Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:14, 19 paź 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Sporo jest rośli które się pięknie przebarwiają np kalina "roseum", klony czerwone większość odmian, parrocja perska i jej odmiany, klony palmowe i japońskie plus klon koreański, ambrowce wszelakiej maści, grujeczniki, klon okrągłolistny, klon cynamonowy i wiele więcej innych roślin może się komuś kiedyś przyda

Ja nie wyliczam wszystkich drzew i krzewów ładnych, tylko robię top z tego co mam w ogrodzie

Klony palmowe też są ładne... ale one potrafią zgubić liście zanim się przebarwią, wystarczy większy mróz.. śnieg.. i pozamiatne..

Grujecznik od 4 lat ani razu nie pokazał mi koloru liści..

Oj miałam nie zaglądać..

Obrazek i mykam..

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:58, 19 paź 2016

Do góry
Rabata ogarnięta. Pielenie jej zajęło mi trzy dni...

Przed jałowcami wsadziłam rząd Gladiatorów. 10 sztuk.

Miały iść bardziej na środek rabaty, ale nie miałam ochoty forsować siatki na krety
Po wsadzeniu ułożyłam na nich karteczki z opakowania. Takie mi nagrobki amerykańskie wyszły
Oby nie okazało się, że to ich cemntarz... Tfu, tfu...

Na koniec całą rabatę nakryłam na zimę tekturą i ostatkiem skoszonej trawy. Mam jeczcze dwie hałdki skoszonej uprzednio. Będzie lekki kompost z niej, ale jakoś rozrzucę...

Nie muszę pisać, że nie skończyłam ani sadzenia cebul, ani ściółkowania iglaków, a przyszedł deszcz... No dobra. Weekend przed nami

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:58, 19 paź 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:55, 19 paź 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:50, 19 paź 2016

Do góry

Ukojenie 19:49, 19 paź 2016

Do góry
Dzisiejsze zakupy

Ziemia do wysiewow - z tej bylam najbardziej zadowolona. Tulipany z B - chyba posadze od frontu, ale jeszcze musze poczekac bo nie wiem jak bedzie z deptaniem miejsca sadzenia...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:46, 19 paź 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:43, 19 paź 2016

Do góry
Zaczynają się kolorki jesieni, choć fotki z soboty to dzisiaj pewnie ich więcej
I chyba udało mi się z piękną jesienią......jak to wszystko podrośnie........

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 19:36, 19 paź 2016

Do góry
Pada... Znowu pada...
Domowa jesień.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:34, 19 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nic nie gadam... szkoda czasu...obrazki chyba przedwczorajsze??
Parocja.. pięknie się wybarwia.... liczyłam w tym roku na grujecznika, bo udało się mu przez cały sezon liście utrzymać.. ale już liści nie ma... kolorów tez nie było..

A parocja to nie na czerwono się wybarwia? Piękny prezent dostałas.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:34, 19 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Z wycinką jest tak samo jak z hostami..
Do piwonii była dołączona niespodzianka.. ... posadziłam piwonie.. szkoda było takich ładnych karp na podwójne przeprowadzki..
Dwie poszły w miejsce róży ..Pana Jona Langa wykopałam .. miałam dość jego plamistości.. a trzecią posadziłam ..na trawniku... wiosną powiększę rabatę ..

Chciałam sprzątnąć karton po piwoniach, patrzę coś w pudełku pod folią jeszcze jest.. a tam niespodzianka.. książka o piwoniach Lubię książki, wiec cieszy podwójnie, bo dobra książka i fajna pamiątka

I pisze tam, że liście piwonii trzeba koniecznie wycinać na zimę, zwykle w drugiej połowie października.. A chore liście trzeba wycinać bardzo szybko..
Ja wycinam jak już się zrobią brzydkie.. na razie są pięknie wybarwione... to już drugi raz w sezonie gdy zachwycają..
A to książka

ale super prezent, mus szybko zamowić
peonymax tak?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:31, 19 paź 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne barwy jesienne w Twoim ogrodzie, Aniu. Buziaki przesyłam

Jak miło Cie widzieć

A teraz zmykam bo mam jeszcze sporo pilnych rzeczy na jutro..

Ostróżka ogrodowa (Delphinium cultorum) 19:26, 19 paź 2016

Do góry

Ostróżka ogrodowa (Delphinium cultorum) 19:24, 19 paź 2016

Do góry
Hodowcy co rusz wypuszczają na rynek nowe odmiany.
Mnie zauroczyła ostróżka Crystal Delight.

Póki co mam ją trzeci sezon. Sprzedawca doradzał, aby nowe odmiany co 3/4 lata odmładzać przez podział.

Spójrzcie na to pełne, rasowe, świecące cudo

Rododendronowy ogród II. 19:23, 19 paź 2016

Do góry
LanaN napisał(a)

To Old Port.Dzieki za miłe słowa o moim ogrodzie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:20, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no czadowe te rudbekie! i je mam od Ciebie
radziłaś ich nie ruszać już ale cisy będe tam sadzić i muszę przesadzić. myslisz ze padną? co zrobić żeby jak najwieksze szanse miały?

Z bryła ziemi i frrru na nowe miejsce.. jak masz korę i używasz to możesz zasypać. Jak mus to mus... nasionka zbierz i posiej w miejsce docelowe.. teraz to zrób.

Z drzew numer jeden w kolorach to klon Red Sunset

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:18, 19 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu mocno Cie tulam
Glupie to wszystko czasami, ze sie tak czlowiek miotac musi.

Twoje male Wojslawice mi sie bardzo podobaja Musze kiedys ogladnac fotki stamtad, bylam tam jakies 5 lat temu jeszcze przed ogrodowiskowym czasem ale wtedy inaczej sie patrzylam, inne rzeczy widzialam. No i Wojslawice inne byly pewnie

W Wojsławicach też byłam tylko raz... nawet nie zdążyłam przelecieć się po całosci.. Bardzo mi się podobają..

Kaliny też na jesień są zajefajne.. dopiero zaczynają...

I trzmielina oskrzydlona.. za nią świeci na żółto oczar.

Jesienne kolory na krzewach, mój top (kolejność przypadkowa): enkiant dzwonkowaty, trzmielina oskrzydlona, kalina Lenarth, parocja perska (niby drzewo, ale rośnie tak wolno, że jest jako krzew), oczar, orszelina (dwa ostatnie są żółciutkie).
Rododendronowy ogród II. 19:17, 19 paź 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:16, 19 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najwyżej posadzę w doniczki i zadołuję w warzywniku.. wiosną będą kwitnąc na tarasie

I już tez mnie nie ma ..

A to rudbekie Goldsturm.. patrz jakie fajne jak przekwitną..
'

no czadowe te rudbekie! i je mam od Ciebie
radziłaś ich nie ruszać już ale cisy będe tam sadzić i muszę przesadzić. myslisz ze padną? co zrobić żeby jak najwieksze szanse miały?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:12, 19 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dlatego nie mam doniczek.. bo w domu nawet kwiaty zasuszyłam.. jak będę niepracująca lub cudem znajdę pracę na 8 godzin z wolnymi weekendami to mogę się bawić w doniczki, a teraz nie ma takiej opcji.. bo wszytko zmarnuje. To co mam to i tak za dużo do roboty.. ale stwierdzam, że mam już tak posadzone, że chociaż 2 miesiące nie zrobiłam kompletnie nic w ogrodzie (trawnik co 2 tygodnie kosiłam), to ogród woła o pomoc, ale nie jest tragicznie.. no właśnie filtry w oczku nieczyszczone (muszę codziennie ,a czyszczę teraz raz na tydzień) i woda chyba leje górą.. Kwiatki w domu podlać, bo podlewane chyba poprzedniej soboty... grrr zwiewam z forum, bo w tym czasie by co tu odpisuję, to bym to zrobiła..
Ale nie zjadałabym śniadania..

Sobotnie focie po zbieraniu liści i koszeniu.. całkiem porządnie ogród z daleka wygląda

wow Aniu ładnie
często w sezonie odnawiasz kanty? trawnik ładny..u mnie tylko trawnik mi się podoba ale koszta tego nawożenia mnie drażnią :/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies