Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:06, 01 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Nadgonilam...ale sporo mi to zajelo Pozdrawiam zasypana sniegiem,wiosny Wam zazdraszczam

Kasiu obiecuję, że już tyle czasu nie będę miała

ewa004 napisał(a)
Marzenko Ty chyba nie widziałaś szaroburego ogrodu !!!!
Jak byś mój zobaczyła, kawalątek trawki a reszta to płynące rzeczki z topniejącego śniegu to ciekawe jakiego określenia byś użyła

Ewo a ile lat ma Twój ogród? Widziałaś zdjęcia z mojego ogrodu sprzed roku? Cały rok sadzenia a wiosna płakać mi się chciało, tak marnie wyglądał. Sporo dosadziłam roślin zimozielonych a to nadało mu wyglądu przez cały rok.

kaisog1 napisał(a)
Madżenka jak u Ciebie szaro buro to ja jestem pekińczyk Buziam

Fakt nie wyglądasz na pekińczyka

JulkAd napisał(a)
Macham

Julka a ręka Cię od machania nie boli. Tyle godzin machasz?

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco.

I podziwiam Cię za to

justi napisał(a)
Marzenko czy te Twoje laurowiśnie to kwitły już? Pytam bo mam pewien problem z rozróżnieniem roślinki. Wygląda jak laurowiśnia a kwitnie jak rh na fioletowo. Może to taki rh jakiś , ale to nie u mnie to nie mam fotki.

Justi na kwitnienie laurowiśni za wczesnie i przyznam że nie widziałam fioletowych. Moje wszystkie kwitną na biało, ale raczej rzadko bo je mocno tnę....
Na fioletowo i wytrzymuje zimę to mi przychodzi do głowy tylko Rh. Jesli nie zimuje to może być odmiana trzemielin (zapomniałam nazwy) zaraz poszukam.

Syla napisał(a)
Oglądnęłam zdjęcia bez śniegu ...... zima była dla Ciebie łaskawa ale przypuszczam , że to duża z Twojej strony zasługa .... U mnie jeszcze śniegu dużżżo ..... ale jak go już nie będzie to już widzę dramat w temacie braku trawy, dużo błota ..... ale muszę zacisnąć zęby i aż do sierpnia cierpliwie czekać .....M mi stopniuje napięcie odnośnie ogrodów zimowych ...." już za chwileczkę już za momencik ale się tak nieniecierpliw" a mnie aż roznosi .....

Także czekam na słońce i choć trawy gracillimusy podetnę a jak stopnieje śnieg to promalan o ile temperatury będą przez kilka dni dodatnie.... do końca marca mamy czas

Biegnę do Ciebie. Sylwia niestety trawnik u Ciebie musi poczekać , przecież masz inne priorytety

ewa004 napisał(a)
bardzo tu naukowo się zrobiło i takich dziwnych słów używacie

Tak jakoś wiosennie sobie pokonwersowałyśmy
I tak odnoszę nieodparte wrażenie, że moja polszczyzna na forum nie jest godna naśladowania i mocno zubożała Zatem solennie obiecuję poprawę wraz z nadejściem wiosny!
Gardenarium 23:16, 01 mar 2013

Twój ogród szarobury? ależ gdzież tam. Zielony jest z przebłyskami beżu po starych trawach Będziesz już ścinać?

Instagram Ogrodowiska
ewa004 23:16, 01 mar 2013

Tak jakoś wiosennie sobie pokonwersowałyśmy
I tak odnoszę nieodparte wrażenie, że moja polszczyzna na forum nie jest godna naśladowania i mocno zubożała Zatem solennie obiecuję poprawę wraz z nadejściem wiosny!

Błagam cie nie rób tego bo wtedy ja już nic nie zrozumie
Madzenka 23:18, 01 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Twój ogród szarobury? ależ gdzież tam. Zielony jest z przebłyskami beżu po starych trawach Będziesz już ścinać?

Mialam nawet dzisiaj je ściąć ale poczekam aż zaczną wyłazić tulipany. Dzięki trawom ogród nie jest monotonny. W ubiegłym roku ścięlam trawy na początku marca i do maja było łyso...
Madzenka 23:21, 01 mar 2013

Ewa podrózując ostatnio słuchałam dwie audycje o korporacyjnym slangu (przykład prof Blikle) i zubożeniu wypowiedzi z powodu komunikacji sms'ami i mailami. I stwierdziłam faktycznie, że strasznie leniwa jestem w pisaniu Najgorzsze są chyba moje maile w pracy....

Ale obiecuję przejść na język ogrodowy Co powiesz na fotorelację z kulkowania 15 marca ?
ewa004 23:31, 01 mar 2013

Jakie kulkowanie co ? jak? gdzie? z kim? pisz mi tu szybciutko
Madzenka 23:37, 01 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Jakie kulkowanie co ? jak? gdzie? z kim? pisz mi tu szybciutko

Moje własne bukszpanyw ogrodzie będą cięte w kule 15 marca
ewa004 23:46, 01 mar 2013

Szkoda ze wy tak daleko ale popatrzę chętnie, lubię was oglądać

Jak będziesz cięła to tak pomalutku żebym podejrzała jak to się robi
Swojego muszę ciąć i mam tremę bo nigdy tego nie robiłam ,ale zrobię zdjęcie i ktoś mi go tu przytnie
Mala_Mi 00:09, 02 mar 2013

Ewa, ja pod wpływem ogrodowiska swoje te pierwszy raz w zeszłym roku przycięłam ... w kulki ..... tzn miały być kulki
nieszka 09:35, 02 mar 2013

Marzenka u Ciebie nawet w tym roku trawa zieleńsza po zimie niż w zeszłym
Z linka z opryskami senkju