jednej rabacie z liliowcami w ciepłych kolorach mam chyba Ice dance posadzone
tak wygląda

z żurawkami będzie ciekawiej
pierwszy pomysł najlepszy, podoba mi się

Tak, żurawki podtrzymuję, a turzyce wsadź pomiędzy liliowce, żeby zastępowały ich liście jak będzie zima. A nie zamiast żurawek
Działeczka Asi :) 19:30, 03 lut 2017

Do góry

Działeczka Asi :) 19:09, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Na początku rabaty z lewej strony chciałam wsadzić tuje taką, bo latam z nią po całej działce i przy niej te dwie maczugi, co są widoczne dalej

Jak gadam głupio, naprowadźcie mnie mnie proszę

Tzn. tą tuję widzoczną na zdjęciu chcesz przenieść na rabatę z różami?
Kwiaty we włosach 19:08, 03 lut 2017

Do góry
Witam Was serdecznie , wróciłam z pracy i zaczynam wpadać do Was po kolei.

Kasiu ta róża to kupiona kilka lat temu, nie pamiętam gdzie i nie znam jej nazwy,może Ewa ją rozpozna.

Bogusiu i Milko dziękuję za wizytę,zaraz wpadnę z rewizytą

Ewo poradź mi jakie róże kupić na wiosnę by długo i obficie kwitły.

Chciałam na wiosnę może w kwietniu postawić altanę, mam już pomysł jaką, ale to niespodzianka, pokaże Wam jak już będzie gotowa.
Podobają mi się gabiony,pewnie samemu można zrobić, ale skąd takie równe kamienie wziąć, Ogrodnicy co sądzicie na ten temat, chętnie posłucham rad.Przesyłam kilka zdjęć. Pozdrawiam wszystkich.

Działeczka Asi :) 19:01, 03 lut 2017

Do góry
Na początku rabaty z lewej strony chciałam wsadzić tuje taką, bo latam z nią po całej działce i przy niej te dwie maczugi, co są widoczne dalej

Jak gadam głupio, naprowadźcie mnie mnie proszę

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:55, 03 lut 2017

Do góry
no jak tu sie przebic, no jak

ja dzis juz koniecznie cos musialam ogrodowego zrobic i obcielam wierzbe Hakuro. Zrobilam z niej kulke a z jej galazek karnawalowy wianek
Działeczka Asi :) 18:53, 03 lut 2017

Do góry
Dziewczynki, tutaj właśnie chcę wsadzić te róże, których nie mogę wybrać

W tej chwili ta rabata jest wytyczona w całości krawężnikiem, tak jak na załączonym planie.

Nie wiem, co wsadzić w tym zakreskowanym miejscu. Czy będzie tu pasować róża pienna?
O taka

Dziewczynki pomóżcie mi plisss, bo ja nie umiem

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:52, 03 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To się wydaje sensowne.

Danusiu
w takim razie przesadzę lirope na bardziej nasłonecznione miejsce czy mogę nimi podsdzić np. yukki?
i drugie pytanie czy jako obwódkę do powyższej rabaty zrobić niski żywopłocik z bukszpanu czy dać coś innego?

I jeszcze jedno czy na tle budynku pod oknem za kulą coś jeszcze oosadzić bo czyba będzie miejsce czy cofnąc hortensje a przed nimi np. ciemierniki?
pozdrawiam
Jak to wszystko ogarnąć? 18:33, 03 lut 2017
Do góry
TeresaK napisał(a)
Miłko kochana, oczywiście przeczytałam. Ja też życzę Ci wspaniałego dnia. Wierzę, że ciasto wyszło przepyszne. A z okazji imienin z całego serca życzę Ci fantastycznych dni. Niech każdy z nich przybliża Cię do spełnienia marzeń. Buziaczki

A to jeszcze dla Ciebie, z mojego ogrodu:

Dzięki,hortki w moim ulubionym kolorze
Jestem w polu 18:28, 03 lut 2017

Do góry
Jakiś czas temu pisałam, że M zabrał się za stół na taras. Stół jest już gotowy i schnie w garażu. Może trzeba będzie pomalować go jeszcze raz, ale ja już jestem zachwycona.
Pokażę Wam, bo nie wytrzymam, ale przepraszam za jakość zdjęcia. W garażu niestety jest kiepskie oświetlenie.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:25, 03 lut 2017

Do góry
26 styczeń - wstawiłam forsycje do wazonu. Kwiaty się rozwinęły dzisiaj na dobre, czyli po 9 dniach. I tyle ja muszę czekać na ocieplenie. Czyli prędzej ciepła nie będzie, aż Walenty ogrzeje serca ludzkie i powietrze przy okazji! Czekamy zatem!

Jestem w polu 18:17, 03 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Super, smakuje im A przepis na te pyszności możesz mi podać?

Kupuję gotowe mieszanki dla ptaków i zalewam je roztopionym smalcem. Napełniam tą miesznką skórki od pomarańczy, pomelo i dzisiaj znalazłam stare filiżanki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies