Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

gabriela_kra... 08:39, 16 lut 2017

Świetne budki dla ptaków. Zamówiłabym takie same, ale w sumie po co skoro od lat ptaki różnej maści mają swoje "budki" u mnie na poddaszu...wrrr...potem jak są małe to spać rano nie idzie, bo drą pyski a i kuna wtedy lubi przyjść po ich jajka...zwariować można! Ale poważnie - część tych otworów (a uwierz mi te skubańce są mega sprytne i w takie szczeliny wchodzą, że szok) dekarz nam załatał, ale wiem że jeszcze 3 są. Więc może faktycznie zrobię im te budki to się wyniosą na swoje Albo jeszcze więcej ich ściągnę..... :/

Joluś - pytanie o hortki - masz gdzieś zdjęcie poglądowe na jakiej wysokości ścinasz je na wiosnę?
jolka 19:28, 16 lut 2017

gabriela_krajewska napisał(a)
Świetne budki dla ptaków. Zamówiłabym takie same, ale w sumie po co skoro od lat ptaki różnej maści mają swoje "budki" u mnie na poddaszu...wrrr...potem jak są małe to spać rano nie idzie, bo drą pyski a i kuna wtedy lubi przyjść po ich jajka...zwariować można! Ale poważnie - część tych otworów (a uwierz mi te skubańce są mega sprytne i w takie szczeliny wchodzą, że szok) dekarz nam załatał, ale wiem że jeszcze 3 są. Więc może faktycznie zrobię im te budki to się wyniosą na swoje Albo jeszcze więcej ich ściągnę..... :/

Joluś - pytanie o hortki - masz gdzieś zdjęcie poglądowe na jakiej wysokości ścinasz je na wiosnę?

Hehe, widzę że nerwa masz na ptaszki
A zdjęcie pogladowe - proszę bardzo:

[fotki z 12.04.2016 - wspomnienie wiosny]
gabriela_kra... 08:15, 17 lut 2017

Dziękuję Kochana, o to mi właśnie chodziło.

Pozdrawiam.
anbu 09:02, 17 lut 2017

jolka napisał(a)
A dziś rano dostałam takie oto coś

Joluś gdzie je powiesisz? Śliczne Je chyba trzeba co wiosnę czyścić? Czy się mylę ?
paulina_ns 14:06, 17 lut 2017

Jolus macham cofnelam się parę stron żeby zobaczyć co u Ciebie widzę,że wille ptakom postawiłas ja też koniecznie muszę, bo u mnie pełno ptactwa na strychu siedzi i tam robią sobie domy. A i miałam pytać, mieszkacie już w domku?
jolka 09:39, 18 lut 2017

gabriela_krajewska napisał(a)
Dziękuję Kochana, o to mi właśnie chodziło. Pozdrawiam.

Bardzo proszę
jolka 09:39, 18 lut 2017

anbu napisał(a)
Joluś gdzie je powiesisz? Śliczne Je chyba trzeba co wiosnę czyścić? Czy się mylę ?

Chyba się nie mylisz Anusia Ja też czytałam, że na wiosnę czyścić i powiesić w miejscu zacienionym, osłoniętym. No i tu się pojawia mały problem - moje budki nie są otwierane, choć oczywiście na upartego można gwoździa wyciągnąć i zdjąć boczną ściankę. Co do powieszenia chciałam w brzozach lub w amonogawach. Ale póki co mam jedną powieszoną w narożniku ogrodzenia, bo tam był stabilny słupek na którym można ją było umocować, a druga czeka na swoją kolej

A karmniku miałam dziś sójkę No to szybko poleciałam czytać, jakie budki są dla sójek. Okazało się, że ona same gniazdka sobie ścielą No i tyle się z rana douczyłam
jolka 09:48, 18 lut 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus macham cofnelam się parę stron żeby zobaczyć co u Ciebie widzę,że wille ptakom postawiłas ja też koniecznie muszę, bo u mnie pełno ptactwa na strychu siedzi i tam robią sobie domy. A i miałam pytać, mieszkacie już w domku?

Paula wille dwie postawione, a my też mieszkamy na wsi od jesieni
Widziałam wczoraj fotkę Twojej Wikusi.. przesłodka jest
Toszka 10:41, 18 lut 2017

Jolu, maliny w marcu podlej rozcieńczonym zakwasem. (od Anulki przyszłam)
jolka 11:17, 18 lut 2017

Toszka napisał(a)
Jolu, maliny w marcu podlej rozcieńczonym zakwasem. (od Anulki przyszłam)

No chętnie, tylko skąd go wziąć?? Mam zrobić?

PS. Miło Cię widzieć TOSZKO