Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kubusiowo 23:23, 01 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sylwia - jesteś prawdziwą altruistką

Tyż sebuśkam

Nom
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:21, 01 mar 2013

Do góry
Ewa podrózując ostatnio słuchałam dwie audycje o korporacyjnym slangu (przykład prof Blikle) i zubożeniu wypowiedzi z powodu komunikacji sms'ami i mailami. I stwierdziłam faktycznie, że strasznie leniwa jestem w pisaniu Najgorzsze są chyba moje maile w pracy....

Ale obiecuję przejść na język ogrodowy Co powiesz na fotorelację z kulkowania 15 marca ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:18, 01 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Twój ogród szarobury? ależ gdzież tam. Zielony jest z przebłyskami beżu po starych trawach Będziesz już ścinać?

Mialam nawet dzisiaj je ściąć ale poczekam aż zaczną wyłazić tulipany. Dzięki trawom ogród nie jest monotonny. W ubiegłym roku ścięlam trawy na początku marca i do maja było łyso...
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:16, 01 mar 2013

Do góry
Sylwia tę bajzlownię na ogrodzie też chętnie bejrzymy. Potem będą gotowe fotki na metamorfozy - przed i po
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:06, 01 mar 2013

Do góry

Kasiek napisał(a)
Nadgonilam...ale sporo mi to zajelo Pozdrawiam zasypana sniegiem,wiosny Wam zazdraszczam

Kasiu obiecuję, że już tyle czasu nie będę miała

ewa004 napisał(a)
Marzenko Ty chyba nie widziałaś szaroburego ogrodu !!!!
Jak byś mój zobaczyła, kawalątek trawki a reszta to płynące rzeczki z topniejącego śniegu to ciekawe jakiego określenia byś użyła

Ewo a ile lat ma Twój ogród? Widziałaś zdjęcia z mojego ogrodu sprzed roku? Cały rok sadzenia a wiosna płakać mi się chciało, tak marnie wyglądał. Sporo dosadziłam roślin zimozielonych a to nadało mu wyglądu przez cały rok.

kaisog1 napisał(a)
Madżenka jak u Ciebie szaro buro to ja jestem pekińczyk Buziam

Fakt nie wyglądasz na pekińczyka

JulkAd napisał(a)
Macham

Julka a ręka Cię od machania nie boli. Tyle godzin machasz?

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco.

I podziwiam Cię za to

justi napisał(a)
Marzenko czy te Twoje laurowiśnie to kwitły już? Pytam bo mam pewien problem z rozróżnieniem roślinki. Wygląda jak laurowiśnia a kwitnie jak rh na fioletowo. Może to taki rh jakiś , ale to nie u mnie to nie mam fotki.

Justi na kwitnienie laurowiśni za wczesnie i przyznam że nie widziałam fioletowych. Moje wszystkie kwitną na biało, ale raczej rzadko bo je mocno tnę....
Na fioletowo i wytrzymuje zimę to mi przychodzi do głowy tylko Rh. Jesli nie zimuje to może być odmiana trzemielin (zapomniałam nazwy) zaraz poszukam.

Syla napisał(a)
Oglądnęłam zdjęcia bez śniegu ...... zima była dla Ciebie łaskawa ale przypuszczam , że to duża z Twojej strony zasługa .... U mnie jeszcze śniegu dużżżo ..... ale jak go już nie będzie to już widzę dramat w temacie braku trawy, dużo błota ..... ale muszę zacisnąć zęby i aż do sierpnia cierpliwie czekać .....M mi stopniuje napięcie odnośnie ogrodów zimowych ...." już za chwileczkę już za momencik ale się tak nieniecierpliw" a mnie aż roznosi .....

Także czekam na słońce i choć trawy gracillimusy podetnę a jak stopnieje śnieg to promalan o ile temperatury będą przez kilka dni dodatnie.... do końca marca mamy czas

Biegnę do Ciebie. Sylwia niestety trawnik u Ciebie musi poczekać , przecież masz inne priorytety

ewa004 napisał(a)
bardzo tu naukowo się zrobiło i takich dziwnych słów używacie

Tak jakoś wiosennie sobie pokonwersowałyśmy
I tak odnoszę nieodparte wrażenie, że moja polszczyzna na forum nie jest godna naśladowania i mocno zubożała Zatem solennie obiecuję poprawę wraz z nadejściem wiosny!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:56, 01 mar 2013

Do góry
Tess kofam i już nie fochaj
A z tym urzędem to się nie martwię będzie okazja znów urlop wziąć
Kiedy, jak i czym pryskać.... 22:53, 01 mar 2013

Do góry
Gdzieś czytałam, że opryski na grzyby i przędziorki można naprzemiennie co 7 dni wykonywać. Czy ktoś może to zweryfikować? Zamierzam jutro Topsin zastosować a za tydzień Promanal.
Rododendronowy ogród II. 22:50, 01 mar 2013

Do góry
Boźenko juź nie wróźe tych mrozów bojam się, że mnie utopicie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:43, 01 mar 2013

Do góry
Dobrze, że mi przypomniałaś muszę mojego buka przyczesać.
Ażurowa Pani Hortensja na tle cisów wygląda znakomicie. Aż sobie pomyślałam, że żal ją czymś wypełniać. Ale Ty lepiej wiesz co dobre dla Twojego ogrodu.

Ps. Przy garażu rosną 3 szt magical moonlight ale zgodnie z poleceniem zakupię kolejne do szpaleru
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:34, 01 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zawsze były 20l. Karolina, sprawdź czy jest do warzyw też.

Będę pamiętać ziemia tylko z biedronki
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 01 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochane idę ogarnąć po pracy chałupę, bo będę mieć gości... boziu.. dajcie jaki szybki przepis na sałatkę.. ale taka której nie można zepsuć... tzn ktoś taki jak ja zrobi i nie zepsuje...

Czosnkowa!!!
Puszka kukurydzy, czerwonej fasoli (wypłukać), sloik marynowanego czosnku (pokroić drobno), ser żółty (pokroić w kostkę) . Wymieszać dodać troszkę majonezu i ze trzy ząbki zmiażdżonego świeżego czosnku i gotowa. Nie ma szansy aby popsuć i gotowa w 5 min!!

Czosnek marynowany w occie bez żadnych ziołowych dodatków.

Miłej imprezki
Ogródek Hanusi po zimie 22:29, 01 mar 2013

Do góry
Wpadam w tym tłumie złożyć Ci życenia abyś co najmniej tak dobrze nowy sezon i 1000 stron zaczęła!
Haniu kochana czy masz jeszcze zimne piwko dla mnie ? Jeśli zabrakło może być rum z spritem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:28, 01 mar 2013

Do góry
Madżenka jak u Ciebie szaro buro to ja jestem pekińczyk Buziam
Rododendronowy ogród II. 22:04, 01 mar 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Oj mam nadzieję że wiosna tuż tuż, tylko coś Madżenka straszy mrozami po nadchodzącym ociepleniu, mam nadzieję że się nie spełni!

Ani przez chwilę nie spodziewam się mrozu. Zima była idealna i wiosna taka byc powinna, a Marzenka niech tak nie wróży bo mozemy ją pomylic z Marzanną a to by dla niej nie było dobre. Lubie Ja i nie pomylę ale takich wróżb zakazuję.Pozdrawiam Joasiu.
Rododendronowy ogród II. 21:50, 01 mar 2013

Do góry
Oj mam nadzieję że wiosna tuż tuż, tylko coś Madżenka straszy mrozami po nadchodzącym ociepleniu, mam nadzieję że się nie spełni!
W Gąszczu u Tess 21:42, 01 mar 2013

Do góry
No i Grabie przepadły, filmy oglądają. A nie mówiłam, Kondziu, żeby nie podrzucać jej tyle na raz?

Evchen piękną różę kupiłaś (Aniu Monte dzięki za linka, Pauls Scarlet będzie pięknie z bluszczykiem wyglądała.

Madżenka, już blisko do ciepełka i słoneczka

Beatko – humorek jest, bo wreszcie łykend

Aniu (asc) – wpadaj z doskoku
Kubusiowo 21:29, 01 mar 2013

Do góry
Konrad dzięki! Buziak

Bogda hehehehhe no nie ma co, był fajny

Madżenka dzieki na cynk
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:58, 01 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Trudne słowotfórstwo nadrobiłam.... i nic z tego nie rozumiem, ale co tam.... nie ubędzie jak sie przyznam
Za pokaz grabów wielkie też senk ju

I wcale nie szarobuo u Ciebie. Jak na tę porę roku wypas pełen. I ten rok do zeszłęgo roku to wielka różnica na plus

Aniu ale najpierw z rok-dwa lata się asymilują... Ale potem jak ruszą to nie nadążam z cięciem...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:57, 01 mar 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A ja nie jestem...bo pracowałam dziś ciężko i króciutko bylam na forum...
I też znikam za pół godzinki ale nadrabiać będę jutro...
Dziś kino i kręgle mają pierszeństwo

A widzę że u Ciebie to już piatkowa tradycja?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:56, 01 mar 2013

Do góry
Ale ładne rysunki!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies