Myślałam że w książkach przepadłeś ☺Jesień cudna u ciebie☺Karol mam możliwość zebrać nasiona berberysa kiedy najlepiej to zrobić?Napisz wszystko dokładnie ☺
Tessi ale miło połaskotałaś moje ego, dzięki
Dziś był pochmurny poranek, wyglądało to tak jakby po deszczowej nocy zaraz miało rozpadać się na nowo...i do tej pory nie pada, całe szczęście, nawet jest dość ciepło bo ustał wiatr.
Mogłam trochę podziałać w ogrodzie, wykopałam mieczyki, zrobiłam kancik wzdłuż murku, coby darń nie wpełzła pod kamyki, zwiozłam kamienie na dalszy ciąg murku i porobiłam trochę jesiennych fotek.
Teraz trochę odpoczywam przy herbatce żurawinowej bo niektóre "kamyki" były dość ciężkie
Murek przed kancikowaniem...
i po
następne kamyki do ułożenia w murek,
ciekawe czy zdążę przed zimą, jeszcze jest tyle prac bieżących
Aniu mówisz i masz. Przy wierzbie jest miłorząb. Na razie ma 1,8m, ale ładnie rośnie, więc będzie wystawał.
Generalnie na razie plan mam taki- od rogu działki będą sobie rosły te cyprysiki (jeśli przeżyją przesadzanie), bo ich ciąć nie można za bardzo. I one będą stanowiły wyższy zywopłot (tam jest 6 sztuk), a później już będą umbry. Na razie 4 sztuki chcę zamówić, bo więcej nie wejdzie. Jakby wypadły cyprysiki, to wtedy dosadzę umbry.
Mam tylko problem z tym miejscem poniżej, gdzie zaczynają się kamyczki- nie ma tam tuj i jest dziura dokładnie na taras. Co tam można posadzić żeby zasłonić? Jakoś dodatkowe tuje mi tam nie pasują.