Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 21:28, 07 gru 2016

Do góry
Makao - Ania kilka tygodni temu Constans podala mi namiary jak zrobic podpis. Staralam sie i padlam juz na pierwszym zdjeciu ja takiej strony nie mam czy mozesz mi pomoc.
Mam taki ekran na pierwszej stronie mojego watku, jak na zdjeciu prosze napisz mi dokladnie co zrobic.
A moze ktos inny mi pomoze

Bawarka 21:23, 07 gru 2016

Do góry
I wiecie co...Kupilam sobie kilka papierowych lamp, jedne mniejsze, drugie wieksze. Beda taka zimowa ozdoba w Swieta
Wolnoc Tomku...ano wolnoc
Troche je jeszcze musze pogniesc, uformowac, bo im bardzie wygniecione, pogiete, tym ladniejsze

A co
Bawarka 21:18, 07 gru 2016

Do góry

Ale ale...Kto tu jeszcze kwitnie? Poziomki Dopiero po poludniu, jak mroz ustapil, zobaczylam to malenkie cudenko

W kamiennym kręgu od początku 21:16, 07 gru 2016

Do góry
Wpadam tylko na chwileczkę, żeby Wam pokazać co to takiego ten krokodyl

Tak właśnie w 2004 roku wyglądała czereśnia....potem przyszła nawałnica, powalająca drzewa, zrywająca dachy i została z niej taka pamiątaka.

Na posty odpowiem jutro
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających
Bawarka 21:13, 07 gru 2016

Do góry
Kochane Dziewczynki, musze sie wytlumaczyc...Otoz pamietam ze obiecalam fotki swoich okolic. I guzik Stare gdzies chyba pokasowalam w kompie a nowych nie mam i troche potrwa zanim beda. Wybaczcie prosze, naprawde to odpokutuje

W ogrodzie bialo ale bez sniegu. mamy piekne mgly, bardzo geste i to one ubieraja, w komitywie z panem Mrozem caly swiat na bialo...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:05, 07 gru 2016

Do góry
Ja sobie sama też w nagrodę dałam Mikołaja

kolejne dzwonki bo tamte super grają

oraz takiego gościa do suchego strumienia
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:03, 07 gru 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bambina dzis sama domagala sie wpuszczenia do domu... wskoczyla na biurowe okno i zagladala stojac na lapach. Malo nie padlam ze smiechu. Jak przez biuro nie wejdzie.. to dzis i biurowe drzwi byly dobre. Nie lubie kotow .. i mam kota dochodzacego... powoli sie oswaja i reaguje jak ja wolam...

Kurcze jakie oczy - ale bomba focia Anek!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:02, 07 gru 2016

Do góry
10 lat - to szmat czasu - dla człowieka i dla ogrodu... Zobaczcie sami
2006 rok

Nie wiem czy teraz miałabym tyle sil i zacietosci co 10 lat temu... Jak dobrze ze ten etap mam za sobą
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:48, 07 gru 2016

Do góry
a takie prezenty przyniósł Mikołaj

Starszy dostał od Wychowawcy

to chyba jakaś aluzja mogła być

a ja od Katki takie cudne grzybki

wiosną trafią do ogrodu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:45, 07 gru 2016

Do góry
Dzisiaj na kiermaszu w szpitalu w Prokocimiu kupiliśmy z Młodym taką sprytną choć skromną to piękną i ciekawą choineczkę wykonaną na oddziale przez chore dzieciaki i pielęgniarki na szczytny cel bo właśnie na leczenie dzieci
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 07 gru 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hola hola do odpicowaniu okien to mi jeszcze kilka dni zostało i skakanie po drabinie.... Całe pietro wewnętrznej czesci ogrodu zimowego czeka....

Ale jak nie dam rady po prostu żaluzji nie będe podnosić tylko odsłaniać

Hippeastrum daja czadu!

Musiałam im już doniczke wymienic bo była nieproporcjonalnie mała do kwiatów...chyba przydałoby sie to jeszcze raz zrobić, ale juz ich nie ruszam... Kolejne na świeta czekaja w przechowalni

a jak zmusic zeszloroczne zeby zakwitly ?
Osiedlowy ogródek 20:37, 07 gru 2016

Do góry
Kondziowy ogrod cz II 20:33, 07 gru 2016

Do góry
mira napisał(a)

To obchodzenie ogrodu przez niezliczoną ilość razy strasznie mi się podoba - ja dziś trawy powiązałam, miałam coś jeszcze porządkować ale skończyło się na łażeniu i planowaniu - teraz w myślach fajnie się dosadza bo niby pusto

Serniki u mnie raczej takie zwarte będą miały uznanie - więc super jeśli się poświęcisz i przetestujesz - ja mam mleczarnię pod nosem i kupuję co najwyżej taki mielony 3x albo sama sobie mielę - moja córka kiedyś kombinowała przepis z serem takim ręką rozdziabanym - ale nie o taki chodzi.
To trzymam kciuki - może być bez rodzynek albo z jak wolisz

pozdrawiam

Zrobię i wstawię zdjęcia. Na razie kilka zdjęć z imienin
Tort orzechowy (przepis krakowski)

Wegańska tarta czekoladowa z konfiturą z pigwy (albo raczej kandyzowaną pigwą)

Tort dacquoise zmieniony (bez kajmaku z masie, ale z dodatkiem lemon curd)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:32, 07 gru 2016

Do góry
tutaj na razie wylądowała maślniczka( no na dobrą sprawę jej kawałek)

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:26, 07 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ktoś udostępnił na zagr. stronę Było ponad 40 tysięcy odsłon. Warkocze Pawlusa ponad 10 tys.

Danusiu Margerytka40 też ma warkocze, oto jej warkocz - bardzo się ciszyła jak wstawiłam go go u siebie
Ogród z pergolą 20:16, 07 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jest jeszcze ciepłe!

a gdzie polewa ?
ja robilam na spodzie brownie
Ogród z pergolą 20:10, 07 gru 2016

Do góry
jest jeszcze ciepłe!
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:06, 07 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Jaka przyjemna przechadzka po Twoim ogrodzie Slicznie masz Dziękuję za opisy zdjęć. Dzięki temu wiem, że jeszcze duuużo muszę się nauczyć. Bardzo cenne informacje

Czy skimmia lubi ziemię o pH 7 ? Jak często ją tniesz?

Cieszę się że coś się nada z tego mojego pisania. Fajnie.

Ph 7 to odczyn obojętny więc teoretycznie do przyjęcia ale lepiej by było dołek zakwasić albo posadzić w ziemi dla kwaśnych.
Wydaje mi się, że jednak ważniejsze jest stanowisko.
Skimia lubi zaciszne stanowiska i ocienione. Przy zimnych wiatrach i sporym mrozie może wymarznąć. U Ciebie mrozy chyba nie występują ale zimne wiatry nie będą sprzyjać.

Pięknie pachnie i kwitnie w kwietniu.

pozdrawiam

Ps.
Nie tnę wolno rośnie to maly krzaczek sam sie ładnie formuje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:46, 07 gru 2016

Do góry
Cebule hippeastrum są w doniczkach, w których je zakupiłam, przykryte dla kamuflażu mchem

Dla zaglądajacych poinsencja oczywiscie tez biała a własciwie limonkowa 3 szt w betonowej donicy stoja na podłodze.

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:38, 07 gru 2016

Do góry
Jana napisał(a)
jestem ciekawa Twojej opinii na temat książki jaką Ci Mikołaj przyniesie podziel się nią potem proszę bo mnie też kusi

Dobrze, podzielę się - pewnie zejdzie mi do stycznia bo styczeń to będzie miesiąc w książkach - no bo w lutym startujemy znaczy w styczniu z nasionami heh.

A tymczasem gmyram po starych moich ogrodowych - bardzo lubię tą serię - taka lajtowa do przeglądania

i znowu zapomniałam o zrobieniu prezentów samodzielnie ! brrr nie nazbierałam odpowiednich ilości czego tam
a tak wogóle to cieszą takie prezenty ? czy ja wiem - mnie cieszą takie najbardziej

nazbierałam płatki róż i nagietków ale już kończą mi się - dodane do herbaty zielonej - super = a jak pachną naprawdę pięknie

zostawiam Wam zapach i uciekam

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies