Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród za grosze

Ogród za grosze

Dominika11 10:00, 09 mar 2017

Witaj Ewuniu
duzo się dzieje w twoim ogrodzie, pozytywnie oczywiscie - efekty są a to najwazniejsze

zauwazyłam na zfjęciu, że masz kupiony kompostownik, który sama złozyłaś - czy jesteś z niego zadowolona ??? pytam, bo też się nad takowym zastanawiam
Rosa 10:23, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
Witaj Ewuniu
duzo się dzieje w twoim ogrodzie, pozytywnie oczywiscie - efekty są a to najwazniejsze

zauwazyłam na zfjęciu, że masz kupiony kompostownik, który sama złozyłaś - czy jesteś z niego zadowolona ??? pytam, bo też się nad takowym zastanawiam

Witaj Domi
W moim ogrodzie-przechowalniku dzieje się bardzo dużo a na efekty trzeba jeszcze poczekać .
Kompostowniki dawała gmina (to te zielone) za darmo w zamian za niewyrzucanie odpadów zielonych.
Stary czarny kompostownik kupiłam, ale nie zdał egzaminu bo ścinki miał za cienkie i się wybrzuszały. Bardzo nieestetycznie to wyglądało i szparami kompost się wysypywał.
W wolnej chwili zrobię zdjęcie i Ci pokażę jak wygląda niestabilna skarpa i jak woda wymywa ziemię. Też mam z tym problem, tak jak i Ty.
Rosa 10:25, 09 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj oglądam i podziwiam cuda wyhodowane przez Ciebie. Ja teraz wzięłam się pierwszy raz za własną produkcję. Mam nadzieję,że coś mi się uda. Pozdrawiam.

Witam w moich skromnych progach .
Jeśli coś "wpadnie Ci w oczy, napisz" . Rośliny świetnie znoszą podróże .
Rosa 10:27, 09 mar 2017

bartek_luberda napisał(a)
Miły wieczór u ciebie spędziłam śliczna kolekcja filiżanek a kanciki Mistrzostwo

Miło czytać takie słowa .
Słowa krytyki też chętnie czytam i na nie najbardziej liczę. Cenię inne spojrzenie, bo ja pewnych rzeczy już nie widzę, albo jestem zbyt wyrozumiała dla swoich poczynań .
Rosa 10:29, 09 mar 2017

Kasia_CS napisał(a)

a zdradzisz jaki? Bo moze się przekonam do sprobowania kancikow w tym sezonie

zdradzę, chociaż to nie mój pomysł. Pryskam octem albo solą, ale wymagana jest duża precyzja.
Rosa 10:31, 09 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Prawdziwa wiosna u ciebie. Chyba też już wystawię meble na taras, przynajmniej będzie gdzie kawę wypić.

Byle deszcz nie padał to kawa na świeżym powietrzu zawsze lepiej smakuje. Wpadnę z kawką do Ciebie jak wystawisz mebelki .
Dominika11 10:33, 09 mar 2017

okey to czekam
Rosa 10:35, 09 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ewo przejrzalam jeszcze raz twoj watek. Wracam do mody ogrodowej. Jak wiesz mode stworzono aby sie biznes krecil. Wymyslaja, wszystko aby klienta oszolomic a nastepnie wytrzepac mu kieszenie.
Angielskie ogrody przetrwaly mimo, ze panowaly rozne mody. Stare, piekne, za to teraz je podziwiamy.
Koncze bo ktos przyszedl.

Elu całkowicie z Tobą się zgadzam. Nastały takie czasy, że liczy się tylko kasa .
I trzeba patrzeć nie na modę i trendy a na to co nam pasuje i się podoba .
A najważniejsze by mieć swoje zdanie i wiedzieć czego się chce i konsekwentnie do tego dążyć.
Rosa 11:07, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
okey to czekam

dla Dominiki:
ziemia splynela i zakryla kostke

tam gdzie korzenie jest wyzej, pomiedzy roslinami wyplukana ziemia

Dominika11 11:17, 09 mar 2017

o cholera