Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - Pszczelarnia 16:09, 27 gru 2016

Do góry
Część użytkowa ogrodu
Pasieka. Sad. Warzywnik. Łąka.

Nasze pszczoły zagrały w filmie "Pokot" (reż. A. Holland, scenariusz A. Holland, O. Tokarczuk), który 24.02.2017 r. wejdzie na ekrany.

W sadzie są miejsca koszone i nie koszone. Otacza go żywopłot z buka czerwonego, a od strony strumienia i wiatrów zachodnich szpaler dereni.

Są szpalery różane

I róże przy starych drzewach owocowych

Ranczo Edy 15:44, 27 gru 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Pozdrawiam poświątecznie

Yolcia odpozdrawiam po świątecznie i życzę zbliżającego się Szczęśliwego 2017 roku

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:42, 27 gru 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ale cudne fotki maleństwo

maleństwo to prawdziwa Mikołajka bo urodzona 6 grudnia ..właśnie skończyla roczek
Ogródek Iwony II 15:40, 27 gru 2016

Do góry

instrukcja
1. koronki (serwetki, gipiura i in. materiały - najtaniej na alll.., kryształki i perły samoprzylepne - użytkownik udekoruj, bombki - mARTa-project - najlepsze gatunkowo)
2. klej wikol lub pistolet na klej (all... 16 zł)
3. układamy, przycinamy i przyklejamy koronkę
4. przyklejamy na klej (wolę gorący)
5. dekorujemy cyrkoniami i perełkami - przykleić kryształek, za nim przyłożyć żyletkę, pociągnąć taśmę z pozostałymi cyrkoniami do góry i docisnąć z uczuciem palcem kryształek.
Najładniejsze są bombki o średnicy 8 i 10 cm. Można i mniejsze, zależy od wielkości choinki. Najciekawsze są z asymetryczną koronką. Bardzo szybko się je robi.
Miłej zabawy.
A tak wygląda ubrana cała choinka.

pozdrawiam serdecznie Ewa
Typografia ogrodu 15:39, 27 gru 2016

Do góry
Nierówna walka z wiatrem
Typografia ogrodu 15:39, 27 gru 2016

Do góry
Nierówna walka z wiatrem
Ranczo Edy 15:36, 27 gru 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Ozdóbki Swiąteczne urocze szkoda ,że aura spłatała nam figla i zabrakło śniegu...serdecznie pozdrawiam

Basiu dziękuję bardzo tak tylko śniegu białości brak bo nawet lampeczki mniej cieszą no cóż czekamy ...odpozdrawiamy serdecznie

Ogród z widokiem na jezioro 15:20, 27 gru 2016

Do góry
I po Świętach i dobrze, pogoda nie dopisała

Wiem dlaczego Francuzi są szczupli i zdrowi (puste talerze ) - wigilia u córki ,

Polskie uginające si stoły wigilijne nie mieszczą się w kadrze
U mnie jednak też jest 12 potraw, ale od ub. roku w to wliczam: wodę, sól, pieprz, cukier, mieszankę ziołową, i tak zbyt dużo zostaje na konkrety....
Ranczo Edy 15:14, 27 gru 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Podziwiam reniferka i inne dekoracje śliczne.
Ale widzę że szronik troszkę przypudrował ogród na święta.
U nas tylko w wigilię spadł śnieżek, ale następnego dnia już tylko ciapa była i po klimaciku Dzisiejsza noc taka niespokojna, bardzo wiało, małe przerwy w dostawie prądu, a teraz jeszcze dodatkowo pada. Leżę w łóżeczku, stopy nie obciążam bo do zabawy sylwkowej muszę być sprawna
W nadchodzącym Nowym roku życzę Ci Edyś i całej cudownej rodzince przede wszystkim zdrowia, uśmiechu na codzień i żeby nie był gorszy od ustępującego.
Buziaki i pozdrowienia serdeczne.

Joasiu dziękuję dziękujemy serdecznie czas tak szybko leci tak tylko tyle trzeba aby nie było gorzej niech będzie spokojnie i bez zbędnych zawirowań tego trzeba wszystkim nam
Śniegu u mnie nie ma i nie było jeszcze tylko przymroziło przed świętami i zostało ciapowato bez zmian no cóż zmiany są wszędzie i nawet w pogodzie co tam damy radę Zdrówka Joasiu oszczędzaj się i nóżkę buziaki

Ja i mój ogródek, a może ogród 15:01, 27 gru 2016
Do góry
Dominika11 napisał(a)

Ja za tą wersją z łukami jestem
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:33, 27 gru 2016

Do góry
iwka napisał(a)
nie wiem, a chcesz koniecznie pakować się w koszty i murki robić, jak się patrzy na zdjęcia to wcale źle to bez nich nie wygląda. Kurcze to trzeba jeszcze innym okiem zerknąć.
różnica jest około taka

Stylowe Nordowisko 14:30, 27 gru 2016

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:08, 27 gru 2016

Do góry
bom tak wymyśliła na pomysle Iw, że na środeczku by mi wpasowało jakieś małe coś z wodą - takie żródełeczko ???

Stylowe Nordowisko 14:06, 27 gru 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 14:05, 27 gru 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
... bombeczki są urocze i zastanawiam się jak je robisz???? /Pozdrówka po świętach posyłam

Margo napisał(a)
Iwonko, zaglądam z doskoku i pozdrowienia zostawiam
... Piękne te szydełkowe bombki, ja niestety na szydełku nie umiem, a szkoda bo to przepiękna ozdoba .

Gosiu,Halinko, koronkowe robótki nie są takie trudne. Sporo jest filmików na YouTube, z których można się nauczyć, a satysfakcja gwarantowana.
Potrzebny balonik (to są te najmniejsze), kordonek, szydełko i klej wikol, albo roztwór cukru z wodą 1:1
Robię dwie małe części, jak serwetki, potem łączę razem.

Na koniec łączenia wsuwam balonik i łączę do końca na baloniku.
Potem maczam wszystko w kleju z wodą i suszę.

Jak wyschnie klej, bombka powinna być sztywna. Przebijam balonik i robię zawieszkę. Potem na choinkę.

Ze wzorami eksperymentowałam. Chciałam, by każda bombka była inna
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:02, 27 gru 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a jak wyglada twoja klosownica ? sucha teraz jest ? na wiosne ja tniesz ?
tak, na wiosnę jak tylko pojawi się zielone. Kilka dni temu tak wyglądała
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:48, 27 gru 2016

Do góry
iwka napisał(a)
a przypomnij która to część ogrodu u Ciebie bo wypadłam z rytmu okrągła rabata to ta przy tarasie?

jak pójdziesz w fale to chyba raczej murek na prosto nie pasuje.
też mi się tak wydaje, że wtedy prosty murek ni w ząb nie zgra się - to jak go zrobić ???

za murkiem jest dom i taras, a rabaty bedą tak jak proponowała Sylwia

przy tarasie jest jedna okragła, a jej odzwierciedlenie na ogrodzie pom przeciwnej stronie, czyli to co próbowałam namazgrać
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:44, 27 gru 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i takie tam szersze kadry

ok zdjęcia mam już
Ogródek Iwony II 13:43, 27 gru 2016

Do góry
Święta minęły, dziś ogarniam dom po gościach. Planuję pobuszować po forum, ale tu jakoś leniwie jeszcze. Strasznie wieje, całą noc padał deszcz. Co chwilę wyłącza się prąd ... Na zewnątrz plus 5 stopni. Pogoda bardziej jesienna, niż zimowa ...

Ogródek Iwony II 13:43, 27 gru 2016

Do góry
Witam po Świętach.
U mnie Święta minęły pod znakiem wspólnego biesiadowania przy stole, spotkań rodzinnych, rozmów, żartów i dozy dobrego humoru.
W wigilię pojawiło się sporo prezentów pod choinką,

dorastające dzieci tym razem same postanowiły ofiarować prezenty najbliższym, najmłodszy dostał wymarzoną deskorolkę od siostry, a od brata głośnik wi-fi. Chodzi z deskorolką po domu, śpi z nią, na ulicy trochę pojeździł, ale jak się zabrudzi, myje ją we wannie i suszy ręcznikiem Głośnikiem się nacieszy za miesiąc, bo chwilowo ma szlaban na wszelkie prywatne media: telefon, tablet, komputer.

Wczoraj wieczorem część gości się rozjechała, zwolniło się miejsce na kanapie, mogłam wyciągnąć nogi
Lubię, jak dzieci są w domu, ale po trzech dniach potrzebowałam trochę ciszy. Chyba nie tylko ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies