Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Żywopłot strzyżony liściasty 13:19, 01 mar 2013

Do góry
Tegoroczne spojrzenie kątem oka - zdjęcie proflowe
Żywopłot strzyżony liściasty 13:17, 01 mar 2013

Do góry
Zywopłot grabowy na przedwiośniu. Warto zobaczyć jak szybko rośnie

Rok z życia grabów

2012

2013

2012

2013

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:16, 01 mar 2013

Do góry
Kałuża za płotem taka sama....

i tegoroczne spojrzenie kątem oka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:15, 01 mar 2013

Do góry
Rok z życia grabów

2012

2013

2012

2013

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:59, 01 mar 2013

Do góry
Laurowiśnie w 2013 w północnej częsci ogrodu

Tegoroczne zdjęcie. Przed laurowiśniami hortensje incrediball

Dla Irenki porównanie etny z wchodnią odmiana nieznana, która wymarza. W tym roku obie odmiany pięknie przetrwały.
Etna

NN

Laurowiśnie w 2012 - wymrożone całkowicie - niektóre zostały wymienione na nowe, inne całkowicie przycięte.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:50, 01 mar 2013

Do góry
Dzisiejszy szarobury ogród
2013

i zdjecie o tej samej porze z ubiegłego roku
2012

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:38, 01 mar 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Macham!

Odmacham

anipla napisał(a)

Przechodziłam i widziałm przez płot że coś białego i niebieskiego sie z ziemi wychyla....czy to przypadkiem nie Twoje oznaki wiosny????

hihi

zmobilizowałaś mnie

aga_pe napisał(a)

Padłam z podziwu Irenko. Ja rano nie mogę zwlec się z łóżka. Dlatego z niczym nie mogę zdążyć

Niezła gigantka z naszej Irenki. Wulkan energii o 6:00

irena_milek napisał(a)
88 postów, ale dałam radę
jestem na bieżąco
zimno jak diabli dziś, chociaż +4 zapowiadają, nawet rano śniegiem u mnie sypnęło;
ja od 6 do 7.45 pracowałam w ogrodzie, mimo zimna, ale pod dresikiem piżama polarowa

szalejesz dziś, ale fajnie, ze masz wolne i trochę odpoczniesz

Irenko jestem w szoku. Nikt by mnie w takie zimno o 6 rano na ogród nie wygnał..

Gabisia napisał(a)
No właśnie - kiedy pryskać Promanalem?
Trąbione było??

Nie było trąbione, będziemy powiadamiać

Pszczelarnia napisał(a)
Promanol - trzeba już szukać.
Madżena kosmitka? Miłego łykendu i piątkowego wypoczynku.

Dziękować Ewuś. A Ty co planujesz na weekend. Cięłaś już graby?
Ja zaraz moje fotki wkleję

Magda70 napisał(a)
A u mnie świeci booooskie słońce
Niebo całe niebieskie
A ja w pracy

Jakaś sprawiedliwość jednak jest. Ja na urlopie to pochmurno, Ty w pracy to świeci słońce

aga_k napisał(a)

Aniu, promanalem to jak jest ok.+10, więc jeszcze troszkę trzeba poczekać ale tuż tuż

Czyli jest szansa na opryski w przyszły weekend?

finka napisał(a)
kurcze no nie mam zdjęcia M w ubranku, musze wiosna nadrobić, ale co tam sąsiedzi, przecież Twoje zdrowie jest ważniejsze. Przeżyją wszystko i tak ich zazdrość zrzera. Takiego ogrodu nie mają i tylu doradców na ogrodowisku i zielonych znajomych

Ubranko może można kupić w hortico, ale nie mam pewności, maski i ubranka kupujemy w naszym rolniczym sklepie w ząbkowicach.

Martuś ja chyb atego ubranka nie kupię. Opryski od wielu lat robię i się nie zatrułam. Pomyslę o maseczce

asc napisał(a)
A promanalem kiedy najlepiej zrobić oprysk???

U mnie też pada śnieg...duże pojedyńcze płatki, które się topią nad ziemią.. bo +3.

I się pytam, jak okryć tyle roślin w ogrodzie jak u mnie... nie da się.. będzie co ma ma być Wrózbici od pogody się mylą na szczęście częściej niż rzadziej

Ania trzymam się wersji, ze ta mroźna prognoza pogody sie nie sprawdzi.
Zaraz pobiegnę do Sylwii upewnić się kiedy pryskać. Czy jest wątek o ochronie roślin?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 01 mar 2013

Do góry
Irenko moje żurawki przy odśnieżaniu standardowo przez Żona są przygniatane zwałami śniegu. Marnie dzisiaj wyglądały ale przecież odbiją.

Masz rację, mimo zimna i wiatru te kilka godzin an ogrodzie świetne. Poczułam, ze żyję, odpoczęłam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:00, 01 mar 2013

Do góry
Madżenka jak bedą zdziwieni Twoim strojem do oprysków to podeślij im fotkę Danusi jak ogrodniczke w aucie wiezie.i powiedz że to znajoma ..hihi wtedy to już będą omijać Cię z daleka..
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:29, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja testuję okrywanie ogrodowych u mnie w tym roku zobaczymy czy po tej zimie przeżyją

Madżenka ,ja już to testowałam i trocinami wysoko były obsypane i okryte...ale u mnie to inna bajka- pani z zaprzyjaźnionej szkółki powiedziała że nasza miejcowość w dołku leży i jak mróz osiądzie to wiatr go nie rozgania i dłużej mrozi ,a do tego sucho jest ...może coś w tym jest...przesadziłam w inne miejsce ,zobaczymy ,jak da radę to może się przekonam...znajomi mają metodę taką że przemarznięte wycinają, i podsypują dużo i często nawozem i zawsze` im zakwita taka wypędzona w tym samym roku.... może też spróbujępozdrawiam

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:03, 01 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ha ha, tego jeszcze nie grali u Marzeny. Myślę, że w tym przypadku to sąsiedzi wylecieliby zdjęcia robić

Nom uciekam na ogród , brrr aż mnie telepie z zimna
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:02, 01 mar 2013

Do góry
Chyba pójde na ogród... Bo w TV śniadaniowej Hanię Fox oglądam... Loki i brwi brrrrr ,policzki wypełnione, usta napompowane.... chyba sobie nie kupię takich donic jak ona.....
Nawet piekne kobiety czasem popełniają błedy wizerunkowe. Zmykam bo o głupotach piszę....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:00, 01 mar 2013

Do góry
finka napisał(a)
przy cięższych środkach warto z maską, zeby oparów nie wdychać, Mój M. zawsze robi z maską i w specjalnym ubranku fliselinowym, wygląda jak z firmy deratyzacyjnej hehe, ale bezpieczeństwo najważniejsze. Śmiać mi się chce jak czasem w tv pokazują pana w gajerze z ręcznym 1 l spryskiwaczem.

To jeszcze fliselinówkę sobie muszę kupić Nie wiem czy taki widok jednak nie zaskoczyłby sąsiadów
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:59, 01 mar 2013

Do góry
Właśnie stwierdzam, że tak pochmurnej zimy to ja nie pamiętam. Zaledwie kilka dni było słonecznych.... Wiosną lepiej aby było pochmurno i powoli niech gleba rozmarza. Bogdzia mi uświadomiła zagrożenie wynikające z ostrego słońca wiosną .
Ogrodnicy mają nne postrzeganie otoczenia Huraaa pochmurno
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:56, 01 mar 2013

Do góry
pomysłowe chłopaki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:55, 01 mar 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Marzenko do roboty leniu

Zaraz tylko puchówkę i czapkę nałoże

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Widać, że Madżena dziś na urlopie
Pozdrawiam. U nas też wieje. Straszą śniegiem w prognozach.

Chyba w kominku napalę

Do góry
popcarol napisał(a)
hihi, sąsiedzi się będą zastanawiać co wyczyniasz! Muszę się zaopatrzyć w ten środek...
pozdrawiam!

Moi sąsiedzi na szczęście już przywykli do moich szaleństw Od kilku lat już moje działania obserwują a od roku latanie z aparatem. Skoro przeżyli zjazd ogrodowiska u mnie to ich maska na twarzy nie zaskoczy
Moje Takie Tam w Ogródku 08:53, 01 mar 2013

Do góry
U mnie też wiosna poszła na urlop, tylko dlaczego z moim urlopem jej się termin rozjechał
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:52, 01 mar 2013

Do góry
Wpadam w odwiedziny a Ciebie nie ma. Lecę zatem poracować w ogrodzie i sprawdzę później czy jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies