Też uwielbiam puzzle! Zanim założyłam ogródek to układałam cały czas przez 3 lata. Przestrzegam przed grupami lubiącymi puzzle. Moja pierwsza myśl "Rany, po co ludziom tyle pudełek." Po jakimś czasie miałam ponad 20 do ułożenia.
Najtrudniejsze były te, musiałam zrobić 2 tygodnie przerwy.
Mój pierwszy sezon był bardzo krótki, więc nie mogąc doczekać się kolejnego zamówiłam już wszystko oprócz papryki i fasolki szparagowej Ferrari (polecam, nie ma łyka, daje owoce do samych mrozów).
Także mam nasiona: bobu, fasolki szparagowej, fasolnika chińskiego, fasolki tycznej, cukinii, ogórków, dyni, melonów, arbuza, ziół, sałat, pomidorów, korzeniowych, porą, cebuli, cześć cebuli i czosnku ozimego posadziłam. Truskawki będę miała drugi sezon, liczę na większe plony. Chcę też wysiać poziomki.
Ależ u Was dużo pięknych rzeczy robicie. Można się zainspirować.
Ja poszalałam i zrobiłam kalendarz adwentowy ze słodkościami.
Białe kwiatki, to oczywiście aster wrzosolistny 'Snow Flurry'
Trawa, to śmiałek darniowy 'Goldtau'. Według Pieta Oudolfa krótkowieczna trawa, którą w swoich projektach zastępuje często molinią.
Nie Ula to nie bylinowy, on si e pnie u mnie po tej starej jabłoni nad rowem. tam w pełnym cieniu a kwitnie obficie. to ten po lewej na drzewie.
Chciałam Ci poszukać fotek ze zbliżenia i lepszych, ale trafiłam w fotki powodziowe i zrezygnowałam żeby się nie dołować...
Dziękuję ślicznie za tak miłe słowa. Akurat jestem w trakcie jakiejś infekcji, bardzo wysoka temperatura i żadnych innych objawów.
Dekoracje zawsze lubiłam robić, to samo z pieczeniem.
Ogród cały zasypany na około 35 cm, a ja nawet nie mam jak tego uwiecznić.