Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:47, 03 sty 2017

Do góry
Aniu

serdecznie dziękuję
kolędę z radością do serca przyjmuję

buziaki przesyłam i moc życzeń noworocznych

Ogród do odnowy 17:44, 03 sty 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
W wigilię wigilii taki prezent dostałam

sprzątaczki spod karmnika

było ładnie

Cały ogród mam tak zbombardowany w jednym dniu naliczyłam 180 kretówek, rozumiem ten ból.
Walka skutków nie przyniosła
Krokusowy zakątek 17:38, 03 sty 2017

Do góry
Oj planuję planuję i nie tylko. Popoprawiałam już boczki, wywaliłam trawę - widać rabaty. Musze jeszcze dokończyć rabatę przy studni - tzn połączyć tą boczną lewą falistą rabatę z tą na przeciw tarasu za radą i liniami wytyczonymi przez Panią Danusię w przedogródkowym wątku. Wczoraj kopałam 3 godziny a dzisiaj od rana niestety w ogrodzie mini snieżek i deszcz więc póki pogoda się nie poprawi to przerwa

Niestety nie zdążyłam porobić zdjęć. Mam tylko zarysy rabat

Rabata sprzed półtora tygodnia

No i jeszcze zrobiłam zakupy - z rzeczy ważnych - czyli ram ogrodowych kupiłam 4 kolumnowe bukszpany na tą prawą stronę Musze jeszcze dorwać rozrośnięte zwykłe bukszpany z których zrobię sobie kulki. Musze się pilnować by na razie zrobić ramy a potem bawić się "kwiatkami" Oczywiście nie przeszkodziło mi to w kupnie pewnej ilości kwiatów, dla których mam już zaplanowane miejsca
z niebieskich: agapanty, astry blue star, rozwary wielkokwiatowe
z innych astry starlight, jeżówki cheyene spirit.

Musze jeszcze upolować klonika palmowego i kupić budleję flower power (ależ ona ma głupią nazwę ) Oczywiście roślinki przyjdą w marcu ale wolę porozkładać wydatki, by nie dobić się całkowicie na wiosnę. Zwłaszcza, że szczególnie zimozielone paskudy nie kosztują zwykle mało.

i do przedogródka (trochę nie ten wątek) kupiłam 3 hortensje vanille fraise na pniu (ale nieszczepione). Mimo, że nie lubię hortensji ale te mnie wyjątkowo jakoś urzekły i jakoś dziwnie bardzo mi pasują. I nawet mężowi się podobały.

Czyli teoretycznie boczki zaplanowane, przód zaplanowany tylko jeszcze zostaje ten kwadrat między garażem a wejściem - gdzie linię są ale jak to to zrealizować nie mam pojęcia. Za to wiem, że z waszą pomocą na pewno się uda.

a i był zapomniała o ważnej sprawie - jeszcze przywiozą mi ziemię i oborniczek by troszkę podnieść rabaty i zrównać z polbrukiem i oczywiście też na rabaty z przodu.

Anna i Ogród 17:36, 03 sty 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Hiacynty w szkle są teraz w K-landzie

Tak wiem - właśnie tam kupiłam swoje
Podwórkowa rehabilitacja 17:33, 03 sty 2017

Do góry
Dziś otuliłam moje trzy róże na pniu nn czerwone. Bardzo je lubię, mam je już kilka lat. Jedną złamałam w tamtym roku przy próbie przykopywania na zimę.
Dała jednak radę i się zrosła. Tym razem nałożyłam otulinę do rur co i owinęłam włókniną.
Reszta róż(nowych) ma kopczyki od jesieni.

Do oczka trafił dziś napowietrzacz.
W wazonie na stole kwitną piękne różowe róże. Chodzę koło nich i uśmiecham się pod nosem, bo coś co przybyło na różankę może wyglądać podobnie
Oby do wiosny, pada śnieg, nawet ładnie się zrobiło ale jakoś nie umiem się z tego cieszyć.
Pogubiłam się po drodze... 17:00, 03 sty 2017

Do góry
Dziękuję Reniu Chyba nie pokazywałam, jeżeli chodzi Ci o wianki. Proste, tylko z jodły,już się niestety sypią, a na stole mialam takie coś na szybko robione. Wszystko naturalne, najbardziej cieszę się z tej wąskiej skrzynki którą znalazłam w garażu ( mąż w niej gwoździe trzymał) kiedyś z niej jadły kury. Została wyszorowana dokladnie, widać pęknięcia, stare gwoździe, taką mam rzecz z duszą
Anulajda w raju 16:01, 03 sty 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, wpada, żeby Ci powiedzieć, że nie znam nazwy odmiany tego tulipana.
Zostawiam ci zdjęcie, może inni będą wiedzieć

Idę na spacer po Twoim ogrodzie

Dziękuję Aniu
Ranczo Edy 15:56, 03 sty 2017

Do góry
Hanusia Witaj dziękujemy bardzo Lenusia zadowolona takie odpalanie ciągle by robiła
Tak dla nas wszystkich miłego Ogrodowania na 2017 Otwarteeee !!!

wiosna 2016 rok

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:52, 03 sty 2017

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:48, 03 sty 2017

Do góry
Iza, dobrze, że urlop był udany. To najważniejsze.

Troszkę biało, ale ponuro i wietrznie za oknem. Myśli biegną ku wiośnie, a tu trzeba jeszcze przeżyć kilka tygodni niesprzyjającej aury.
Wyczytałam w czasopiśmie ogrodniczym, że to właśnie styczeń jest krytycznym momentem w ogrodzie. To właśnie w tym czasie najdotkliwiej widać wszelkie braki w nasadzeniach. Są takie i w moim ogrodzie. Po części przyczyną jest brak wyraźnego szkieletu na całym obwodzie ogrodu. Wynika to z tego, że ogród zakładany był etapami, a także z tego, że nie wszystkie rośliny rosną w jednakowym tempie.
Drzewa to ogrodowy skarb. Zdecydowanie największy.
Cieszy mnie bardzo brzozowy zagajnik. W kolejnym narożniku ładnie wystrzeliły w górę daglezje i śliwy wiśniowe. Bardzo podrósł klon tatarski w odmianie ginnala. Fajnie już wyglądają drzewka zimozielone na froncie. W tym sezonie czekam na podrośnięcie kolejnych drzew.

Ogród Loczka 15:42, 03 sty 2017

Do góry
Ogród Loczka 15:40, 03 sty 2017

Do góry
Anulajda w raju 15:14, 03 sty 2017

Do góry
Aniu, wpada, żeby Ci powiedzieć, że nie znam nazwy odmiany tego tulipana.
Zostawiam ci zdjęcie, może inni będą wiedzieć

Idę na spacer po Twoim ogrodzie
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:33, 03 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Będę, no i muszę poczytać

już się cieszę

Typografia ogrodu 14:25, 03 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i ile było?
A mam coś dla Ciebie ostatnio sobie z myślą o Tobie zapisałam z FB
Wiesz wiosna blisko

Extra!!!
A to wielkie okno ... hmm marzenie)))
No właśnie czas najwyższy plany wiosenne robić ... jak znajdę wakacje to się za to zabieram
W kamiennym kręgu od początku 14:25, 03 sty 2017

Do góry
Rozpoczęła się nowa dostawa białego puchu.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:01, 03 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)
To Dendrobium, jak widzę ładnie się rozrósł, pokaż go w całości. Ma dobre warunki

nie jest wysoki ala ma sporo galazek, taki troche scisniety stoi za zaslonką
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:57, 03 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
czy z czegos takiego mozna zrobic nowa sadzonke ?
ktos wie jak ?

Możesz spróbować, u mnie taka mała sadzonka nawet zakwitła. Daj zdjęcie z oddali, bo nie widać jej w całości.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:55, 03 sty 2017

Do góry
czy z czegos takiego mozna zrobic nowa sadzonke ?
ktos wie jak ?

Typografia ogrodu 13:46, 03 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i ile było?
A mam coś dla Ciebie ostatnio sobie z myślą o Tobie zapisałam z FB
Wiesz wiosna blisko

miodzio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies