Aga - najlepiej jedź do Auchan i Leroy - tam w zeszłych latach były cebule pakowane po 50 do chyba 100-200 sztuk - chyba nawet 17 złotych płaciłem za 50 krokusów.
W listopadzie i grudniu są też tam wyprzedaże - chyba 50 procent na wszystkie - też się opłaci
Julita no do mistrzyni to mi jeszcze bardzooooo daleko Ale dziękuję Ci bardzo Kanciki to dzięki Szefowej.... w ogóle wszystko dzięki Niej
Ewo Przechowalnik - mam bo kupowanie ostróżek po 8 zeta mnie przeraża Dużo ich potrzebuję to sobie wysiałam. Z resztą, jak na przykład lawenda tak samo.... po co kupowac skoro można zrobic samemu Podlewam sporadycznie ponieważ przechowalnik jest w zacienionym miejscu a doniczki siedzą sobie głebiej w ziemi więc wilgoć nie ucieka
Gazety i trawa - Danusia powiedziała, żeby tak zrobić. Rozłożyć gazety na grubo, podlać i na to skoszoną trawę. Użyźnia to glebę i powoduje, że chwasty nie wyłażą Gazety są rozłożone za drzewem (rabata ze studnią )
Mam nadzieje, że wszystko wyjaśniłam Jak cos to pytaj
Sebek ale ja nie moge patrzeć na taki bałagan Ja to bym najchętniej wszystko od razu robiła... ale zawsze coś nie pozwala mi dokończyć
Mi też było bardzo miło Cię poznać - i wielka szkoda, że nie dokończyliśmy naszej rozmowy - ale to jest temat rzeka, bo to i to kusi....
A zdjęcia od Kapiasów - niesamowite jak się zmieniło!
Sebciu, pamiętasz, co Ci niedawno o Tobie pisałam. Po spotkaniu zdania nie zmieniłam. Miło było Cię poznać, ale szkoda że nie zostałeś do końca.
Ja Cię będę gorąco namawiać do wiesz czego, bo widzę w Tobie ogromny potencjał ( a trochę się na tym znam) i szkoda byłoby takiej perełki zmarnować na ekonomię. Gdybym ja miała Twoje lata i mój obecny rozum, to wołami by mnie na akademię ekonomiczną nie zaciągnęli
Życie samo pisze scenariusze - pożyjemy, zobaczymy
Dziewczyny moje kochane..... Cornus jaki jest każdy widzi i trudno . Miał byc bardziej zółty ale wyszło jak wyszło. Wsadzone niech rosną Dzięki, że zaglądacie Buziolki
A teraz troszkę zdjęć
Mój przechowalnik..... okropny, nie mogę na niego patrzeć.... ale obiecałam sobie, że w przyszłym sezonie będzie porządny
Nie liczy się wygląd tylko to co w nim masz - a masz cudeńka!
Pomyśl, że jakby te rowy były idealnie wycięte to byś miała taki mini cmentarz roślinny
Słuchajcie - byłem w szkółce, którą polecała Alinka - towaru duuużo, bukszpany na pniach po 100 złotych, spirale po 200. Jednak byłem nastawiony na żurawki - ani jednej nie było! Za to kupiłem duuuże hakone za 15 złotych
ale mam pytanie, czy tam wszedzie najpierw jakaś folia idzie..czarna agrowłóknina a potem dopiero kora na to? tak widziałam na paru fotach!
Rzeczywiście - stosują włókninę, jednak nie ma jej na wrzosowiskach, skalniaku, w ogrodzie angielskim. Reszta rabat jest nią pokryta - na to dają torf albo korę - lecz nie wszędzie - tam gdzie by się osunęła to jej nie stosują.