Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:39, 11 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Irenko co to za cudo?

To dereń Kousa
Ogród Ani :) 13:31, 11 lis 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Słówko do Gosi, Kochanieńka kompostownik już na swoim miejscu stoi, ale jeszcze nie wypoziomowany Jak skończymy to obfffocę

Buziak wielki dla Całej Reszty

Melduję, że członki posadzone, tym samym sezon zamknięty
Idę się byczyć a sooo!!!

Faaajnie masz! Też bym tak miała, gdybym głupia nie zamówila jeszcze kilka czosnków olbrzymich, bo mi natrętna myśl w głowie zawitała i wizję miałam
Miłego odpoczynku życzę.
Odbuziaczkowuję.
Typografia ogrodu 12:56, 11 lis 2016

Do góry
ostatnio pokazywałam gdzie kopie pod cisy niedawno było tam tak

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:50, 11 lis 2016

Do góry
Dziś patriotycznie!

Wszystkiego najlepszego, i oby nam wolność zawsze towarzyszyła!

Nie zawsze to jest niewola z zewnątrz, najgorsze jest zniewolenie umysłu. Samemu trzeba osądy wyrabiać i na swoje życie to kalkulować.

Pogody ducha i nie dajmy sie spacyfikować!

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:47, 11 lis 2016

Do góry
polar bear

perukowiec wciaz trzyma liscie, ladnie sie przebarwia

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:45, 11 lis 2016

Do góry
czeremcha stracila juz wiekszosc lisci a wciaz nie jest do konca zolta, nie bedzie takiego efektu jak 2 lata temu
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:43, 11 lis 2016

Do góry
bratki niezmordowane

Typografia ogrodu 12:37, 11 lis 2016

Do góry
karmnik się sprawdza co bardzo mnie cieszy. dzs w nim taka sytuacja. warto było targać te zarna widok z okna na 12krotnym zumie
Zielona odskocznia 12:19, 11 lis 2016

Do góry
listopad fotki z domu, bo wyjść mi się nie chce, lenia mam totalnego. Dobrze, że cebulki już wszystkie posadzone, róże też, trawa skoszona

wiśnie pięknie się przebarwiły i nie zgubiły liści w sierpniu, tak jak w tamtym roku, mus je pryskać od grzyba w następnym roku też

parocja tez pięknie się przebarwia, tylko czemu tak wolno rośnie
a molina KF jest cudna, na wiosnę będę ja dzielić, bo chce jej więcej

rozplenice przesadzane na jesień już są suche, te nie ruszane jeszcze sie trzymają. Trzeba się zabrać za wiązanie, zanim śnieg spadnie. Może w sobotę się uda powiązać

altanka już ma łyse otoczenie, ale i tak ją lubię. Muszę jeszcze firanki ściągnąć, tylko sobie je gwoździem poprzybijałam (mądre to, to nie było). Na wiosnę haczyki będę montować i linki do firanek

W kamiennym kręgu od początku 12:18, 11 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Spokojnego świętowania
.

Pięknie Aniu i tak patriotycznie.
W sprawie buka odpisałam u siebie ale i tu napiszę. Polecam kolumnową odmianę "Dawyck purple'
Życie w wiejskim ogrodzie 12:00, 11 lis 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przemek, zlituj się - zrób wizytówkę Chciałam pokazać koleżance z forum Twój przecudny warzywnik i kopałam, kopałam przez Twój wątek - ciężko było znaleźć

Wiem, wiem ... wizytówka by się przydała bo nie Ty pierwsza o nią się upominasz Postaram się ją zrobić ale to pewnie dopiero w zimie nastąpi
Warzywnik z tego sezonu w pigułce ...

Ewcia musiała się naszukać dla mnie, za co jej bardzo dziękuję, bo Twój warzywnik będzie dla mnie wzorem nie do doścignięcia, ale chociaż w części będę gonić.
Zanim go zobaczyłam widziały mi się alejki z trawnika, ale wydały mi się niemądre w tym miejscu. U Ciebie widać, że się da, można i jest ślicznie.
Dziękuję Przemku za odwiedziny u mnie. Twój ogród zostawiam sobie do nadrobienia w zimowe, długie wieczory.
Pozdrawiam cieplutko.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:58, 11 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Ach Joasiu, jak dawno u Ciebie nie byłam
Piękne kolory ma Twój ogród o każdej porze roku, bardzo mi się podoba
Powiedz, te buki są kolumnowe?, jaka odmiana?....właśnie szukam jakiegoś do mojego ogrodu.
Pozdrawiam świątecznie

Witam miłego gościa
Kolorki w ogrodzie ktoś mi ukradł i jest biało.
Buki mam cztery, a te na ostatnich fotkach nn. A ponieważ mam tendencje do gęstego sadzenia tnę je dość mocno każdej wiosny.
Jeśli chcesz kolumnowego to polecam 'Dawyck Purple'. Mam go dopiero od lata tego roku ale już mnie zachwycił.
To jest ten buczek zaraz po zakupie

A tu na rabacie w jesiennych kolorkach
NewLife w ogrodzie 11:47, 11 lis 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Nooo, super prezentują się te platany, a na podjeździe tak niepozornie wyglądały. Fajne ramy ogrodu tworzycie
Jak wracałam od Ciebie to zaczął sypać śnieg, miałam wyrzuty że zajełam Ci czas kiedy pogoda jeszcze przyzwoita była. W drodze powrotnej zdobyłam że szkółki taśmy, także może w weekend uda się porządnie opalikować i zabezpieczyć naszego platana.
Ps. Dzięki za dynię, mąż wielkie oczy zrobił jak zobaczył to maleństwo
Dziękuję za miłe odwiedziny. Wcale mi nie zabrałaś czasu. Ja i tak nie umiem wcześniej do ogrodu wychodzić. A z Tobą się nagadać zawsze czasu za mało.
Coś czuję, że z palikowaniem w weekend może być ciężko jeśli za oknem utrzyma się taka aura (u mnie w tej chwili sypie śnieg)Będę musiała rozejrzeć się za tasiemką do wiązania traw.
Wczoraj nieporadnie, ale udało mi się opalikować dwa z trzech drzewek. Nie trzyma mojego standardu ISO, ale w zimnie mi ręce odpadały, więc musi tak na razie zostać.
Trzecie drzewko na palikowanie musi poczekać...

Na wyrównanie poziomu cukru i utrzymanie dobrego humoru upiekłam rogaliki.

W kamiennym kręgu od początku 11:45, 11 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu wiedziałam, że trzeba do ciebie zajrzeć, cudowne jesienno-mrozikowe obrazy i malowane pieczołowicie krzyżykami też
pozdrawiam serdecznie
W kamiennym kręgu od początku 11:26, 11 lis 2016

Do góry

Spokojnego świętowania
.

Prawie - jak ogród 11:22, 11 lis 2016

Do góry
I z drugiej strony...

Zielone, wysokie kępy to trawa pampasowa. Wiem już, że marne szanse, by w gruncie przezimowała, więc czeka mnie jej wykopywanie. Mam 5 dość dużych (prawie 2 metrowych) roślin. Więc trochę zabawy będzie

Kwitnie nadal lawenda...

I fioletowa rudbekia...
Miskant - Miscanthus 11:21, 11 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Moje Miskanty chińskie Punktchen
lipiec

miskant, wiadomo ze ladny...ale jak elegancka obwodka
Prawie - jak ogród 11:17, 11 lis 2016

Do góry
Wspomnienie ciepłej, słonecznej jesieni

Wybarwione anabelki...

Królewny amanogawy....
Stwierdzam, ze długo trzymają liście - po ostatnch przymrozkach nadal cieszą kolorem.

Z motyką na słońce 11:06, 11 lis 2016

Do góry
Ja tak siedziałam nad makietą, siedziałam, myślałam i wymyśliłam małe zmiany. Po analizie wędrówek cieni na mojej działce chyba tak to muszę zorganizować

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies