Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Sebek 15:15, 05 gru 2016

Dla nas czyste okna z pewnością to za malo
Dawaj foty ozdób, bo ogród to wiemy, że zimą również masz piękny
malkul 15:23, 05 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I Ty Brutusie.......contra? Mła?
Ozdoby? świąteczne? Że niby wydmuszki? Orzeszki?
Same czyste okna nie wystarczą?

wystarczą na dziś.
ale na jutro to już ciut za mało
Pszczelarnia 15:30, 05 gru 2016

Gruszko, ja w nawiązaniu do dzieciństwa (potem usunę, daj znać) i w sprawie "uprasza się" (nie mam jeszcze oryginalnego szyldu "nie deptać zieleni"):

Gruszka_na_w... 15:34, 05 gru 2016

Było mi zostać agnostykiem.
Stoję w blokach startowych. Wór z akcesoriami opuścił strych i leży na garażowym stole.
Za moich czasów (język), choinki ubierało się dopiero 24 grudnia. Jak w "Dziadku do orzechów". Ach ta dzisiejsza młodzież.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 15:37, 05 gru 2016

Lubię czasem pofilozofować sobie przy niedzieli.
Musiałam kiedyś pisać wypracowania na temat "Jak będzie wyglądać świat w roku 2000?".
Moje wyobrażenia całkowicie się rozminęły z rzeczywistością, ale to mnie nie zniechęciło do wyobrażania sobie różnych takich.

O ogrodzie filozofować można zwłaszcza zimą i marzyć też a jak do Finki można zajechać na zakupy to marzenia jeszcze lepsze na nowe nasadzenia

pozdrawiam
Gruszka_na_w... 15:37, 05 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Gruszko, ja w nawiązaniu do dzieciństwa (potem usunę, daj znać) i w sprawie "uprasza się" (nie mam jeszcze oryginalnego szyldu "nie deptać zieleni"):

Najpiękniejsza kolekcja takich tabliczek jest w kopalni złota w Złotym Stoku. Twoje są równie piękne.
Uprasza się o pozostawienie zdjęć. Świetna pamiątka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:39, 05 gru 2016

mira napisał(a)

O ogrodzie filozofować można zwłaszcza zimą i marzyć też a jak do Finki można zajechać na zakupy to marzenia jeszcze lepsze na nowe nasadzenia

pozdrawiam

Areału brak. Boję się przesadzić
mira 15:41, 05 gru 2016

Było mi zostać agnostykiem.
Stoję w blokach startowych. Wór z akcesoriami opuścił strych i leży na garażowym stole.
Za moich czasów (język), choinki ubierało się dopiero 24 grudnia. Jak w "Dziadku do orzechów". Ach ta dzisiejsza młodzież.

Spodobały mi się te umyte okna tylko - tyle że nienawidzę tego robić brr, a na dziadka idę 19 grudnia i już piszczę z radości musiałam się pochwalić wracam już do siebie może dziś w szewski poniedziałek posiedzę u siebie

pozdrawiam
Gruszka_na_w... 15:55, 05 gru 2016

Och, jak Ci zazdroszczę. Dziadka oglądałam i słuchałam wieki temu w operze wrocławskiej. To była moja pierwsza wizyta w owym przybytku. I nie ostatnia
Pani matka umiejętnie dokonała aktu inicjacji.
Pszczelarnia 15:57, 05 gru 2016

Szewski ... .

Za moich czasów w noc przed Wigilią rodzice ubierali a rano biegło się boso zobaczyć.