Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:34, 04 gru 2016

Do góry

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:31, 04 gru 2016

Do góry

A ja się wnerwiłam na rozchodniki spod hortensji i wyprosiłam je z ogrodu bo szkoda mi miejsca na nie, dosyć że w lecie stada much pasą się na nich to jeszcze jak liście opadają to na rabacie mam gnojowisko tak więc Matrona poszła papa bo szkoda mi na nią miejsca.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:31, 04 gru 2016

Do góry
Lustrzane odbicie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:28, 04 gru 2016

Do góry
Niedzielny spacer po ogrodzie

Dereń pagodowy Variegata, to będzie jego pierwsza zima, dostanie otulinkę

Ogród z widokiem na jezioro 15:24, 04 gru 2016

Do góry
Robiłam świąteczne dziwadło (na razie tak wygląda) zobaczymy jak będzie wyglądało jak skończę.

Komputer zimny i tak powinno być... powinnam robić to co daje radość i zadowolenie, chyba że mus życiowy...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:20, 04 gru 2016

Do góry
I detale

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:20, 04 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
a rozplenice cały czas swobodne

Reniu toż to piękny jesienny ogród a nie zimowy u Ciebie nie ma śniegu,nawet na różach masz kwiaty .
Hiszpani jestem ciekawa zwłaszcza po Twoich fotkach ale ja na razie kocham Włochy i za nią tęsknie
Oczka lewe w dekoracjach świec wyszły pięknie widać że pamiętasz zajęcia ZPT w szkole
A trawę masz w takiej soczystej zieleni jak na wiosnę, moja po wertykulacji szara bura i ponura ale dobrze że śnieg na niej leży to nie muszę jej oglądać .
Ogród z widokiem na jezioro 15:19, 04 gru 2016

Do góry
Dziś pletłam warkocze, wnusi nie mam ale mam rozplenice

Jakie włosy taki warkocz.... Szkoda, że nie wpletłam czerwonej wstążki, ale będzie inspiracja na przyszły rok

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:16, 04 gru 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:11, 04 gru 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
To są zdjęcia z ostatnich dni?! Aż trudno uwierzyć
U nas śnieg topnieje, topnieje, ale jakoś stopnieć nie może.

A Twoje rabaty to dla mnie wspaniała inspiracja - zimozielonego szkieletu w sumie jest na nich niewiele, a mimo to wyglądają pięknie i obficie.
Mam wielką nadzieję, że u mnie zastosowanie liściastych krzewów i krzewinek da podobny efekt

Asiu, zdjęcia to świeżynki.

Szybko zimozieloność uzyskałam tylko na froncie. Tam wsadzałam rośliny zaraz po kupnie działki. W narożnikach są serby i daglezje- w tym sezonie wystrzeliły, ale zza krzaków jeszcze je słabo widać. Krzaki mi pasują, one nawet w stanie bezlistnym potrafią tworzyć coś foremnego. Tuj jako przesłony jakoś u siebie nie widziałam.

Niedzielny poranek

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:08, 04 gru 2016

Do góry
Ci wczoraj spiewali i jeszcze 4 inne zespoly, niektore tylko instrumentalnie.
https://www.youtube.com/watch?v=ofZinLM_49c

a dzis rano dziadek Mroz pomalowal mi ogrod

Przyjazny ogród 15:00, 04 gru 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ta droga przez pola a kiedys przez ogród , cudnie bedzie. Jak ja bym chciała to zobaczyc za 15 lat, marzenie sciętej głowy

Bogdzia, ale głowy nie stawiaj A przyjedź na piwonie drzewiaste, albo w innym terminie, jak Ci pasuje
A dzisiaj astry kwitnące do mrozów... zdjęcie z 29 października.
'Monte Cassino'

Ogrodowe szaleństwo ... 14:52, 04 gru 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
no i wlasnie dobrze, ze jest zima. My ogrodnicy potrzebujemy ja by sobie w glowie poukladac Wyobraz sobie taki ogrod bez wczesniejszego oukladania w glowie chaos by byl absolutny a tak mozesz powoli wysec, planowac i zmieniac plan

Masz racje ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Już chcialabym mieć pieknie na działce. Dzisiaj byłam nad morzem, szukałam okazow. Nic nie bylo ciekawego. Zeby trafić na interesujace gałezie czy tez konary drzew musi byc chyba przyplyw. Ludzi na spacerze dużo. Mrozik trzymał, sloneczko swiecilo. Oto fotorelacja:

Jakis gosc brodził w morzu

Piekna roslinnosć na wydmach

Moja towarzyszka na dobre i na zle

Trochę przyziemnych akcentów

i piękne morze

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 14:50, 04 gru 2016

Do góry
Zima jakaś taka zmienna... słońce na zmianę ze śniegiem i deszczem...

Nasz przydomowy ogródek 14:23, 04 gru 2016

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 14:20, 04 gru 2016

Do góry
Violu dzisiaj pewnie znowu będą w ruchu sanki. Czekamy na motylki kiedy przyjadą.

Marzenko - Bari pogłaskany. U nas lekki mrozik nie odpuszcza i śnieg się utrzymuje. Pozdrawiamy mikołajkowo.

Haniu - na czasie robienie pierników
narobiliśmy ich wczoraj bez liku.
No i przepis Basi został wypróbowany
a każdy piernik lukrem pomalowany.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:20, 04 gru 2016

Do góry
Jeszcze na A nóweczka
AGNES SCHILLINGER
Zaskoczyła ilością kwiatów już w pierwszym kwitnieniu.

Jak to wszystko ogarnąć? 13:42, 04 gru 2016
Do góry
TeresaK napisał(a)
Oto moje wymarzone drzewa zimozielone:

Muszę dobrze przemyśleć w którym miejscu mam je posadzić, bo nawet gdy będę je cięła, one będę chciały rosnąć

Zgadza się,trzeba to przemyśleć

Faktycznie choiny kanadyjskie mogą niecięte takie wysokie być

ale aż tak bym się tym nie przejmowała,bo one wprost nadają się na zywopłoty i doskonale znoszą cięcie,nie ogołacają się też od dołu jak świerki i sosny,a zwłaszcza sosny

myślę,że choiny spokojnie możemy kontrolować cięciem,ciachac je z boku,od góry,z przodu ,styłu,wpoprzek,wspak-tylko im to urody doda bo sie zagęszczą

o choiny bym sie tak nie bała jak o świerki

Danusia wiem,że ciacha swoje serby też od góry i na pewno robi to umiejetnie

Bardzo dobrze ,ze się zastanawiasz i już teraz myslisz o docelowych wymiarach wszystkiego;gdy przejeżdżam przez okolicę i widzę tak okropnie ściachane gdzieniegdzie świerki od góry to aż serce mi się kraje i płakać mi się chce,niektórzy robia to nieumiejetnie i po prostu brzydko to wygląda

na puszczenie samopas serbów moga sobie pozwolić tylko ci,którzy hektarami dysponują;w wielkich ogrodach parkowych i krajobrazowych na pewno bedą wyglądały one dobrze i po latach

mnie urzeka też świerk Brewera bardziej jako taki jeden solista-dorosły okaz jest wprost baśniowy,ale trzeba mieć na niego miejsce

przyjrzę sie dokładniej świerkom w Jurajskim,uwielbiam ten ogród
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 13:15, 04 gru 2016

Do góry
Buziaczkuję!

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:05, 04 gru 2016

Do góry
Do wiosny tylko 80 dni, to już ją prawie widać! Do świąt zleci na około domowych sprawach , a potem będziemy się rozglądać za ziemią do doniczek, do wysiewów, i czyhać na słońce! Bo nasłoneczniać się trzeba, zwłaszcza zimową porą.

W ogrodzie kwitną zimowe chryzantemy!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies