Gruszeczko powiedz mi czy imperata zielona da radę na słonku tylko do południa? Planuję rabatę trawiastą i dumam jaki gatunek by mi pasował do tego typu światła. Aha trawy planuję bardziej naturalistyczne
Sylwia a gdzie są jakieś drzewa na działce? Masz jakieś drzewa? Jak możesz zaznacz na planie.
Co to jest biały placek - pasek, obok tarasu po lewej stronie?
Można jeszcze zrobić rabatę wzdłuż tarasu, która będzie ciągnąć się za dom - do samego końca.
No właśnie a dlaczego Asia nie zaplanowała rabat w części południowej działki - wzdłuż granicy?
no i zaczęło się jesienne wariactwo z wybarwianiem się klonów na ogrodzie - na tę chwilę nie mogłem się doczekać gdyż to są dla mnie żniwa by nacieszyć się urokiem klonów palmowych - choć to są dopiero początki przebarwień a prawdziwe apogeum kolorów za niedługo przyjdzie.
Wrzucam fotki z ogrodu, które są wykonane jak to jesienią zwykle bywa z pogodą - raz w słoneczną porę a czasami deszczowe chwile choć i tum drugim też uroku nie brakuje.
życzę miłego oglądania...
Jak nikt nie zagląda jak zagląda, nie miałam bardzo czasu do wszystkich pisać bo sajgon był w robocie , ale byłamWidziałam i piszę, żebyś wiedziała , że często jestem
U mnie jeszcze takich kolorków nie ma ....dopiero coś tam się zaczyna, ale w mieście już żółto i miejscami brzoskwiniowo - czerwono
Gosiu a w jakim miejscu- w jakiej "wystawie" rośnie Ci ta trzmielina oskrzydlona? Kupiłam tej jesieni też sobie- kompaktową, ładną sadzonką-póki co w przechowalniku jest, nadal zielona, zaczęły się na niej "owoce" podobne do tych na cisach pojawiać. Ona słońce lubi, prawda?
Dziękuję za poświęcenie
Masz wrażenie że wolno rosną te jarząby, czy rosną ok?
Ładne są nawet jako zielone, bo takie kolumny, i liście fajne.
Chcę kupić 5 sztuk i badam sprawę Falnrocków.
Właściwie u mnie narazie też mało jesiennych kolorów.
Jeszcze chwila i ogród powinien zacząć się zmieniać.