Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:06, 08 maj 2014

Do góry
pokaż o którą rabatę Ci chodzi? ile tam jest słońca?

Zastanów się co chcesz mieć w ogrodzie. Bo nasadzisz teraz roznosci, a potem bedziesz przesadzac, jak ja, bo na te nowe "zachciewajki" - a okaze sie za rok, dwa, czego chcesz ( u mnie tak bylo) - nie bedzie wtedy miejsca
Zaplanuj najpierw elementy stałe i zostaw na nie miejsce - drewutnia, sciezki, kompostownik (widzialam ze jest, ale czy to jego docelowe miejsce?), warzywnik (jesli teraz nie, ale kiedys tak, zostaw miejsce, np wyznaczone obwodka z bukszpanu, w pelnym sloncu), pergola, miejsce na ognisko/grill, placyk z ławeczką itp itd.

Poczytaj artykuly Danusi nt planowania ogrodow, sa na stronie glownej i w archiwum.

Narysuj dzialke, pokaz tutaj, zaznacz to co jest i zostanie docelowo.
Po kolei zajmij sie poszczegolnymi rabatami. Opisz ile tam jest slonca, co chcesz miec, jakie rosliny juz masz. Pomozemy
Doświadczenia brak:( 21:55, 07 maj 2014

Do góry
Tak sobie pomyślałam, że wkleję jeszcze zdjęcia rabaty, którą zamierzam się zająć w niedługim czasie. Rośliny opisałam wyżej (od 8 do 23)
Kostka położona niedawno, więc jest jeszcze na niej piach, żeby sie utwardziło.
Jak widać powstała mała skarpka, którą wzmocnię kamieniami, a pomiędzy wsadzę jakie rośliny skalniakowe, ale kwitnące na fioletowo lub biało. Jeszcze ten mur oporowy, najchętniej obsypałam go ziemią, żeby nie było go widać.

Kompostownik zostanie zlikwidowany.

Perukowiec jest niewidoczny na tle płotu i taki nieforemny

Trochę zarosło, ale czekałam z porządkami, aż skończą kostkę.

Słońce jest z tej strony o tej porze roku do 17.00.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:43, 07 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

prosze

i taki zarnowiec kupilam, slicznie pachnie i troche zaslania smutny murek

będzie boski kompostownik

a żarnowiec też przepiekny w tym różu i w klatce fajnie wygląda, a się nie wywala
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:07, 07 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
O, jak kompostownik w łuk ubrałaś! Co się będzie pięło?

kokornak, juz posadzony
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:15, 06 maj 2014

Do góry
O, jak kompostownik w łuk ubrałaś! Co się będzie pięło?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:44, 06 maj 2014

Do góry
i karlowa jablonka a za nia nowy kompostownik

a tu nowy rodek i cos, moze ktos bedzie wiedzial jak to sie nazywa ?

Między pasjami 23:31, 04 maj 2014

Do góry
Możesz dynie na kompostownik wysadzić, tylko kłopot z kolejnymi wrzutami do niego. Może największe donice wykorzystaj na sadzenie i pomidorków, i dyń. Tylko musi być dobra ziemia, a nawet sam kompost.
Kolorowy ogród na piasku 23:51, 03 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Lasek genialny Znakomite miejsce na kompostownik Wszystko co trzeba zakryć - zakryte.

Miejsce bardzo wygodne, trzeba było tylko troszkę czasu by lasek porósł

Gocha napisał(a)
Viva ja wczoraj dokupiłam trochę bukszpanów właśnie gdzieś pod Końskowolą- Są mniejsze od Twoich ale to na niski szpalerek i płaciłam 3,50 za szt. więc chyba też nie przepłaciłam. Mam nadzieję tylko , że będą ładnie rosły

Małgosiu, bukszpany kupiłaś bardzo ładne jak za tę cenę i na pewno będą ładne rosły rosły, bo żelazne rośliny

laurowisnia napisał(a)
Wiosenne zdjęcia cieszą.
Widzę, że masz koronę, czy w jej rejony gryzonie też docierają?

W tym roku poczyniłam dokładne obserwacje i zauważyłam, że w pobliżu cesarskiej korony nie śladów żerowania gryzoni. Może to dobry sposób zainwestować w te cebule?

iwonaal napisał(a)
Twój kompostownik też mi się podoba. Inne fotki oczywiście również.

Iwonko, dziękuję za miłe słowa

popcarol napisał(a)
Cudne wiosenne fotki Miejsce na kompostownik genialne! pozdrawiam

Karolino, takie miejsce na kompostownik to wielka wygoda

Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, zamówiłam! Są. Razem.

akanta napisał(a)
Vivo ..co tylko pokazujesz....wszystko piękne ! Pozdrawiam serdecznie !

Aniu, macham do Ciebie Z mojego ogrodu to na północ

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu

Urszulla napisał(a)
Melduję, że wysiałam wczoraj do gruntu dzięgiel od Ciebie tylko się obawiam że zbyt głęboko, na długość dłoni

Ula, ciekawa jestem jak Twój dzięgiel. Jeśli przemroziłaś go to powinien już skiełkować

Mala_Mi napisał(a)
A ja mam to co chiałąś.. ale jakoś tak zapomniałam poinformować..
Gdzie fotki sie pytam?????????????????????????????

Aniu, dzięki Jest już poprawa

monteverde napisał(a)
Ja też się pytam? pozdrawiam serdecznie

Aniu, macham Już są

paniprzyroda napisał(a)
White Cover powoli ruszają, ożanka już w gruncie... bzy zakwitły

Mariolu, same dobre wiadomości Nic dziwnego u tak zorganizowanej ogrodniczki

Mala_Mi napisał(a)
A na ożanke nie za wcześnie.. można już do gruntu???

Mariola wcześnie siała i już pewnie duże sadzonki i zahartowane. Teraz tylko wypada pilnować przymrozków

Agnieszka_B napisał(a)
pozdrowienia przynosze
a mozę jakies zdjęcia ?

Agnieszko, dziękuję za pozdrowienia
Ze zdjęciami nastąpiła poprawa
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:58, 03 maj 2014

Do góry
obiecałam pokazać jakie zmiany poczyniłam u siebie ...
zacznę od miejsca pod brzozą, gdzie mam jeden kompostownik,

wyrzuciłam drewniany płot lamelowy ...

posadziłam zielone berberysy z czasem ładnie się rozrosną i zasłonią to miejsce...
przed nimi porzeczki dekoracyjne od Ani asc ...
tnę je w kulki

na początku była tylko brzoza........
potem kompostownik a jeszcze później warzywnik ...

Nieuporządkowana działeczka. 13:41, 03 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Dżdżownica gigant to prawdziwa rosówka. Ja się cieszę z każdej ale w ręce nie biorę bo dla mnie zbyt obrzydliwa

ja tylko w rekawiczkach, mój synek każda którą znajdzie weźmie i na kompostownik mówi, że do domku

a do dżdżownicy giganta następny gigant, ale już nie taki fajny co to jest? znalazłam to dziwo w ziemi

Moja bajka 22:01, 02 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Mój kochany mężuś odwalił dziś kawał dobrej roboty i to z własnej, nieprzymuszonej woli Powiększył warzywnik, rozebrał stary kompostownik i rozsypał kompost. Jeszcze chwila, a zacznę wierzyć, że naprawdę się wkręca

Kasiu u was dzisiaj była taka pogoda ????? u nas fatalnie Mężusia pochwal to już na pewno się wkręci
Moja bajka 21:48, 02 maj 2014

Do góry

Mój kochany mężuś odwalił dziś kawał dobrej roboty i to z własnej, nieprzymuszonej woli Powiększył warzywnik, rozebrał stary kompostownik i rozsypał kompost. Jeszcze chwila, a zacznę wierzyć, że naprawdę się wkręca
Między pasjami 23:21, 30 kwi 2014

Do góry
Witajcie kochani...dzisiaj drugi raz kosiłam mój trawo-zielnik, zwany trawnikiem. Jeszcze mi ręka drży od spalinowej kosy, Ale myślę że już tak szybko nie odbije,bo moje ręce nie wytrzymują koszenia co kilka dni. Na moich rabatkach nie mam już miejsca na sadzenie roslinek, a jednak ciągle coś wtykam, bo ciągle coś dostaję nowego, dzisiaj sadziłam dalie karłowe czerwone,jutro dokończę sianie ogrodu warzywnego,i mam problem, bo kończy mi się miejsce na warzywniaku, a chciałabym posadzić jeszcze pomidorki koktailowe, paprykę i dynie. Mam do was pytanie: czy sadziłyście dynie lub pomidorki w donicach? bo takich mam dużo po iglakach i są duże ok 10L. mam mały kompostownik z czterech palet. może tam dynie?.Poradźcie mi,- proszę, bo te dynie są dla mamy, bardzo lubi zupę z dyni. Ja nimi lubie dekorować ogród.I jeszcze jeden problem: po raz pierwszy zakupiłam 5 krzaków róż, pieknie się przyjęły, ale są już na nich zielone robaczki, to chyba mszyce. Ktoś radził na forum żeby pryskać octem, a może się mylę? Pomóżcie proszę....pozdrawiam- buziaki!

Ogródek Agam 12:37, 29 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
No z jedną wiśnią masz już problem z głowy
A gdzie ten kompostownik?
Aga powiedz mi czy carexy Ice Dance szybko rosną? Szybko czuprynki widać z ziemi?
A i jeszcze jak rośnie szybko miskant Variegatus? Wiem, że Ty dzielisz często wszystko na małe sadzoneczki

Variegatusa mam dopiero od zeszłej jesieni, teraz wystartował najpóźniej, nie wiem jak rośnie, ale czytając u innych to szału nie było w zeszłym roku marnie rósł.
O Ice Dance też nic mądrego nie wymyślę, nowy nabytek Kupiłam duże, zdrowe sadzonki. Nie musiałam nic ciachać.
Kompostownik będę montować dzisiaj, jeżeli kurier wrzucił paczkę za płot i nikt jej nie zachamęci do mojego powrotu
Jeszcze jedną wiśnię muszę kupić po pracy. Jak dzieci usłyszą że do ogrodniczego jedziemy to będzie wrzask
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:24, 29 kwi 2014

Do góry
Nie tylko w czwartek a w piątek znów do pracy.
Ps. szłam zobaczyć Twój kompostownik
Ogródek Agam 12:14, 29 kwi 2014

Do góry
No z jedną wiśnią masz już problem z głowy
A gdzie ten kompostownik?
Aga powiedz mi czy carexy Ice Dance szybko rosną? Szybko czuprynki widać z ziemi?
A i jeszcze jak rośnie szybko miskant Variegatus? Wiem, że Ty dzielisz często wszystko na małe sadzoneczki
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:10, 29 kwi 2014

Do góry
Aga mocno go przycięłam. Tak 15 cm od pieńka. Wszystkie gałązki jak leciało. Wiem, że mu to dobrze robi bo się zagęszcza i lepiej kwitnie w kolejnym sezonie. Zdjęcia nie mam ale zrobię
A w niedzielę to ja robię dużo rzeczy i wiem, że inni to widzą ale akurat to mam w nosie
Zaraz pójdę zobaczyć kompostownik. Mam nadzieję, że już stoi na właściwym miejscu
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:03, 29 kwi 2014

Do góry
Migdałka cięłaś, dużo? Też muszę to zrobić, niezbyt ładnie po kwitnieniu wygląda
Carexy poczyściłam w niedzielę tak po cichutku żeby nikt nie widział. Evergold całkiem ogołociłam, źle wyglądały po zimie, sadzone na szybkiego zeszłej jesieni. Wydarłam je całkowicie, nasypałam dobrej ziemi, mam nadzieję że ruszą z kopyta

I kompostownik wreszcie przyszedł, kurier dzwonił z pytaniem czy może go za płot wrzucić

Pozdrawiam, u nas pochmurnie, chociaż słoneczko próbuje się przebić.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:42, 28 kwi 2014

Do góry
Ale ładne te kuleczki wyprodukowałaś Wszystko pięknie rośnie i kwitnie. Kompostownik też pierwsza klasa
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:10, 28 kwi 2014

Do góry
Ela kompostownik 2m na 3m ale musze mieć duży bo i areał spory a ja potrzebuję sporo kompostu Cieszę się, że Ci się widzi jak przyjdą żywopłoty do zasłonią betonowca i myślę, że będzie git

Teresko jest dość ekspansywna ale na szczęście co roku przemarza u mnie i zostają małe kępuszki, które nabierają szerokości i wyglądu w sezonie więc się jej chęcią zajęcia mega terenu nie martwię

Carexy z bliska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies