Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:11, 01 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka maluchy śliczniutkie słodziaki do miziania
Tola w zbliżenia to zupełnie podobna do mojego Dakusia

Iwonko krokusy u mnie zakwitły Zdjęcia wstawiłam

Maluchy w poniedziałek zaczęły otwierać oczka. Jeden dziś w nocy wylazł z kartonu i wlazł pod łóżko. Piszczał, bo nie mógł trafić do reszty. O 4.00 rano Tola mnie budziła, bym zeszła na dół. Coś ostatnio nie dane mi jest się wysypiać, a w dzień chodzę nieprzytomna.

Zazdroszczę ci krokusów. U mnie jeszcze muszę poczekać. Sprawdzałam na wątku Hortensjady. Pisała, ze tniemy hortensje, gdy kwitną krokusy. Zatem już można
Denerwuję się, bo wszyscy ostro działają w ogrodach, a mi pracy przybyło i późno wracam z pracy zmęczona, kiedy już słoneczko chyli się ku zachodowi. Nie mam czasu na ogród. Może jutro uda mi się wyskoczyć na godzinkę po pracy. Tyle spraw jest do ogarnięcia ...

Ogródek Iwony II 22:03, 01 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Iwona, jakie masz te płyty u siebie? rozmiar..i cena orientacyjna.

Ewo, odpisałam u Ciebie. Pomysł na ławeczkę - podałam ci linki.
Ławka zatopiona w roślinności. Niekoniecznie musi byc ta kolorystyka. Czerwień zastąpiłabym kocimiętką i szałwią.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/4/3241/IMG_2582.JPG
http://www.gardenarium.pl/photos/project/4/3243/IMG_2580.JPG
To też by mogła być opcja u mnie

Ewa777 napisał(a)
Będzie basen? To na kolejne spotkanie u Ciebie trzeba wziąć stroje kąpielowe koniecznie

Ewo, najzwyklejszy basen ogrodowy, taki, z którego korzystają dzieci, ale też dorośli w upalne dni lata. Ciągle na niego szukam miejsca. Jak zrobię trawnik, to szkoda mi na nim stawiać basen, z którego korzysta się przez jakiś miesiąc ...

Anusia napisał(a)
...
Rzeczywiście na końcu osi widokowej brakuje ławeczki. Myślę, że tuje danica i coś z tyłu wyższego będą pasowały. Iwonko zawsze masz fajne pomysły. Wierzę, ze dobierzesz odpowiednie rośliny. Macham

Aniu, na ten moment planuję Anabelki, kocimiętkę, szałwię lub przywrotnik. Oczywiście nie wszystko naraz. Bo miejsca mało. Hortensje na pewno
Ogrodowy song 21:51, 01 mar 2017

Do góry
Ewa, u Ciebie fajnie by było skorzystać z takiej inspiracji: Ławka zatopiona w roślinności. Niekoniecznie musi byc ta kolorystyka. Czerwień zastąpiłabym kocimiętką i szałwią.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/4/3241/IMG_2582.JPG
http://www.gardenarium.pl/photos/project/4/3243/IMG_2580.JPG
Co do płytek, kupowałam w Obi powlekane koloru kremowego. Jednak bardzo się brudzą, błocą przy mokrej pogodzie ... Jak się uda, będę wymieniać na zwykłe, najtańsze betonowe
Takie jak u Oli Leona.
Moja codzienność
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:17, 01 mar 2017

Do góry
Doczytałam o eksperymencie Asicy z gąbką. Chyba też w tym roku zastosuję. Stokroty cudne. Jeszcze nie widzialam.
Tu ma być ogród :) 15:40, 01 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zazdroszczę wam tego cięcia.
Wczoraj bylo cudnie, ale późno wróciłam. Dziś padało.
Ale niedługo wam dorównam
Edytko, masz s. skalną?
Ją też się nisko tnie?

Zdążysz ze wszystkim Iwonko, wiosna dopiero startuje, u nas chyba szybciej bo Śląsk cieplejszy niż Twoje okolice.

Mam skalną ale pierwszy rok, podglądam jak dziewczyny tną,

Tu u Magdy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1540

A tu u Amelii

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5776-pogubilam-sie-po-drodze?page=1058
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:53, 28 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobrze, ze wszyscy trąbią o podsumowaniu, to się cofnęlam. Piękny i wyjątkowy ogród powstał. Zasługuje na wizytówkę na ten moment. A jak skonczysz, dołączysz nowe fotki.
Widac, jak rabaty dojrzewają. Tak naprawdę efekt jest w drugim sezonie. A w trzecim będzie czad.

Iwonko
Tylko, że jak ja ciągle coś zmieniam to niektóre z moich rabat w tym roku będą miały swój pierwszy sezon Czyli z wizytówką jeszcze trochę poczekam
Tu ma być ogród :) 18:03, 28 lut 2017

Do góry
Zazdroszczę wam tego cięcia.
Wczoraj bylo cudnie, ale późno wróciłam. Dziś padało.
Ale niedługo wam dorównam
Edytko, masz s. skalną?
Ją też się nisko tnie?
Moja codzienność - ogród Oli 08:29, 28 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie, że już
Mnie ominęło. Za długo w pracy siedziałam. Może jutro.
Ale jak zmęczona wracałam, powiew wiosny poczułam. Cudnie już bywa
Ola, czym cięłaś te trawy? Bo pisałaś, ze padło

Masz na myśli AM ?
Cięłam sekatorem jak wszystkie inne, one nie padły tylko się paskudnie zestarzały i wyłysiały. Jesienią je wykopałam, podzieliłam i wsadziłam do przechowalnika, zobaczymy co z nich będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:49, 28 lut 2017

Do góry
Dobrze, ze wszyscy trąbią o podsumowaniu, to się cofnęlam. Piękny i wyjątkowy ogród powstał. Zasługuje na wizytówkę na ten moment. A jak skonczysz, dołączysz nowe fotki.
Widac, jak rabaty dojrzewają. Tak naprawdę efekt jest w drugim sezonie. A w trzecim będzie czad.
Moja codzienność - ogród Oli 00:24, 28 lut 2017

Do góry
Fajnie, że już
Mnie ominęło. Za długo w pracy siedziałam. Może jutro.
Ale jak zmęczona wracałam, powiew wiosny poczułam. Cudnie już bywa
Ola, czym cięłaś te trawy? Bo pisałaś, ze padło
Ogrodowy song 19:05, 27 lut 2017

Do góry
Dzisiaj planowania ciąg dalszy. Po zmianie miejsca kompostownika znalazłam miejsce na ławeczkę nowy plan pokazuje to miejsce..górny prawy róg. Teraz myślę,jak się osłonić i to, co przychodzi mi do głowy to wersja z tujami. Wszędzie sąsiedzi..kratka bardzo by mi się podobała,jak u Iwony(Iwk4)ale intymności to ona mi nie da.
Lewa strona z huśtawką również potrzebuje częściowej osłony. Tutaj chyba zdecyduję się na kratkę taką na 2 metry i na niej puszczę różę.

Jak ktoś z zaglądających ma inny pomysł wart uwagi, to chętnie posłucham

Doświadczalnia bylinowo-różana 19:54, 25 lut 2017

Do góry
Kasiu, byłam

Iwonko, iwk4, dziękuję bardzo się cieszę, tym bardziej, że mamy trochę inne gusta, ty bardziej wyszukane, a ja bardziej wiejskie

Jankosia, a co to za piły u Ciebie chodzą? Donice będą, jeszcze troszkę Ciemiernika muszę niedługo do gruntu posadzić. Mój stary po przesadzeniu go dwa lata temu coś się obraził i słabo kwitnie.

Kamila66, Kamilko, muszę się rozejrzeć za legalnymi makami

Abiko, Aga, naprawdę, zjadły korzenie hortensji, a potem na szczęście pojawił się kot u sąsiadów i zeżarł myszy, bo już się bałam, że mi zjedzą też różę. Niestety, zostawiał po sobie "ślady", dlatego wysypałam te rabatki otoczakami.

Rene, Renatko, o widzisz, dobrze że to napisałaś, bo nie wiedziałam, mus zapamiętać.

Ewo Frezjo, no to rzeczywiscie miałaś zagadkę Szkoda tylko, że należącą do tych niemiłych.

Napia, Ago, u mnie wiosna. Co prawda w nocy był przymrozek, ale to normalne. Zabrałam się już trochę za porządki w ogrodzie i odkryłam pierwsze straty. Całe szczęście wychodzą już cebulowe

Babka, Olu, fajnie, że jesteś Zostań już na dłużej

Anna i Ogród 19:05, 25 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stroiki świetne Aniu. Ścianka nie musi być wielka. Dostosujesz do miejsca
https://pl.pinterest.com/pin/477100154251177787/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386185864/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386199180/

Widziałam te piny ale eMowi spodobała się ta ściana https://pl.pinterest.com/pin/353251164508824282/
i powiedział że jeśli ma robić to coś takiego.

się okaże
Ogrodowy song 18:36, 24 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo, robiłaś gdzieś rysunek miejsca pod ławeczkę?
Jak chcesz wkoło nasadzić?

Męczyłam i namęczyłam dawno nic nie robiłam w tym programie. W rogu za ławką kompostownik zamykany, którego odległość od miejsca siedzenia 1,5 m.Potrzebne coś szybkorosnące w lewym boku ławki i kawałek przed, czyli tam, gdzie zaplanowałam kostkę w żwirku.A może jakaś kratka i na niej róża pnąca...akurat mam ubiegłoroczną, która wołała o słońce..dostała złe stanowisko.
Mam nadzieję, że uda mi się położyć tą samą kostkę na tarasie.

Ogródek Iwony II 16:22, 24 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewo,bukszpan tu przy bylinowej nie pasuje. Raczej tujki Danica albo Miriam. Wykorzystam, co mam.
Żurawki podsadzę z rozsady.
Jarzmianek jeszcze nie mam. Tzn. Mam małą roczną sadzonkę w innym miejscu.
Czosnki dosadzę jesienią

No a już myślałam, że chciałaś bukszpany .
Podobają mi się, ale ten zapach.....

a zamiast tujek np. Sosna górska 'Golden Glow' albo Sosna hakowata 'Nana' zgrabna kuleczka, na pniu albo sosna górska VARELLA
zobacz u mnie, dziś je pokazałam. Ta złota przebarwia się na zimę właśnie na żółto.
Ogródek Iwony II 16:19, 24 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(

Przy ławeczce kuleczki do strzyżenia z wonnego bukszpanu i żurawki?
Jeśli ławeczka do posiedzenia i obeschnięcia po basenowych kąpielach, to może coś pachnącego posadzić, a w ostateczności szumiące trawy np. z jarzmiankami, czosnkami.

Ewo,bukszpan tu przy bylinowej nie pasuje. Raczej tujki Danica albo Miriam. Wykorzystam, co mam.
Żurawki podsadzę z rozsady.
Jarzmianek jeszcze nie mam. Tzn. Mam małą roczną sadzonkę w innym miejscu.
Czosnki dosadzę jesienią
Ogródek Iwony II 16:13, 24 lut 2017

Do góry
Ewa, w paincie jest skala. Wtedy łatwiej rysunek robić. Pokaż u siebie to miejsce.
I zrób pomiary i ręczny szkic
Może coś nas zainspiruje?
Ogrodowy song 16:13, 24 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dopiero coś powstanie...zaraz może usiądę do wyrysowania i będę wołała o pomoc )
Ogrodowy song 16:10, 24 lut 2017

Do góry
Ogródek Iwony II 16:06, 24 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, ja tylko w paincie rysuję.
Też już bym poszła przerzucać kompost. Miniona choroba i pogoda mnie powstrzymują.
Ewa, rysowałaś u siebie plan? Zawsze mozna ręcznie.
Ja wczoraj na papierze szkicowałam to, co mi na myśl przyszło. Dziś zrobilam pomiary i z wymiarami naniosłam linie.

Dawno nie rysowałam w Poincie...ale czas wrócić pomiary robiłaś ?? jakaś Ty dokładna...ale wiem..tak trzeba

Dzisiaj w tym wietrze stałam, stałam i myślałam trochę w głowie zmian, ale jak żyć bez zmian?? toż to się nie da najwięcej na ten temat wie mój małżonek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies