Pierwsze wschody już są
Rozplenicą Magesti siana w niedzielę już dziś taka
Sałata zaczyna mi miłować.
Radzenia bordowy słabo jeszcze widać ale już jest
Pięknie wygląda latem Robiliśmy tam rodzinną sesję zdjęciową Uwielbiam to miejsce ... i molo, deptak, port i latarnię ...
A teraz jak już mąż zaopiekowany to czekamy na zdjęcia ogrodu
Cześć Reniu
Ja już prawie zdrowa jestem, a wypady do ogrodu traktuję jak hartowanie po chorobie
Też się namachałam nożycami, aż mnie ręce bolą...zakwasy?
Też ją bardzo lubię , dostałam kiedyś na święta taką marketową. Wsadziłam i szaleje
O rany…zagadka – zapomniałam o zagadce!!!
Na początku lutego wkleiłam zagadkę. Chyba nikt nie odnalazł wszystkich 10 różnic…może była za bardzo zagmatwana. No trudno, dziś podaje odpowiedź.
Zagadka polegała na odnalezieniu 10 szczegółów, którymi różniły się te dwa obrazki.
a teraz odpowiedź... eeeee nie było chyba tak trudno....
Proszę bardzo
U mnie też jeszcze trochę śniegu zalega, ale nie mogłam się opanować
Dzisiaj też idę i ile nie będzie padało. Z drugiej strony deszcz by się ostatecznie rozprawił ze śniegowymi skorupkami i trochę oczyściłby powietrze.
U nas powstała ogromna hałda ogrodowego złota, bo nie dość że czyściliśmy staw, to jeszcze trafiła tam cała darń z placu pod dom.
Będzie tego dobra ciężarówka
Jeszcze jest zmrożony, ale niech no się tylko roztopi...
Witaj Danusiu
Kompostu naprodukowałam ogromne ilości.
Jest bardzo wartościowy, bo zaprawiony i gnojówką z pokrzyw i z kurzaka. Podsypany mocznikiem na jesieni. Mam nadzieję , że rośliny się ucieszą.
Będziemy przesiewać i ściółkować. Bardzo mi się podobają tak ściółkowane rabaty i ten zapach