Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

frezja 16:03, 24 lut 2017

Lewa strona jest podobna u mnie z tym,że w jej plecach mam ogród sąsiada; dzielimy działkę po połowie.Mam tam już sporo krzewów..min. krzewuszki w kilku odmianach i kilka innych roślin. Teraz chciałabym jeszcze bardziej się osłonić, bo widać mnie z uliczki. Co proponujesz szybko rosnącego??
frezja 16:06, 24 lut 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, ja tylko w paincie rysuję.
Też już bym poszła przerzucać kompost. Miniona choroba i pogoda mnie powstrzymują.
Ewa, rysowałaś u siebie plan? Zawsze mozna ręcznie.
Ja wczoraj na papierze szkicowałam to, co mi na myśl przyszło. Dziś zrobilam pomiary i z wymiarami naniosłam linie.

Dawno nie rysowałam w Poincie...ale czas wrócić pomiary robiłaś ?? jakaś Ty dokładna...ale wiem..tak trzeba

Dzisiaj w tym wietrze stałam, stałam i myślałam trochę w głowie zmian, ale jak żyć bez zmian?? toż to się nie da najwięcej na ten temat wie mój małżonek
Iwk4 16:13, 24 lut 2017

Ewa, w paincie jest skala. Wtedy łatwiej rysunek robić. Pokaż u siebie to miejsce.
I zrób pomiary i ręczny szkic
Może coś nas zainspiruje?
frezja 16:18, 24 lut 2017

Iwona, jakie masz te płyty u siebie? rozmiar..i cena orientacyjna.
Iwk4 16:19, 24 lut 2017

Rosa napisał(

Przy ławeczce kuleczki do strzyżenia z wonnego bukszpanu i żurawki?
Jeśli ławeczka do posiedzenia i obeschnięcia po basenowych kąpielach, to może coś pachnącego posadzić, a w ostateczności szumiące trawy np. z jarzmiankami, czosnkami.

Ewo,bukszpan tu przy bylinowej nie pasuje. Raczej tujki Danica albo Miriam. Wykorzystam, co mam.
Żurawki podsadzę z rozsady.
Jarzmianek jeszcze nie mam. Tzn. Mam małą roczną sadzonkę w innym miejscu.
Czosnki dosadzę jesienią
Rosa 16:20, 24 lut 2017

frezja napisał(a)

Dzisiaj w tym wietrze stałam, stałam i myślałam trochę w głowie zmian, ale jak żyć bez zmian?? toż to się nie da najwięcej na ten temat wie mój małżonek

A mój stary kumpel, który mnie zna ponad 40 lat, jak mnie widzi w takim "stadium" to mówi:
"Jak baba nie ma nic do roboty i się nudzi, i zacznie myśleć i coś wymyślać, to nic z tego dobrego nie wyjdzie oprócz roboty dla faceta" .
Rosa 16:22, 24 lut 2017

Iwk4 napisał(a)

Ewo,bukszpan tu przy bylinowej nie pasuje. Raczej tujki Danica albo Miriam. Wykorzystam, co mam.
Żurawki podsadzę z rozsady.
Jarzmianek jeszcze nie mam. Tzn. Mam małą roczną sadzonkę w innym miejscu.
Czosnki dosadzę jesienią

No a już myślałam, że chciałaś bukszpany .
Podobają mi się, ale ten zapach.....

a zamiast tujek np. Sosna górska 'Golden Glow' albo Sosna hakowata 'Nana' zgrabna kuleczka, na pniu albo sosna górska VARELLA
zobacz u mnie, dziś je pokazałam. Ta złota przebarwia się na zimę właśnie na żółto.
Ewa777 17:39, 24 lut 2017

Będzie basen? To na kolejne spotkanie u Ciebie trzeba wziąć stroje kąpielowe koniecznie
Basilikum 18:14, 24 lut 2017

ale sliczne Twoje psie niemowlaki u mnie dzis kolejna owieczka a raczej baranek
frezja 18:41, 24 lut 2017

Iwonka, wstawiłam moje wypociny