Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak to wszystko ogarnąć? 11:41, 10 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Też mnie ciekawią hortensje
Dla Ciebie:
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:40, 10 lis 2016

Do góry
Wczoraj i dziś:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:35, 10 lis 2016

Do góry
Dzisiejszy poranek przywital nas bialym pudrem:

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:33, 10 lis 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:32, 10 lis 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:30, 10 lis 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:29, 10 lis 2016

Do góry
I pogodowa zmiana dekoracji...

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:27, 10 lis 2016

Do góry
Pawlus - trawnik koszony wyłącznie po to, by zebrać liście. Przy okazji dostaje uczesany look

Makao - GumBalle w mojej szkółce widzę od 2012r. Myślę, że nie powinnaś mieć wielkiego problemy ze znalezieniem/zamówieniem.

MonikA - pamiętam o Tobie i nawet zajrzałam z niepokojem, ale widziałam, że u Ciebie ruch "jak w Paryżu na de Gaulle'a" Cieszę się, że Iwonka czuwa
Trawy wiązaliśmy wczoraj. Idealnie, bo dziś pogoda zafundowała zmianę dekoracji. Mrozik położył to i owo. Osypał też większość liści.

Sebek - ja też się cieszę, kiedy tu zaglądam
Świerkowe gałązki miałam w zeszłym roku w donicach przez całą zimę. Bez żadnej wody, ziemi etc. Jeśli nie są dotykane, nie osypuja się. Te, które widzisz pod dynią, leżą już chyba 3 tygodnie i dają radę.

AganieszkoW - domyślam się, że dostałam nominację z kredytem zaufania, ale i tak mi miło. Choć brak u mnie przestrzeni takiej, jak u Ciebie i wieeeele rzeczy jest planem "na kiedyś", to mam nadzieję, że ostateczny efekt nie zawiedzie.

margaretko3 - to wiśnia Royal Burgundy. Na poprzednich stronach znajdziesz jej wiosenną i letnią odsłonę.

Dziękuję, że zaglądacie.

Rozpoznawanie roślin domowych 11:09, 10 lis 2016

Do góry
Może ktoś wie co to za roślina.Kwitnie raz do roku przez jedną noc.Pachnie obłędnie.

Pozdrawiam ciepło.
Anna i Ogród 11:08, 10 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ale że co?....że śnieg już u Ciebie????
Typografia ogrodu 11:07, 10 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dziś to raczej w ogrodzie nie podzialam...

Raczej....ale taki szronik też ma swój urok-wydobywa zupełnię nową fakturę z roślin
Mój jest ten kawałek ogrodu 11:07, 10 lis 2016

Do góry
Nie dość, że się śnieg nie rozpuścił, to jeszcze dosypało. Hortensje przygięte do ziemi, trawek nie zdążyłam związać.
Aktualizacja, listopadowy ogród wygląda tak

Ogród pod lasem 11:00, 10 lis 2016

Do góry
Gosia, chęć do życia wraca kiedy tak zaświeci
Parę foteczek z okazji dzisiejszego grabienia.

Podwórkowa rehabilitacja 10:59, 10 lis 2016

Do góry
27 października (str.440) wyrwałam pomidorowe badyle.
Zielone wtedy owoce zostawiłam na parapecie aby doszły. Sukcesywnie nabierały koloru i były pożerane przez domowników. Smak gorszy u tych mięsistych u tych soczystych taki sam jak wcześniej.
Cieszę się, że nie przerobiłam ich po zerwaniu na sałatki z zielonych pomidorów. W zasadzie wyrzuciłam tylko 3 sztuki, bo wyszła pleśń przy ogonku. Reszta super. Papryczki też dojrzewają na parapecie.
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 10:57, 10 lis 2016

Do góry
Zuza, porysowałam sobie troszkę, bez mierzenia, bez zdjęć jak to naprawdę wygląda, tak tylko orientacyjnie i wyszło mi takie coś. Wzięłam planik Nett, bo ta ścieżka, którą wyrysowała, jest po prostu śliczna.

Z Twojego planu wynika, że tam gdzie namalowałam słoneczko jest południe i tym się kierowałam.

Część warzywno-owocową umiejscowiłam z boku domu. Blisko, żeby coś przynieść do kuchni i nie tak mocno na widoku z tarasu.

Maliniak umiejscowiłam przy wiacie, bo sadzenie malin przy płocie do sąsiada może być ryzykowne. Maliny przerosną do sąsiada. Do malin potrzeba podpórek i wiata by wtedy spełniła dwie role

https://de.pinterest.com/pin/304626362275597782/

Przy maliniaku mogłabyś posadzić poziomki lub truskawki. Na planie nie umiejscowiłam borówek, ale możesz je też posadzić w dużych donicach. One potrzebują kwaśnej ziemi.

Warzywnik w skrzyniach. Bardzo ułatwia utrzymanie go w porządku. Skrzynie najlepiej w żwirku.

https://de.pinterest.com/pin/295830269249857834/

Buki na planie są tylko tak wpisane, orientacyjnie Drzewo przy tarasie trochę by go zacieniło. Latem cień na wagę złota Jeśli ten pomysł by Ci się spodobał, to może warto by było posadzić tam platana, którego koronę można by było poprowadzić bardziej parasolowato.

Derenie przy ścieżce pod tujami ładnie by się odbijały od ich ciemnego tła.

Malutki pod lasem 10:56, 10 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, no super to wygląda Mozajki by starczyło na cały geberit Tak miało być w moim pierwotnym planie

Zrobiłam dwa wstępne projekty:

Kolory biały z szarym można zamienić, blat pod umywalkę chciałabym biały i do tego po prawej, po drugiej stronie niż lustro szafę biało-szarą w połysku
No i jak? Nie będę sugerować który mi się bardziej podoba
Jest jeszcze ciągle opcja z całym geberitem w drewienkach, ale chyba to wykluczyłyście?
wrzuć jeszcze raz zdjęcie łazienki.
A może szafa zamiast lacobelu płyta i fototapeta? Ładnie by się w lustrze odbijało i taniej
Krokusowy zakątek 10:38, 10 lis 2016

Do góry
Witajcie. Ale się cieszę, że tak szybko odpowiadacie

eee_taam Przejrzałam Twój wątek i widziałam wisterię - jak długo ją masz? jak się zachowuje? nie przemarza. Jeszcze jedno pytanie - co ile sadziłaś bukszpany w murkach bukszpanowych? Widziałam Twój ogródek warzywno ziołowy - przepiękne rośliny - robią wrażenie. Dobrze zauważyłam, że do ogrodu warzywnego prowadzi kratkowana bramka? Bardzo podoba mi się astrownia. Też bym chciała wejście do ogrodu.
Podobnie jak ty mam sporo gliny w ogrodzie. Przed posadzeniem trawy wymieszaliśmy grunt z piachem, potem nasypaliśmy więcej humusu ale i tak gdzie się wkopie łopatkę tam głębiej sporo gliny.

Effa cudne masz bukszpany. Widziałam zdjęcia Twojego frontu z bukszpanami, rododendronem i trawami https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=41 bardzo fajnie to wygląda.
Co do przedgródka to jeszcze nie istnieje i póki co wykańczają tam fachowcy polbruk.

Ja zakochałam się w cyprysiku groszkowym (widocznym na zdjęciu)ale bidulek nadal od 2 miesięcy czeka na wkopanie. Będzie główną roślinką na tej prawie kwadratowej rabacie między wejściem do domu a garażem.

Jak tylko skończą polbruk (ponoć do końca tygodnia) to od razu od razu przywożą nam ziemię, wkopujemy cyprysika groszkowego i potem będziemy dalej kombinować. Na razie nic tam nie można ruszyć póki stoją tam palety. Plus, że frontowy ogródek jednak jakoś łatwiej jest zrobić niż główny ogród przy tarasie i po lewej stronie budynku. Wiem, o czym marzę ale jak zaczynam rysować czy kombinować to nie za bardzo mi wychodzi

a póki co toniemy w błocie i glinie. Teoretycznie ulicę zaczną robić w poniedziałek ale prawda jest taka - ze wszystko miało być skończone w październiku

O dopiero zobaczyłam Szczecin - w sumie tak czy inaczej Mierzyn jest praktycznie dzielnicą Szczecina więc to to samo I mam kolejny wątek (Nety do przestudiowania )
Na zielonej... trawce :) 10:21, 10 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Może wypadnę nieskromnie, ale chciałam się pochwalić artykułem z moim ogrodem w roli głównej w czasopiśmie ogrodowym - dla mnie to duże wyróżnienie

wow, gdzie tam neiskromnie, kochana osobiście uważam że skromni nie zakładają wątków

moje gratulacje. ciesze sie ze takie piekne ogrody sa w gazetach. Brakuje mi tego u maji np. , a szkoda bo nawet tu an naszym forum jest multóm slicznych ogrodów godnych pokazania
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 10:18, 10 lis 2016

Do góry
Rytla napisał(a)

w kilku wątkach temat dyń się przewinął -nasze dyniobranie

cudny obrazek!
Typografia ogrodu 10:18, 10 lis 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies