Ten cyprys wysoki to mnie denerwuje i cieszy równoczesnie. Denerwuje bo rosnie za duzy i myśle ze w tym miejscu lepiej by wyglądało drzewo lisciaste , ideałem wg mnie byłby wielki ambrowiec, ale za późno mi to przyszło do głowy. Cieszy bo mnóstwo ptaków sie w nim ukrywa , stale ktos tam wlatuje , byc moze są gniazda. Nie wiem co z nim zrobic , na razie chyba nic.Na klony znalazłam miejsce ale ze muszę sie postarac o pozwolenie na wyciecie to dopiero wiosna bede sadzic. Jednego jednak dzis posadziłam ale zdjecia nie mam, jest jeszcze mały o taki
Kupiłam jeszcze evergoldy , zawilce i oczara i to koniec na ten rok.
A co sądzicie o donicach kompozytowych, takich jak np. model ? Bardzo mi się podobają i chciałabym takie na balkon. Podobno są bardzo wytrzymałe i dużo solidniejsze niż np. ceramika, no i można kupić takie na kółeczkach, więc dźwigać nie trzeba, poza tym są ponoć lekkie. Ma ktoś z Was takie w swoim ogrodzie albo na tarasie?
Na szczęście w przedogródku nie mam problemu z sadzeniem późną pora bo jest dobrze oświetlony ulicznymi lampami, jutro mam nadzieję na ciąg dalszy realizacji planów jeśli tylko pogoda pozwoli