Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

jolanka 22:46, 16 lut 2017

Pozdrawiam Aniu Widzę, że masz mało obowiązków Znaczy się opiekuńczych, dlatego ten kotek pieszczoszek Rozumiem, że tęskno Ci za maleństwami eM wraca, no, no
Madzenka 06:47, 17 lut 2017

O rodzina Ci się powiększyła
BasiaLT 09:38, 17 lut 2017

Śliczne te twoje obie kociambry Dogadają się szybciej niż ci się wydaje i będą siać spustoszenie w domu
Makao_J 09:46, 17 lut 2017

jolanka napisał(a)
Pozdrawiam Aniu Widzę, że masz mało obowiązków Znaczy się opiekuńczych, dlatego ten kotek pieszczoszek Rozumiem, że tęskno Ci za maleństwami eM wraca, no, no

Kochana gdybym tęskniła za bobasami to bym sobie psa wzięła. Psy potrzebują więcej czasu by je wychować dobrze. Trzeba z mini wychodzić i dyscyplinować a mi na razie wystarczy że dzieciaki muszę stale naprowadzać na właściwy tor.
Koty wychowują się same i choć mam je dwa a stale o nich zapominam. Cisza. Tylko słyszę dzieciaki jak rozmawiają.

Makao_J 09:46, 17 lut 2017

Madzenka napisał(a)
O rodzina Ci się powiększyła

Tak. Nieznacznie
Makao_J 09:48, 17 lut 2017

BasiaLT napisał(a)
Śliczne te twoje obie kociambry Dogadają się szybciej niż ci się wydaje i będą siać spustoszenie w domu

Już dziś widzę poprawę. Starsza Tola choć jeszcze spięta to stara się już ignorować nowego domownika. Chyba że Figa za blisko podejdzie to wtedy syczą na siebie. Myślę że będzie dobrze.
ren133 09:49, 17 lut 2017

Makao_J napisał(a)
No więc Figa - bo egzotyczna i słodka - od razu na pierwszy rzut oka widać że nie jest typowym dachowcem. Ma dłuższą sierść aż po sam czubek ogona i grubsze łapki.
Wszystko byłoby super gdyby nie to że Tola i Figa syczą na siebie i omijają się szerokim łukiem. Tola starsza jest bardziej zestresowana bo Figa raczej ją olewa. Raz nawet Tola łapą Figę klepnęła ale jak krzyknęłam to uciekła. I takie podchody co chwila obserwujemy. Mam nadzieję że to szybko minie i się oswoją.
Tu wklejam jedną fotkę a reszta jest https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki-zwierzeta-domowe?page=87#post_8

Śliczna fota
anbu 09:56, 17 lut 2017

Śliczna kicia
margaretka3 09:57, 17 lut 2017

Aniu, cudny koteczek.
A Tolę to chyba trzeba potraktować jak zazdrosne dziecko, trzeba ją dopieścić, to łatwiej zaakceptuje nowego domownika.
A ja mam taką kotkę, która - po tym, jak jej pierwsze dzieci rozdaliśmy dwa lata temu - w ubiegłym roku tak ukrywała swoje młode, że nie było szans, żeby je w odpowiednim czasie oswoić. Jak już były odkarmione, przyprowadzała je pod dom raz, niejako żeby się pochwalić, a potem je gdzieś wyprowadzała, nie wiadomo gdzie. Moje dzieci były strasznie zawiedzione.
Makao_J 10:47, 17 lut 2017

Tak właśnie robię Gosia. Tolę dopieszczam i to samo każę robić dzieciakom by nie czuła się odtrącona. Teraz znowu gdzieś śpią z dala od siebie.

Dziś pogoda znowu ponura i deszczowa. Ptaki dokarmiam bo biedne też pewnie czekają na jakąś zieleninkę świeżą. U mnie tylko sikorki ale w końcu po dwóch latach doczekałam się że przylatują całymi grupami od rana do wieczora.