Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 08:54, 09 mar 2017

Paulinka piękny bukiet i super wiosenne zakupy

Do tego wszystkiego co dziewczyny piszą, dopiszę tylko tyle, że czytałam na O wypowiedź, że cebulowe domowe wsadzone jesienią do gruntu mogą nie zakwitnąć wiosną tylko później w kolejnym roku
BasiaLT 10:04, 09 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

No właśnie Kamilka skąd ja to znam Dzisiaj patrzę do zeszytu i przypomniałam sobie,że ja za rozchodnikami mam irysy wsadzone, a całkowicie o nich zapomniałam. Tak w tamtym roku miałam,że połowę roślin wyplewilam, bo o nich na śmierć zapomniałam

Też tak mam dlatego w tym roku wbiłam sobie w łeb żeby bardzo ostrożnie podchodzić do pielenia na rabatach.
paulina_ns 10:08, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
widzę, że szukasz wiosny

Hej Dominiczko oczywiście,że szukam wiosny i powiem Ci nawet,że jak Malutka mi zasnela i wyskoczyłam do ogrodu trochę wysprzatac rabaty to coś tam znalazłam rozchodniki powoli ruszają, tulipany też, irysy no i oczywiście nigdy nie zawodne chwasciory nie wiem, czy zdążę się z nimi uporać przez całą wiosnę, nie plewilam w tamtym roku prawie w ogóle. Strasznie mi wszystko zaroslo i przeraża mnie to.
paulina_ns 10:10, 09 mar 2017

BasiaLT napisał(a)

Też tak mam dlatego w tym roku wbiłam sobie w łeb żeby bardzo ostrożnie podchodzić do pielenia na rabatach.

Basia tylko że ja czasem nawet nie wiem,że to to to i tak w tamtym roku pozbylam się samosiejek jęzowek
BasiaLT 10:12, 09 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Basia tylko że ja czasem nawet nie wiem,że to to to i tak w tamtym roku pozbylam się samosiejek jęzowek

Tia... skąd ja to znam....
paulina_ns 10:39, 09 mar 2017

Udało mi się dzisiaj na chwilę wyskoczyć do ogrodu, chociaż jedną część oczyściłam z tych wszystkich chwaściorów, przycięłam rozchodniki, vanilki i tyle, bo malutka się obudziła Kilka zdjęć nadchodzącej wiosny, tak na szybko, bo strasznie zimno u nas dzisiaj.

Więcej zdjęć będzie jak ogarnę kolejną część
paulina_ns 10:41, 09 mar 2017

trochę wiosny w domu

paulina_ns 10:43, 09 mar 2017

I taka niespodzianka na mnie dzisiaj czekała w kuchni ! Cudny! i jak pięknie pachnie....

Miłego dnia wszystkim życzę
zoja 10:46, 09 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
trochę wiosny w domu

te dzwoneczki posadź później do ogrodu
u mnie przezimowały albo się rozsiały - najważniejsze że nadal są
zoja 10:47, 09 mar 2017

śliczny ten narcyz