Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:18, 05 gru 2016

Luki napisał(a)
Na workach z sianem też zjeżdżałem i na szczęście za domem w lesie mam fajne górki do tego przeznaczone, u mnie na popularne jabłuszka mówiło się dupoloty

ta terminologia też mi jest znana

Ja za domem rodzinnym mam taką konkretną górę, z której zjeżdżało się idealnie - tylko kiedy ostatnio był taki śnieg, żeby to było możliwe?
W każdym razie jak tylko się przytrafi to pod pretekstem pokazania zabaw z przeszłości córce i bratanicy na pewno z nimi pojeżdżę
AniMa 13:52, 05 gru 2016

lindsay80 napisał(a)

Jak byliśmy w podstawówce to z bratem wypychaliśmy worki nylonowe sianem i razem z dzieciakami z okolicy zjeżdżaliśmy na tym z górek, to było dzieciństwo

Nooo, a teraz to lans na sankach, nartach, bordach etc...
jolanka 14:47, 05 gru 2016

My zjeżdżaliśmy z górki na workach i tornistrach Kiedyś nie było plecaków tylko porządne tornistry ze skóry. Albo na przykrywkach od starych garnków. Droga ze skoły do domu była wtedy dluuuuga a telefonów komórkowych tez nie było i nikt nie mógł zapytać: "gdzie jesteś"?
Pszczelarnia 14:49, 05 gru 2016

jolanka napisał(a)
My zjeżdżaliśmy z górki na workach i tornistrach Kiedyś nie było plecaków tylko porządne tornistry ze skóry. Albo na przykrywkach od starych garnków. Droga ze skoły do domu była wtedy dluuuuga a telefonów komórkowych tez nie było i nikt nie mógł zapytać: "gdzie jesteś"?

U mnie 2 razy kończyło się złamaniem i pęknięciem ręki. Ciężka i najeżona niebezpieczeństwami była droga ze szkoły do domu.
jolanka 14:55, 05 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)

U mnie 2 razy kończyło się złamaniem i pęknięciem ręki. Ciężka i najeżona niebezpieczeństwami była droga ze szkoły do domu.

Ewa, ale było cudownie Oprócz oczywiscie tych zlamanych kończynek
malkul 14:56, 05 gru 2016

lindsay80 napisał(a)

spacerek w takim mroziku bardzo przyjemny

A tu jeszcze moje warkoczyki rude

wszuytsko piekne ale moje serce skrały warkocze
MirellaB 15:06, 05 gru 2016

Co z rozchodnikami? Nie mogę poszukać odpowiedzi na mój post
lindsay80 15:47, 05 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Co z rozchodnikami? Nie mogę poszukać odpowiedzi na mój post

zostawiłam sobie odpowiedź na później, bo chciałam zobaczyć czy coś widać na tej rabacie ale są pod śniegiem - szerzej później napiszę bo zmykam z Małą na angielski.
lindsay80 20:21, 05 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Znalazłam Twój wpis na moim wątku odnośnie rozchodnika Stardust tzn.że masz z nim problem bo wygniło kilka.
Wiesz, że moje też gniją. Małe kapustki, które wylazły z ziemi częściowo są już zgniłe. Może ta odmiana jest taka problematyczna, bo przy innych jest ok.

A jak się potoczyły losy Twoich? Wiesz jak teraz wyglądają?

Mirella, odpisuję.
Ja zauważyłam, że rozchodniki Stardust podgniwają wczesną wiosną, może i działo się to wcześniej, ale nie zaglądałam tam. Dziś chciałam sprawdzić ale u mnie grubo zmrożonym śniegiem przysypane więc nie odgrzebywałam.
Koniec końców nawet te, które prawie całkiem wygniły, to się odrodziły, były znacznie mniejsze, ale żadnej sztuki nie straciłam.
Przypuszczam, że to może być cecha tej odmiany, bo ja miałam od zeszłego roku w sumie 4 odmiany rozchodników i z żadną inną nic takiego się nie działo.
Dziewczyny Topsinem pryskały, możesz spróbować, nie zaszkodzi a może pomóc, tylko poczytaj w jakich temperaturach ma to sens.
lindsay80 20:23, 05 gru 2016

AniMa napisał(a)

Nooo, a teraz to lans na sankach, nartach, bordach etc...

takie czasy