Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

rozark 13:16, 10 lut 2017

o 6 rano to ja jeszcze głęboko śpię ty o tej godz. kawę pijesz? Bój się Boga dziewczyno!

z roślinami jest tak że jak sobie coś zaplanujesz, posadzisz i okazuje się że to jednak nie to, albo roślince się miejsce nie podoba albo wymarznie i wtdy znowu dumasz co w to miejsce posadzić

spoko lus blus

zawsze możesz coś wyciepać, oddać komuś a w zamian coś dostać
Margerytka40 13:25, 10 lut 2017

No to super dziewczyny. . Z Wami mam nadzieję że nie zginę a jak zacznę kokosić to dajcie mi po łapach.
Trochę wkurzają mnie te moje iglaste,które mam powsadzane jako niby tło do reszty. Strasznie z nimi pokokosiłam i nawsadzałam mydło i powidło. Teraz żal się pozbyć bo duże,przesadzić trudno. Może uda się coś z nimi zrobić np.podciąć.
Margerytka40 13:32, 10 lut 2017

rozark napisał(a)
o 6 rano to ja jeszcze głęboko śpię ty o tej godz. kawę pijesz? Bój się Boga dziewczyno!

z roślinami jest tak że jak sobie coś zaplanujesz, posadzisz i okazuje się że to jednak nie to, albo roślince się miejsce nie podoba albo wymarznie i wtdy znowu dumasz co w to miejsce posadzić

spoko lus blus

zawsze możesz coś wyciepać, oddać komuś a w zamian coś dostać

O tej godzinie Reniu mam czas taki tylko dla siebie. Mogę spokojnie posiedzieć i podumać. Później jak zaczyna się dzień to już nie to samo. Latem zdarza mi się nawet wcześniej
makadamia 13:48, 10 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
No to super dziewczyny. . Z Wami mam nadzieję że nie zginę a jak zacznę kokosić to dajcie mi po łapach.
Trochę wkurzają mnie te moje iglaste,które mam powsadzane jako niby tło do reszty. Strasznie z nimi pokokosiłam i nawsadzałam mydło i powidło. Teraz żal się pozbyć bo duże,przesadzić trudno. Może uda się coś z nimi zrobić np.podciąć.

I to mnie najbardziej martwi, no ba jak robić minimalistyczną rabatę, jak na niej 5 różnych iglaków i dwa krzewy liściaste rosną?
Nie, żeby ta rabata zła była - podosadzać bylin i traw i będzie bardzo dobrze, tylko w innym stylu.
anna_t 13:58, 10 lut 2017

ja bym dosadziła na taką rabate wtedy tylko juz jeden gatunek np łan lawendy lub kostrzewy lub seslerii albo poł na pół tymianek z lawendą. i bedzie minimalizm
chodzi o to żeby busz iglasty złagodzić czymś monotematycznym
Asia będzie dobrze!
Margerytka40 15:13, 10 lut 2017

No właśnie drażni mnie ten misz masz. W sumie to jak coś bardzo będzie nie wtenczas to może jednak wywalić . Znacie to powiedzenie, że z gowna się bata nie ukręci?
Margerytka40 16:54, 10 lut 2017

makadamia napisał(a)

I to mnie najbardziej martwi, no ba jak robić minimalistyczną rabatę, jak na niej 5 różnych iglaków i dwa krzewy liściaste rosną?
Nie, żeby ta rabata zła była - podosadzać bylin i traw i będzie bardzo dobrze, tylko w innym stylu.

Asia, jak coś bardzo Ci nie pasuje to zobaczymy, może zdecyduję się na radykalne kroki,zawsze można przedyskutować,a nóż widelec
Margerytka40 16:58, 10 lut 2017

Aniu
Musi być dobrze,a jak nie do końca to będę kombinować co zrobić żeby było lepiej
makadamia 17:14, 10 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)

Asia, jak coś bardzo Ci nie pasuje to zobaczymy, może zdecyduję się na radykalne kroki,zawsze można przedyskutować,a nóż widelec

Wiem, Asiu,
Cały czas się tylko zastanawiam, jak pogodzić Twoje minimalistyczne zapędy z rosnącymi już roślinami.

Przykładowo: te pasy nasadzeń, które Ci zaproponowałam od strony ogrodzenia są aktualne? Pod ogrodzeniem nie ma problemu, bo tam praktycznie będą same nowe nasadzenia, ale z drugiej strony? Pamiętam świerki, tuję, berberysa...
Czy jedno z drugim będzie dobrze wyglądało?
Margerytka40 17:42, 10 lut 2017

Asiu,chyba się zgubiłam i nie wiem o których świerkach myślisz. O tych?